Pun Mesec 26. aprila (ili tačnije, u našoj vremenskoj zoni, u noći između ponedeljka i utorka, ujutro u 05:31:32h) nasuprot Uranu donosi neočekivane događaje, iznenadne promene, impulsivnost i buntovnost. Poravnanje sa fiksnom zvezdom Khambalia dodaje nepouzdanost, promenljivost, svađe, rasprave i konflikte.

Međutim, restriktivni uticaj Saturna snažnije utiče na aprilski pun Mesec, jer je u izazovnom kvadratnom aspektu na Sunce, Mesec, Merkur i Veneru. Donosi tugu, kritiku, strah i krivicu i otežava deljenje vaših misli, osećanja i naklonosti.

Uz to, fiksne zvezde na Suncu, Merkuru i Veneri su Saturnove prirode. Donose potencijal za prepreke, zabrinutost, testove izdržljivosti, gubitke i sramoćenje.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Kombinacija svih ovih teških aspekata i fiksnih zvezda verovatno će prouzrokovati sumnju u sebe i probleme sa samopoštovanjem, posebno za Dekade 1 i 2 Bika, Lava, Škorpije i Vodolije.

Odnosi će biti pod velikim naporom ako se negativno mišljenje projektuje na druge gadnim rečima, kritikom ili nelojalnošću.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Srećom, trigon Marsa na pun Mesec daje hrabrost, intuiciju, emocionalnu snagu i inicijativu da se prevaziđu sve nedaće. Osim toga, uticaj punog Meseca 26. aprila kombinuje se sa mnogo pozitivnijim uticajem mladog Meseca 11. aprila.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Mlad Mesec nastavlja da donosi hrabrost i dobru procenu kako bi iskoristio mogućnosti za rast. Može vam pomoći da prevaziđete ograničenja punog Meseca poput stidljivosti i depresije. Takođe je dobro vreme za probijanje drugih prepreka napretku i uspehu.

Efekti punog Meseca 26. aprila traju dve nedelje, do mladog Meseca 11. maja.

Pun Mesec u Škorpiji, u ponedeljak, 26. aprila 2021. godine, nalazi se nasuprot Uranu. Dakle, duhovno značenje punog Meseca aprila 2021. odnosi se na neočekivane događaje, iznenadne promene, promene, impulsivnost i buntovnost.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Međutim, ograničavajući i depresivni uticaj Saturna još je snažniji na uticaj punog Meseca, jer kvadratni aspekt ima na Sunce, Mesec, Merkur i Veneru. Ova kombinacija tvrdog Saturna i Urana čini ovaj pun Mesec aspektom restriktivnih promena.

Srećom, pun Mesec pravi trigon sa Marsom, koji daje hrabrost i snagu da se prevaziđu sve neočekivane promene ili barijere. A možete računati na dobru procenu i još više hrabrosti od mladog Meseca 11. aprila.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Pun Mesec, 26. aprila, na 07°06′ Škorpije čini tri izazovna planetarna aspekta, i samo jedan tzv. pozitivan aspekt. Dakle, sve u svemu, ovo je težak pun Mesec.

Najjači od ovih aspekata je pun Mesec nasuprot Uranu. Dok je kvadrat Saturna i punog Meseca samo slab aspekt. Ali restriktivni i depresivni uticaj Saturna je i dalje značajan, jer je Saturnov kvadrat Urana glavni astrološki aspekt 2021. godine.

Pročitajte i ovo: Tranzitna Venera u Biku u aspektima prema vašim natalnim planetama

Treba imati u vidu da je Saturn u mnogo bližem kvadratnom aspektu sa Merkurom i Venerom. To znači da su četiri najoličnije planete kvadratirane Saturnom: Sunce, Mesec, Merkur i Venera.

Pročitajte i ovo: Venera u Biku, senzualnost i zadovoljstvo kroz sva čula

Pored toga, Sunce, Mesec i konjukcija Merkur-Venera su svi pod uticajem izazovnih aspekata nepokretnih zvezda. Dve od tri zvezde sa prirode Saturna.

Aspekti punog Meseca

Pun Mesec nasuprot Uranu (u opoziciji) može izazvati neočekivane događaje, iznenadne promene, promene raspoloženja i impulsivne reakcije. Takve stvari mogu dovesti do anksioznosti, nervoze, uznemirenosti, emocionalnog razdvajanja i previranja u vezama.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Plutonu

Snaga potrebe za nezavisnošću i buntovnošću su druge ometajuće snage kojih treba biti svestan. Možda podsvesno tražite uzbuđenje. Ali vaša intuicija i instinkti takođe mogu biti oštećeni. Zato budite vrlo oprezni prilikom velikih promena, posebno u intimnim vezama.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Saturn sa kvadratom punog Meseca ima ograničavajući i depresivan uticaj na vaša osećanja i veze. Postaje teže emocionalno se povezati sa drugima. Tuga, usamljenost, krivica i sram su mogući dok se podsećate na neuspehe u prošlim vezama, gubitak i tugu. Gorčina ili nisko samopoštovanje mogu vas takođe sprečiti da podelite svoje emocije.

Trigon Marsa na pun Mesec donosi hrabrost, inicijativu, emocionalnu snagu, strast i seksualnu privlačnost. Intuitivno ćete znati šta želite i kako to dobiti, posebno u vezama. Pomaže vam da budete direktni i asertivni bez da izgledate nadmeno ili grubo. To su stvari pomoću kojih možete savladati brojne izazove Saturna i Urana.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Merkurov kvadrat Saturna otežava komunikaciju vaših planova i ideja zbog negativnog razmišljanja, kritike, nesporazuma i konflikata. Ako proučavate ili radite važan posao, obratite pažnju na detalje. Potražite stručni savet od poverenja ako ste umešani u ugovore, poslovna ili pravna pitanja. Ne oslanjajte se na reči drugih, a budite oprezni sa svojim.

Pročitajte i ovo: Najbolji i najgori ljubavni parovi zodijaka

Venerin kvadrat Saturna dodaje napetost vašem ljubavnom životu. Teže je deliti svoje naklonosti zbog kašnjenja, stidljivosti, udaljenosti ili drugih ograničenja. Većina ovih prepreka proizilazi iz vaših strahova ili kritika. Ali takođe se možete suočiti sa odbijanjem ili krivicama drugih. Zato ne budite strogi prema sebi i ne zanemarujte naklonosti drugih. Ovaj aspekt je takođe povezan sa finansijskim poteškoćama.

Fiksne zvezde

Pun Mesec, 26. aprila 2021. je na 07°06′ znaka Škorpije. Ali važno je da napomenemo da se nalazi u Sazvežđu Device. Ova razlika je posledica precesije ravnodnevice. Pomereni su Sunčevi znakovi gotovo čitav Znak van poravnanja sa Sazvežđima iz kojih su dobili imena pre više od 2000 godina. Devica je takođe najduže sazvežđe koje se prostire 50 stepeni u zodijaku.