Pun Mesec u kvadratu sa Uranom, 3. avgusta, donosi neočekivane promene koje mogu da budu emocionalno uznemirujuće. Otvorenost i fleksibilnost pomoći će vam da se prilagodite promenljivim uslovima i iskoristite nove uzbudljive mogućnosti.

Aktuelni aspekt opozicije Merkura i Saturna u kombinaciji sa kvadratom Urana i punog Meseca, novonastale promene učiniće izazovnijim i težim za rešavanje. Potrebno je strpljenje i pozitivan stav.

Ovo je još važnije, jer se pun Mesec 3. avgusta kombinuje sa mladim Mesecom od 20. jula, radi formiranja faze meseca koja traje naredne dve nedelje, do 18. Avgusta i narednog mladog Meseca.

Pročitajte i ovo: NEDELJNI HOROSKOP za period od 03. do 10. avgusta 2020. godine

Mlad mesec 20. jula bio je nasuprot Saturna, pa nam je doneo ograničenja, testove i teškoće. Potrebno je da zauzmete ozbiljan stav i uložite veliki napor dok se budete borili sa izazovima koji se pred vama ukazuju. Budite fokusirani na svoje ciljeve odlučno i uporno.

Ova mesečeva faza od nas zahteva fleksibilnost i prilagodljivost, a ne rizikovanje ili pravljenje promena za koje će se posle pokazati da su bile ishitrene i pogrešne.

Pun Mesec ovog avgusta pada 3. avgusta, na 11°45′ Vodolije, istog dana kada i Merkur pravi opoziciju sa Saturnom. Osim toga, prethodni mladi Mesec, 20. jula, bio je u opoziciji sa Saturnom. To znači da će pozitivno razmišljanje, naporan rad, strpljenje i ljubaznost u izražavanju znatno olakšati izabrane teške promene.

Pročitajte i ovo: Sedma kuća horoskopa i planete u njoj

Inače, pun Mesec, to jest, kada je Sunce u opoziciji sa Mesecom, dovodi u fokus vaš dom, porodicu, intimne veze i bliske odnose tokom naredne dve nedelje ove faze meseca. Suprotne sile, kao što su posao – kuća ili ono što vam je potrebno, u odnosu na ono što želite, stvaraju unutrašnju napetost i spoljašnje pritiske. To može dovesti do sukoba i kriza koje iscrpe vašu energiju.

Emotivna previranja dostižu svoj vrhunac tokom punog Meseca. Zato iskoristite svoju povećanu emocionalnu snagu i intuiciju za prevazilaženje bilo kakvih izazova u vezi. Podsvesna svesnost omogućava nepristrasan i uravnotežen pogled na vaše lične odnose. Jasno ćete videti dinamiku odnosa ili negativna osećanja koja uzrokuju narušavanje harmonije.

Pročitajte i ovo: Osma kuća horoskopa i planete u njoj – kad gubim, onda gubim sve

Ono što je posebno zanimljivo i uzbudljivo ovog puta je to što Sunce i Mesec, jedno nasuprot drugom, prave kvadrat sa Uranom u Biku, što dodatno pojačava intenzitet emotivnih previranja i može da dovede do ishitrenih, naglih, neočekivanih i najčešće teških i bolnih promena.

Aspekt kvadrata punog Meseca sa Uranom ima vrlo jak uticaj, jer je orbis aspekta nešto više od jednog stepena. Nepredvidive promene dodatno otežava drugi težak i ozbiljan aspekt, a to je opozicija Merkura u Raku sa retrogradnim Saturnom u Jarcu, što dovodi do negativnog razmišljanja i rezonovanja, a potom i loših vesti. Mračne misli mogu da obuzmu vaš um, a u takvim okolnostima donose se odluke zbog kojih se kasnije lako zažali.

Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi

Kvadrat punog Meseca sa Uranom donosi neočekivane promene i poprilično neobične događaje zbog kojih ćete se osećati emocionalno rastrojeno, nervozno i razdražljivo.

Nepredvidivi i neobični događaji najviše će se odraziti na žene, dom, porodicu i širu javnost. Zbog uznemirujuće promene ili zbog neprijatnog osećaja zbog predstojeće promene, možda ćete imati problema sa opuštanjem, lako se ometati ili doživeti brze promene raspoloženja, impulsivne reakcije i ekscentrično ponašanje.

Pročitajte i ovo: Kojem tipu astrološkog ponašanja pripadate?

Mesečev kvadrat sa Uranom, takođe, može dati kompulsivnu potrebu za stimulacijom, snažnu potrebu za nezavisnošću, buntovnošću i nesmotrenošću. Ali ovo nije dobra faza meseca za preuzimanje rizika ili sprovođenje naglih promena, iako vas ovaj aspekt silno nagoni da to uradite.

Prilagođavanje kao odgovor na promene uslova je u redu, ali pravljenje dubokih rezova i velikih promena u trenutku može imati neželjene posledice koje bi mogle dovesti do još većeg haosa u vašem životu.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Plutonu

Najbolji način da se riješite ove nestabilne energije je da budete otvoreni i fleksibilni. Ovo će vam pomoći da svoje pojačane instinkte i brže reflekse iskoristite u svoju korist. Na taj način ćete moći da se brzo prilagodite neočekivanim promenama i iskoristite nove uzbudljive mogućnosti.

Nove veze su moguće i mogu da budu sa potpuno neobičnim ljudima ili sa ljudima iz različitih kulturnih ili etničkih grupa od vaših. Međutim, ovakve nove veze mogle bi da budu kratke, najčešće jesu pod ovim aspektom, ili da izazovu neprijatnu povratnu reakciju, zazor i odbijanje od strane vaših bliskih prijatelja ili porodice, posebno vaše majke.