Glavni uticaj na pun Mesec 21. septembra ima Merkurov trigon sa Jupiterom. Ovo čini ovu fazu Meseca veoma srećnom, koja donosi velikodušnost i dobre vesti. Ovo je odlično vreme za poslovne dogovore, učenje, istraživanje, putovanja, pravljenje planova i druženje.

Merkurov trigon sa Jupiterom ima neverovatno snažan uticaj jer je skoro egzaktan, sa orbisom od samo 0°01′. Ovaj dobar aspekt čini još srećnijim to što je Merkur u konjunkciji sa najsrećnijom od svih nepokretnih zvezda, Spicom. I Jupiter je takođe na srećnoj fiksnoj zvezdi povezanoj sa velikom čašću i bogatstvom.

Međutim, treba paziti da se ne zloupotrebi sreća zbog Merkurovog kvadrata Plutona. A pun Mesec koji se poravnava sa zvezdom Scheat donosi izvesnu opasnost od vode i opšte nesreće.

Uticaj punog Meseca 21. septembra kombinuje se sa uticajem mladog Meseca od 7. septembra. Taj mladi Mesec donosi pozitivne promene, uzbuđenje, samosvest i mentalne sposobnosti. I dalje vam pomaže da verujete svojoj intuiciji da iskoristite brzo promenljive uslove.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Efekti punog Meseca 21. septembra traju dve nedelje, do mladog Meseca 6. oktobra.

Pun Mesec u znaku Riba, 21. septembra 2021. godine, pada samo jedan sat nakon Merkurovog trigona sa Jupiterom. Dakle, spiritualno značenje punog Meseca septembra 2021. povezano je sa optimizmom, velikodušnošću, srećom i dobrim vestima.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Pun Mesec u septembru 2021. dobar je za pravljenje planova, poslovne dogovore, pravna pitanja, istraživanja i putovanja. Šanse za uspeh su još veće povezivanjem i Merkura i Jupitera sa srećnim fiksnim zvezdama.

Pročitajte i ovo: Kako do ostvarenja želja uz pomoć Marsa?

Pun Mesec 21. septembra na 28°13′ Riba (Beograd, Srbija 01:54:44h) u konjunkciji je sa Neptunom i nasuprot Marsu. Ali ovi aspekti su iznad pet stepeni orbisa, tako da imaju vrlo slab uticaj na pun Mesec. Da je Mars nasuprot Neptuna, to bi već bilo vrlo značajno.

Mnogo jači uticaj na pun Mesec dolazi od planetarnih aspekata na Merkur jer su oni ispod jednog stepena orbisa. U stvari, Merkurov trigon Jupitera ima orbis od samo 0°01′.

Pročitajte i ovo: MERKUR U VAGI, odmeren, fin i šarmantan

Trigon Merkura u Vagi sa Jupiterom u Vodoliji (0°01′) je izuzetno moćan uticaj. Donosi optimizam, velikodušnost, sreću i dobre vesti. Dobri instinkti, orijentisani ka budućnosti i pozitivno razmišljanje čine ovo vreme odličnim za druženje, istraživanje, učenje i pravljenje planova.

Pročitajte i ovo: JUPITER U VODOLIJI (19.12.2020. – 29.12.2021.) za svaki znak i podznak

Otvorenost i progresivan pogled omogućavaju vam da povećate svoje opšte znanje i proširite svoje vidike. Posebna područja interesovanja uključuju religiju, pravo, jezik i filozofiju. Ovo je takođe dobar pun Mesec za kretanje na putovanje, posebno na duga putovanja.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI JUPITER od 20. juna do 18. oktobra 2021. – Velika sreća

Lako je steći prijateljstva pod uticajem ovog aspekta, a partnerstva na obostrano zadovoljstvo (i korist) mogu se u budućnosti pokazati isplativima. Poslovni dogovori i pravna pitanja treba da idu dobro i ovo je idealno vreme za ulazak u pregovore i potpisivanje ugovora.

Merkur u kvadratu sa Plutonom (0°48′) je izazovan uticaj, ali je mnogo slabiji od Merkinog trigona Jupitera. Donosi duboko razmišljanje i intenzivnu interakciju sa drugima. Ovo je dobar uticaj na istraživanja i istrage, ali treba izbegavati ekstremizam ili teorije zavere. Svađe i sukobi su mogući ako koristite taktiku prisile.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MERKUR – Sve što treba da znamo o astrološkoj igri GLUVIH TELEFONA

Poluekstil Jupitera i Plutona (0°50′) pomaže vam da transformišete intenzitet Merkurovog kvadrata Plutona u uspeh sa Merkurovim trigonom Jupitera. Moguća je povećana moć i uticaj, duhovni i lični rast, stvaranje bogatstva i profesionalni napredak.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa Južnim Mesečevim čvorom

Sledeća Mesečeva faza je mlad Mesec 6. oktobra 2021. (Beograd, Srbija 13:05:44h)