Pun Mesec u Strelcu 4. juna 2023. tačno u 5.41 časova je u trigonu sa Marsom. Dakle, astrološko značenje punog Meseca juna 2023. je praćenje vaše intuicije da biste ispunili svoje strastvene želje.

Pun Mesec iz juna 2023. takođe se poravnava sa centralnom gravitacionom tačkom u svemiru, stvarajući moćnu, privlačnu, zavodljivu energiju. U kombinaciji sa Marsom, daje snažnu želju da se pronađe istina.

Pun Mesec u nedelju, 4. juna 2023. je na 13°18′ Strelca. Jedini aspekt punog Meseca je širok trigon do Marsa. Ne postoje velike fiksne zvezde u ravni sa punim Mesecom, ali je moćna galaktička sila koja se zove Veliki atraktor na 14°17′ Strelca.

Sunce nasuprot Mesecu dovodi vaš dom, porodicu i intimne odnose u oštriji fokus za naredne dve nedelje ove Mesečeve faze. Suprotstavljene sile, kao što su posao protiv kuće ili ono što vam treba nasuprot onoga što želite, stvaraju unutrašnju napetost i spoljne pritiske, što dovodi do sukoba i kriza koje crpe vašu energiju.

Lunarni kvaliteti emocija i instinkta dostižu vrhunac u vreme punog Meseca. Zato iskoristite svoju povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da biste prevazišli sve izazove u vezi. Podsvesna svest omogućava iskren i uravnotežen pogled na vaše odnose, i videćete bilo kakvu dinamiku odnosa ili negativna osećanja koja izazivaju nesklad.

Trigon punog Meseca i Marsa donosi jača osećanja i podsvesnu privlačnost. Bićete više u kontaktu sa svojim strastvenim željama i moći ćete da verujete svojoj intuiciji i delujete prema svojim instinktima. Dodatna hrabrost i inicijativa pomažu vam da uspete da ispunite svoje senzualne želje za zadovoljstvom i uživanjem, posebno u vezama.

Možete biti direktniji i asertivniji kada pratite svoje emocionalne impulse i opsesiju. Ova energija punog Meseca juna 2023. je snažno privlačna, ali i harmonična i opuštena. Dakle, nećete izgledati arogantno ili nepristojno, već ćete biti divljeni zbog vaše iskrenosti i iskrenosti. Možete se boriti za svoja prava, zalagati se za sebe i braniti svoju porodicu.

Pun Mesec u Strelcu, 4. juna, u sekstilnom  aspektu sa Marsom u Lavu, ima samo umeren uticaj zbog svog širokog orbisa. Ali njegovu magnetnu privlačnost podržava najmoćnija privlačna sila u univerzumu, Veliki Atraktor. Dakle, astrološka energija punog Meseca juna 2023. je veoma privlačna i zavodljiva.

Centralna tema ovog punog Meseca je delovanje na vaše instinkte da biste ispunili svoje strastvene želje. Postoji i tema privlačenja istine i poštenja, a to se odnosi na pronalaženje istine u bilo kojoj stvari io vašim osećanjima i željama.

Astrološki, pun Mesec je pod uticajem prethodnog mladog Meseca. Mlad Mesec bio je u aspektu sekstila sa Marsom, dajući vam snagu i hrabrost da ispunite svoje najstrastvenije želje.

Uticaj punog Meseca 4. juna traje dve nedelje do mladog meseca 18. juna u 6.37 časova. Ova faza opadajućeg Meseca je dobra za oslobađanje, otpuštanje, odmaranje, lečenje, regeneraciju, kontemplaciju, meditaciju, rasterećenje, berbu, orezivanje i šišanje.