Pun Mesec u Raku 18. januara 2022. je nasuprot Plutona. Dakle, astrološko značenje punog Meseca januara 2022. odnosi se na razumevanje vaših emocionalnih kompulzija i duboko zakopanih osećanja.

Pun Mesec u januaru 2022. donosi potencijal za ljubomoru, osećaj krivice, zastrašivanje i druge oblike emocionalne kontrole i manipulacije. Veća samosvest je ključ za izbegavanje unutrašnjih previranja i drame u odnosima.

Pun Mesec 18. januara na 27°50′ Raka je izazovna mesečeva faza zbog opozicije sa Plutonom. Postoji i fiksna zvezda na 26°05′ Raka koja daje sklonost ka besu i nasilju.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA PLUTON – Prodorna moć i neobuzdana snaga

Aspekti punog Meseca

Mesec opozicija Pluton

Pun Mesec nasuprot Plutona pojačava vaše emocije što može dovesti do ekstremnih reakcija i ponašanja koje je teško kontrolisati.

Dramatične promene raspoloženja, strah, ljubomora, opsesije, kompulzije i otkrivene tajne mogu dovesti do unutrašnjeg nemira i drame u odnosima.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Možete biti podložni emocionalnoj manipulaciji i kontroli. Neko blizak bi mogao da pokuša da vas iskoristi tako što će povući vaše emocije i učiniti da se osećate krivim ili uplašenim. U ekstremnim slučajevima moguće su pretnje, zastrašivanja i psihičko ili fizičko zlostavljanje.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Zato se zaštitite, ali i izbegavajte da pokušavate da koristite prinudne ili zlokobne taktike da biste manipulisali drugima. Pokušaj kontrolisanja drugih završiće se samo krivicom i sramotom. Najbolja opcija je da sa nekim podelite svoja moćna, složena i tajna osećanja.

Pročitajte i ovo: SATURN U VODOLIJI – Život posle života (do marta 2023. godine)

Ako se ne osećate prijatno da razgovarate sa porodicom ili prijateljima o svojim mračnim tajnama i osećanjima, posetite terapeuta ili psihologa.

Fiksna zvezda

Pun Mesec u januaru 2022. na 27°50′ Raka je u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Procion (Alpha Canis Minoris) na 26°05′ Raka.

Procion u konjunkciji sa Mesecom: Okultna interesovanja, nemiran, nikada ne ostaje dugo na jednom mestu, svađe sa prijateljima, partnerima i poslodavcima.

Pročitajte i ovo: Šta želi svaki HOROSKOPSKI ZNAK U KREVETU: Koje su njihove tajne seksi fantazije? 

Uopšteno govoreći, Procion daje aktivnost, nasilje, iznenadnu i nasilnu zlobu, iznenadnu prednost nasiljem, uzdizanje koje se završava katastrofom, opasnost od ujeda pasa i hidrofobije, i čini svoje urođenike razdražljivim, drskim, vrtoglavim, slabodušnim, plašljivim, nesrećnim, gord, lako ljut, nemaran i nasilan.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci i njihovi najveći strahovi sa kojima se suočavaju pri započinjanju nove veze

U astrologiji, kao i njeno sazvežđe, predstavljalo je bogatstvo, slavu i sreću.

Procion ima prirodu Mars-Merkur, i zbog toga čini ljude brzopletim, ljubomornim, svinjoglavim; ali takođe daje snagu volje i sposobnost da se misli i planovi sprovedu u delo. Po tradiciji postoji i sklonost zagrejanosti i bezobrazluku.

Pročitajte i ovo: SATURN I EMOTIVNE LEKCIJE: Koliko su naši odnosi zreli? Saturn želi da zna da li ste u svemu uvek bili Svoji?

Uz nju se pronalaze uspon i uspeh, ali se ukazuje na kasniji pad sa visoke pozicije.

Preduzeća stvorena na brzinu, dakle, ne traju. Ljudi koji „žele da prođu kroz zid glavom“ samo sebi nanose povrede.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o JUPITERU u RIBAMA od 29.12.2021. do 20.12.2022.

Procion daje pogon i dobar oštar um. Povezan sa pozitivnim zvezdanim telima, uspeh je veći, ali domorodac, da bi izbegao fijasko, uvek mora da vodi računa da ne bude nepromišljen.

Pun Mesec 18. januara otkriva vaše najdublje emocije i najmračnije tajne jer je nasuprot Plutona. Kompulsivno ponašanje, ekstremne emocionalne reakcije i sklonost manipulaciji i kontroli mogu dovesti do drame u odnosima ako ne podelite svoja intenzivna i složena osećanja sa nekim.

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi JUPITER U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Fiksna zvezda Procion može izazvati brzopletost, nemarnost, bes, ljubomoru i nasilje.

Svesnost o ovim neprijatnim uticajima je potrebna da bi se izbegla emocionalna manipulacija i potencijal za svađe i zlostavljanje tokom naredne dve nedelje ove mesečeve faze.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiča na vaš horoskopski znak i podznak (OVAN – DEVICA)

Srećom, mlad Mesec 2. januara bio je u trigonu sa Uranom. On nastavlja da pruža višu samosvest i intuiciju koju možete koristiti da razumete svoja moćna i intenzivna osećanja i reakcije.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiče na vaš horoskopski znak i podznak (VAGA – RIBE)

Sledeća faza Meseca je mlad Mesec u Vodoliji, 1. februara, u 06:46h.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.