Retko kada imamo pun Mesec koji nas podstiče da tražimo radost, da stvari ne shvatamo tako ozbiljno i da se setimo da je život bogato iskustvo svake emocije.

Pod punim Mesecem u znaku Strelca, 23. maja, tačno u 15.53 časova prema našem vremenu, na 2°55′ Strelca, verovatno ćemo lakše dočekati u izobilju razmišljanja i osećati se optimistično u pogledu budućnosti. Tamo gde smo ranije možda videli zatvorena vrata ili blokade na putevima, ovaj pun Mesec sija svetlo, omogućavajući nam da vidimo novi put napred.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Da bismo iskoristili energiju ovog punog Meseca, zahvalnost će biti naš ključ. Što se više fokusiramo na sve darove i obilje oko nas, što više možemo da slavimo tamo gde smo danas i da se osećamo u miru sa svojom trenutnom situacijom, to ćemo više koristi osetiti od ovog punog Meseca.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Koristite ovaj pun Mesec kao podsetnik da tražite radost, da proslavite sve ono zbog čega se osećate dobro i da unesete neku avanturu i igru u svoj život! Pronađite načine da se razvedrite i da unesete malo zabave u svoj život.

Pročitajte i ovo: Šta treba da radite a šta nikako ne kada je PUN MESEC 

Probati nove stvari, družiti se sa prijateljima zbog kojih se osećate dobro, raditi nešto što rasplamsava vaše strasti i samo sećanje da život nije samo težak posao su sjajni načini da se prilagodite ovoj energiji.

Pročitajte i ovo: Planete u Blizancima, u natalu i tranzitu

Oslobađanje stida zbog toga što čini radost naša namera takođe može pomoći. Ponekad se osećamo kao da je naporan rad neophodan da bismo se osećali produktivno ili da pravimo razliku. Ali ponekad, najbolja razlika koju možemo da učinimo u našim životima i životima drugih jeste da budemo u svojoj radosti i da tražimo radost.

Pročitajte i ovo: Merkur u Strelcu, najveći srećnik zodijaka

Pogledajte da li možete da iskoristite energiju punog Meseca da radost bude prioritet i vidite kako to počinje da se razvija i pomera vaš život u novom pravcu.

Image by kjpargeter on Freepik

Sabijanski simbol punog Meseca u Strelcu

Sabijanski simbol za ovaj pun Mesec je – „Malo dete koje uči da hoda“. Često smatramo da je dete koje uči da hoda sporo ili čak nespretno, i iako je to možda istina, zaista je hrabro. Deca moraju da budu odlučna, moraju da veruju u sebe, moraju da znaju da mogu čak i ako još ne mogu da se snađu.

Pročitajte i ovo: Kako PLUTON U VODOLIJI utiče na svaki horoskopski znak i podznak od 2023. do 2043.

Dete koje uči da hoda je odlučna, hrabra i amela duša koja je spremna da napravi taj korak na novom terenu i nikada ne odustaje dok ne uspe!

Pročitajte i ovo: Venera u Blizancima – igra ne sme da stane!

Možda postoji nešto u vašem životu zbog čega se osećate kao beba koja tek pravi prve korake. Možda postoji situacija u kojoj osećate da se petljate okolo, niste sigurni da li zaista idete u pravom smeru.

Pročitajte i ovo: Fiksna zvezda Algol, zavodljivi demon, najrazornija zvezda na nebu

Ovaj pun Mesec nas ohrabruje da nastavimo. Podstiče nas da pronađemo svoju hrabrost i hrabrost da preduzmemo te korake, da pokušamo nešto novo i da izazovemo ono u šta verujemo o sebi. Možda smo ceo život proveli puzeći, ali sada je vreme da zakoračimo ka sledećoj evoluciji naše sudbine.

Pročitajte i ovo: Kako da se uskladimo sa Mesecom u tranzitu

Majski pun Mesec nudi svima nama nadogradnju ako smo spremni da napravimo iskorak. Možda otkrijemo da nam se pruža prilika ili da nešto iz naše prošlosti konačno dostigne tačku kulminacije. Postoji neka univerzalna sreća na našoj strani, koja šalje signale da uvećamo naše namere.

Pročitajte i ovo: Mesec u uporednim horoskopima

Pun Mesec u Strelcu i Planeta snova

Neptun, planeta snova, aktivna je pod ovim punim Mesecom, pružajući nam talas podrške kada je u pitanju ostvarenje sopstvenih snova. Usudite se da sanjate veliko; usudite se da dosegnete više i dozvolite svetlosti punog Meseca da vas vodi.

Pročitajte i ovo: Uticaj Meseca i njegovih aspekata na spavanje

Neptun je takođe veoma kreativna planeta, pa će posebno kreativni projekti biti podržani. Takođe možemo osetiti nalet kreativne energije, što nam omogućava da razmišljamo i osećamo drugačije o svetu oko nas.

Pročitajte i ovo: Pluton po kućama u natalnom horoskopu

Kad god je Neptunova energija jaka, to je obično način Univerzuma da nas podseti da verujemo svojim instinktima. Naša intuicija se može pojačati pod Neptunovom čarolijom, pa ako postoji nešto čemu treba da zatvorite vrata ili da se posebno oslobodite svog života, slušajte svoju intuiciju.

Pročitajte i ovo: Odnos Sunca i Meseca u uporednim horoskopima

Neptun će nas voditi da nešto privedemo kraju, a pozitivna energija punog Meseca će nam biti garancija da će se otvoriti nova vrata.

Rad sa energijom punog Meseca u maju 2024.

Zahvalnost. Zahvalnost. Zahvalnost. Ako želite da upijete obilne vibracije ovog punog Meseca, morate se staviti u način razmišljanja u izobilju, a najbrži način da to uradite je zahvalnost. Pošto ste zahvalni za sve što imate, to vam omogućava da podignete svoju vibraciju i sagledate stvari iz pozitivnijeg načina razmišljanja.

Pročitajte i ovo: Da li PUN MESEC uvek izaziva raskide? 

Ako prolazite kroz probleme, pogledajte da li možete da izađete iz fanka tako što ćete napraviti pauzu i odvojiti vreme za zadovoljstvo. Neka vam namera bude zadovoljstvo i radost i vidite kako to pomaže da se stvari promene.

Pročitajte i ovo: Šta treba da radite a šta nikako ne kada je PUN MESEC

Takođe je u ponudi i neka hrabra i hrabra energija pod punim Mesecem Strelca, koja nas ohrabruje da napredujemo i pređemo na sledeći korak. Poput bebe koja uči da hoda, stvari u početku mogu izgledati zastrašujuće i nesigurne, ali ako verujemo u sebe, na kraju ćemo smisliti svoj put napred.

Pročitajte i ovo: JUPITER U BLIZANCIMA: Šta za vas znači Jupiterov tranzit kroz Blizance od 26. maja 2024. do 10. juna 2025. 

Puni Meseci su dobra tačka u mesecu za završetak ili kulminaciju nečega. Neptun će nas voditi da verujemo svojoj intuiciji, možda nemamo sve činjenice, ali nam one nisu potrebne kada je Neptun uključen. Samo treba da verujemo svom unutrašnjem glasu.