Pun Mesec u sredu, 24. aprila 2024. godine, tačno u 01.48 časova prema našem vremenu, na 04°17′ Škorpije je u kvadratu Plutona.

Pročitajte i ovo: Da li PUN MESEC uvek izaziva raskide? 

Astrološki, aprilski pun Mesec simbolizuje prevazilaženje intenzivnih osećanja, kompulsivnog ponašanja i borbu za moć.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Nedavna konjunkcija Jupitera i Urana u Biku takođe utiče na pun Mesec u aprilu 2024. Donosi samosvest i mogućnosti za emocionalni rast, duhovni razvoj i harmoničnije odnose.

Pročitajte i ovo: Šta treba da radite a šta nikako ne kada je PUN MESEC 

Pun Mesec u sredu, 24. aprila 2024. je na 04°17′ Škorpije. Ovo je izazovna faza Meseca jer najznačajniji astrološki uticaj dolazi iz napetog kvadratnog aspekta na Pluton. Planeta Pluton postaje retrogradan 2. maja, što povećavaća njegovu moć u ovom trenutku jer je u stacionarnoj fazi (usporenog kretanja), kada je uticaj planeta najjači.

Jupiter u konjunkciji sa Uranom dostigao je vrhunac 21. aprila, ali je i dalje efikasan jer je orbis ispod jednog stepena. Ima pozitivan astrološki uticaj na pun Mesec. Dve korisne fiksne zvezde takođe poboljšavaju izglede za naredne dve nedelje.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Sunce nasuprot Mesecu dovodi vaš dom, porodicu i intimne odnose u oštriji fokus za naredne dve nedelje ove Mesečeve faze. Suprotstavljene sile, kao što su posao protiv kuće ili ono što vam treba nasuprot onoga što želite, stvaraju unutrašnju tenziju i spoljne pritiske. To može dovesti do sukoba i kriza koje crpe vašu energiju.

Pročitajte i ovo: Kako PLUTON U VODOLIJI utiče na svaki horoskopski znak i podznak od 2023. do 2043.

Mesečevi kvaliteti emocija i instikata dostižu vrhunac sa punim Mesecom u aprilu 2024. Dakle, iskoristite svoju povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da biste prevazišli sve izazove u vezi. Podsvesna svest omogućava iskren i uravnotežen pogled na vaše odnose. Videćete bilo kakvu dinamiku odnosa ili negativna osećanja koja izazivaju nesklad.

Intenzitet Plutona

Kvadrat punog Meseca u Škorpiji i Plutona čini vaša osećanja intenzivnijim i izazovnijim za kontrolu.

Ovo može dovesti do lične krize ili emocionalne borbe za moć sa porodicom ili intimnim prijateljima. Mogući su opsesivno i kompulsivno ponašanje, manipulacija, nagli i ishitreni postupci, ljubomora i osećaj krivice.

Pročitajte i ovo: Zašto je PLUTONOV PRELAZAK U VODOLIJU najveći astrološki tranzit godine (23.3.2023. – 8.3.2043.) i kakve promene nam donosi

U ekstremnim slučajevima mogu biti uključeni okrutnost, maltretiranje, seksualno zlostavljanje ili nasilje u porodici.

Ovaj pun Mesec može otkriti duboko zakopane emocije, strahove, sećanja i tajne. Ovo može biti bolno ili neprijatno, ali izbacivanje iz podsvesti je lečenje. Svesnost emocija će pomoći u suočavanju sa drugim mračnim oblastima ljudske prirode, kao što su netrpeljivost, rasizam, strahovi i fobije, zavisnost i seksualni problemi.

Pročitajte i ovo: Uticaj Meseca i njegovih aspekata na spavanje

Šta god da Pluton izloži, izazov može postati prilika za rast i razvoj. Možete steći dragocene psihološke uvide o sebi i dinamici odnosa. Loše navike, ponašanja i uverenja se mogu eliminisati, pozitivno transformišući vaše emocije i odnose.

Otkrovenja

Jupiter u konjunkciji sa Uranom donosi uzbudljiva iznenađenja i neočekivane prilike. Veća fleksibilnost i otvorenost mogu dovesti do kreativnih otkrića i rešenja starih problema.

Pročitajte i ovo: Mesec u uporednim horoskopima

Mogući su iznenadni finansijski nenapredni prihodi, unapređenje ili romansa. Širenje svesti može dovesti do povećane samosvesti i prosvetljenja. Verovatna su i neverovatna otkrića.

Značenje punog Meseca aprila 2024.

Pluton ima najveći uticaj na pun Mesec u aprilu 2024. Donosi intenzivna osećanja, kompulsivno ponašanje i borbu za moć. Međutim, Jupiter u konjunkciji sa Uranom donosi samosvest i shvatanje destruktivnog uticaja Plutona na vašu podsvest.

Pročitajte i ovo: Pluton po kućama u natalnom horoskopu

Stabilne zvezde u sazvežđu Device takođe vam pomažu da bolje razumete svoju unutrašnju psihologiju i prevaziđete prepreke. Konačno, asteroid Elatus nastavlja temu ranjavanja i izlečenja od pomračenja Sunca 8. aprila.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Dakle, aprilski pun Mesec je idealan za preispitivanje zastarelih verovanja i eliminisanje loših navika. Izazovi se mogu pretvoriti u prilike za pozitivne transformacije, kao što su emocionalni rast, duhovni razvoj i harmoničniji odnosi.

Pročitajte i ovo: Šta treba da radite a šta nikako ne kada je PUN MESEC

Uticaj punog Meseca 24. aprila traje dve nedelje do mladog meseca 8. maja, u 05.21 časova. Astrološki, pun Mesec je pod uticajem prethodnog mladog Meseca. Mlad Mesec 8. aprila bio je potpuno pomračenje Sunca, tačno u konjunkciji sa Hironom u Ovnu. Ali pozitivno povezan sa Jupiterom, donosi više isceljenja nego ranjavanja i podstiče duhovno buđenje.

Pročitajte i ovo: Da li PUN MESEC uvek izaziva raskide?