Pun Mesec u Vodoliji 1. avgusta 2023. tačno u 20:31 časova ima uticaj poput Marsa i Merkura. Dakle, astrološko značenje punog Meseca avgusta 2023. je korišćenje inicijative i odlučnosti da svoje misli pretvorite u dela.

Pun Mesec u avgustu 2023. poklapa se sa Marsovim trigonom Jupitera, što ukazuje na uspešne akcije. Ali Merkur nasuprot Saturnu sugeriše da su strpljenje i planiranje neophodni za postizanje vaših najjačih želja.

Značenje punog Meseca

Sunce naspram Meseca dovodi vaš dom, porodicu i intimne odnose u oštriji fokus za naredne dve nedelje ove Mesečeve faze. Suprotstavljene sile kao što su posao naspram kuće, ili ono što vam treba nasuprot onome što želite, stvaraju unutrašnju napetost i spoljne pritiske. To može dovesti do sukoba i kriza koje crpe vašu energiju.

Lunarni kvaliteti emocija i nagona dostižu svoj vrhunac u vreme punog Meseca. Zato iskoristite svoju povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da biste prevazišli sve izazove u vezi. Podsvesna svest omogućava nepristrasan i uravnotežen pogled na vaše lične odnose. Jasno ćete videti bilo kakvu dinamiku odnosa ili negativna osećanja koja izazivaju nesklad.

Pun Mesec u utorak, 1. avgusta 2023., je na 09°15′ Vodolije. Jedini aspekt punog Meseca je kvadrat sa Jupiterom. Ali teško da će to biti primetno sa orbisom od preko četiri stepena, posebno sa gotovo tačnim Marsovim trigonom Jupitera.

Merkur naspram Saturna je još jedan značajan astrološki uticaj na pun Mesec u avgustu, sa orbisom ispod pola stepena. Oko 9° Vodolije nema važnih fiksnih zvezda, već nekoliko zanimljivih malih.

Image by kjpargeter on Freepik

Pesimizam

Merkur nasuprot Saturnu (0°26′) je tačno 8 sati nakon punog Meseca 1. avgusta. Aspekti su moćniji kada se približavaju tačnosti (kada su aplikacioni). Dakle, ovo je snažan uticaj na pun Mesec. Donosi ozbiljno razmišljanje i razgovore, ali i potencijal za loše vesti, kritike, frustracije, pesimizam, tugu i poteškoće u komunikaciji.

Ako počnete da se osećate zabrinuto, usamljeno ili tužno, zapamtite da negativno razmišljanje čini da stvari izgledaju gore nego što jesu. Međutim, nedostatak fokusa ili pažnje na detalje znači da je potrebna dodatna pažnja prilikom donošenja važnih odluka ili potpisivanja ugovora.

Optimizam

Marsov trigon Jupitera (0°02′) ima još jači astrološki uticaj na pun Mesec. Orbis je sićušan i aplikacioni, tačno 2 sata nakon mladog Meseca. Ovaj aspekt ukazuje na sreću i uspešne akcije. To vas čini konkurentnim, hrabrim, optimističnim i spremnim da rizikujete da biste ispunili svoje strastvene želje.

Mars u trigonu sa Jupiterom daje pozitivnu energiju, samopouzdanje i entuzijazam da se savlada Merkur nasuprot Saturnovom depresivnom i ograničavajućem uticaju. A oklevanje i odugovlačenje Merkura nasuprot Saturnu će ublažiti inicijativu, instinkt i odlučnost Marsa u trigonu sa Jupiterom. Dakle, ova kombinacija može dobro funkcionisati ako ozbiljno razmislite o posledicama svojih smelih postupaka.

Značenje punog Meseca avgusta 2023.

Pun Mesec u avgustu 2023. ima uticaj sličan Marsu i Merkuru. Poravnava se sa zvezdom Mars-Merkur. Mars je moćan i srećan jer je u trigonu sa Jupiterom. Merkur je slabiji i manje pomaže jer je nasuprot Saturnu.

Mars i Merkur daju osećaj hitnosti da se stvari završe. Pruža inicijativu i odlučnost da se misaone misli pretvore u dela. Ali sklonost ka impulsivnosti znači da je od suštinskog značaja da ne požurujete sa donošenjem odluka i akcijama. Slušajte savete i razmislite o posledicama svojih postupaka.

Ova kombinacija daje izrazite stavove i hrabrost da iznesete svoje mišljenje i zauzmete se za sebe. Ali takođe može dati zlonamerne misli, uvredljive reči i agresiju. Dakle, postoji rizik od svađa i sukoba.

Mars u trigonu sa Jupiterom donosi hrabrost i inicijativu za postizanje vaših najjačih želja. Merkur naspram Saturna sugeriše da će vaše akcije biti uspešnije ako strpljenjem i planiranjem ublažite svoj entuzijazam i optimizam.

Astrološki, pun Mesec je pod uticajem prethodnog mladog Meseca. Mlad Mesec 17. jula je takođe bio nalik na Marsu, dajući energiju, inicijativu i hrabrost. Ali to je takođe izazvalo mnogo besa, ogorčenosti i frustracije. To jača potrebu da se fokusirate na naporan rad uz samodisciplinu, strpljenje i odlučnost.

Uticaj punog Meseca 1. avgusta traje dve nedelje do mladog Meseca 16. avgusta, u 11:38 časova. Ova faza opadajućeg Meseca je dobra za oslobađanje, otpuštanje, odmaranje, lečenje, regeneraciju, kontemplaciju, meditaciju, rasterećenje, berbu, orezivanje i šišanje.

Inače, u avgustu imamo dva puna Meseca, prvog i poslednjeg dana, 31. avgusta, tačno u 03:35 časova. Once in a Blue Moon…