“I križam te…I križaš me. I ostavljamo iza nas sve neosvojive utvrde. Jer “krivim” se na pola i ti na pola “kriviš” se. I ako ne ide ovako, odlazi se…”

Pun Mesec dočekuje nas na 29° znaka Vodolije. Simboličan 29. stepen naglašava krajeve. Tačku na i. Ciljeve do kojih smo došli ili ne.

Sanja Paraminski, astrološkinja

I sve što je trebalo do sada, ako se nije ispunilo, niti će. I sve čemu smo pokušali dati ime, a nismo uspeli, ostaće bezimeno. Jer neki su počeci zapravo krajevi u kojima se prvi put srećemo i ponekad se upoznajemo tek na kraju.

Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi

U danima poput ovih kada pljušte raskidi sa svih strana, kada potreba za slobodom nadglasava potrebu za zajedništvom, kada bi radije otpleli se iz neke priče nego nastavili dalje, treba da znate da neke stvari koje sada “srušite” više nećete imati gde da izgradite.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Mesec se nalazi u konjukciji sa Jupiterom i donosi ekstaze. Euforije. Preuveličavanja emocija. Neku rastegnutost u krajnosti.

Kao pijani milioneri koji se kockaju sa svime. Koji hvataju rizik i traže uzbuđenje.

Jupiter je ovde da prenaglasi svaku sreću i tugu. Da od ničega i nikoga napravi nešto. On je tu da vas zavede da u trenutku donesete odluke, a kasnije požalite. Jer…niste racionalni. Niste kontrolisani. Ne vladate svojim emocijama nego one vladaju vama. I drugima. I svime oko vas. Nadolevaju benzin na već ugašena zgarišta. I čekaju.

Pročitajte i ovo: Osma kuća horoskopa i planete u njoj – kad gubim, onda gubim sve

Venera je ušla u znak Vage. Sva svetla pozornice su na odnosima. Pod lupom, apstrahujemo realnost. Sebe. Druge. Partnere. Ljubavnike. One koji jesu i one koji dolaze.

I skloni smo da stavimo tačku na i. Izazvati sukobe ni iz čega.

Pročitajte i ovo: Aspekti Sunca i Plutona u muškom horoskopu i njegov odnos prema ženama

Skloni smo preuveličati stvari i iscenirati događaje. Subjektivni smo dok mislimo da smo u pravu. Zahtevamo balans, a ni sami nismo u njemu. I lako se “odvrne” i poslednji tango u glavi u kojem više ne plešemo u dvoje, već sami.

Neke priče jesu došle do kraja. Neke stoje na rubu litice. Neke smo gurnuli. Neki su nas gurnuli. U nekima vidimo nepostojeće. U nekima ne vidimo ni ono čega ima. Kao da nam trenutak odluke odzvanja u glavi.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Hironu u Ovnu do 2027. godine

I mnogi se i razilaze ovih dana jer biraju vlastitu sreću zarad statusne kolekcije. I mnogi se sukobljavaju jer projektuju vlastite hirove i strahove. I mnogi stoje neodlučno usred odnosa koje su izgradili i pitaju se da li su zaista stvoreni da celog života bivaju jedno.

Previše je pitanja. Puteva. Mogućnosti. Svega i svačega.

Pročitajte i ovo: Sedma kuća horoskopa i planete u njoj

I bitno je ovih narednih sedam dana ne donositi nikakve odluke. Bitno je zastati. Utišati ego. Slobodu. Spustiti zastore. Upaliti svietlo i pogledati ogledalo. Da li smo vredni borbe? Jer borbeni smo ionako već odavno.

Venera će nakon punog Meseca ući u dobar aspekt sa Saturnom. Konačno će se iskristalisati sve priče. Ljubavi. Odnosi. Emocije. Biće to racionalno i hrabro vreme suočavanja. Sa svim. I svakim. I sa sobom.

Pročitajte i ovo: Saturn i brak

Da li će vaše priče uspeti? Možda. Da li će se neki raskidi samo potvrditi? Verovatno. Da li će nastati prilika za nešto novo? Svakako.

Ali sve je to nebitno. Način na koji odlazimo. Način na koji odlaze… To je ono što “brojimo”.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Sve što ostavljamo iza nas i način na koji to nešto ostavljamo, priča o onome pred čime ćemo se naći. Uskoro. Sutra. U nekoj novoj ili staroj priči. U nama. I obeležiće nas. I nekog drugog. I onog što možda dolazi.

Kada “raskidate”, mislite o tome.