Pun Mesec u Ovnu 9. oktobra 2022., tačno u 22.54 časova, je nasuprot Venere. Dakle, astrološko značenje oktobarskog punog Meseca je prevazilaženje napetosti u odnosima kroz ljubav prema sebi i samoprihvatanje.

Pun Mesec u oktobru 2022. takođe donosi emocionalnu zrelost i strpljenje od pozitivnog uticaja Saturna. A harmonična fiksna zvezda pruža ljubav i prijateljstvo.

Pun Mesec 9. oktobra na 16°32′ Ovna je nasuprot Venere. Ovo pokreće dugoročni uticaj jer konjunkcija Sunca i Venere nije egzaktna do 22. oktobra. Sa druge strane, aktivan je sekstil punog Meseca i Saturna.

Aspekti punog Meseca u Ovnu

Pun Mesec nasuprot Venere povećava vašu potrebu za društvom i trebalo bi da osećate više ljubavi i privrženosti. Međutim, to takođe može stvoriti napetost u odnosima. Može postati teže deliti toplinu i nežnost. Razlike između partnera mogu postati očiglednije i problematičnije.

Pročitajte i ovo: VENERA U VAGI, pravi romantik u srcu

Ako izlazite, možda ćete imati tendenciju da snizite svoje standarde samo da biste bili sa nekim i da se ne biste osećali sami. Plitka ili neispunjena veza ili neuzvraćena ljubav mogu biti cena za tako snažnu potrebu za bliskim društvom.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT PLUTON, eksplozivni sudar pobesnelih suvladara Škorpije

Ako vaše emocionalne potrebe nisu ispunjene putem ljudskog kontakta, možda ćete biti podložni supstituciji hranom, alkoholom ili drogom. Da li je potrebno više samoljublja i samoprihvatanja pre nego što prava srodna duša uđe u vaš život?

Sekstil punog Meseca u Ovnu i Saturna donosi stabilnost i sigurnost u vaš lični i kućni život. Emocionalna zrelost, samodisciplina i strpljenje pomažu vam da razumete bilo koju vezu ili probleme sa sopstvenom vrednošću koji su rezultat punog Meseca u Ovnu nasuprot Veneri.

Bićete više u kontaktu sa svojim najdubljim osećanjima kako biste pomogli da podelite svoju ljubav i naklonost. I verovatno ćete se osećati zaštitnički prema svom partneru, porodici, zajednici i naciji. Veze će imati koristi od veće lojalnosti, posvećenosti, odgovornosti, pouzdanosti i poštovanja.

Pun Mesec oktobra 2022. je dobar za ispunjavanje zajedničkih obaveza, posebno onih koje se odnose na vaš dom i porodicu. Možete poštovati tradiciju i pretke tako što ćete posetiti starački dom ili groblje.

Teška promena

Saturn u kvadratu sa Uranom sada je u najužem orbisu od kada je poslednji put bio tačan u decembru 2021. Postepeno će slabiti, ali i dalje može doneti ograničenja, prirodne katastrofe i političku i finansijsku nestabilnost.

Pročitajte i ovo: SATURN KVADRAT URAN, snažna napetost zbog sukoba osećanja odgovornosti i nezavisnosti

Može doći i do drugih ozbiljnih promena i neočekivanih zastoja. Međutim, sekstil punog Meseca i Saturna daje strpljenje i odlučnost da se prevlada nad teškoćama.

Značenje punog Meseca

Sunce naspram Meseca dovodi vaš dom, porodicu i intimne odnose u oštriji fokus za naredne dve nedelje ove Mesečeve faze. Suprotstavljene sile kao što su posao naspram kuće, ili ono što vam treba nasuprot onome što želite, stvaraju unutrašnju napetost i spoljne pritiske. To može dovesti do sukoba i kriza koje crpe vašu energiju.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Lunarni kvaliteti emocija i nagona dostižu svoj vrhunac u vreme punog Meseca. Zato iskoristite svoju povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da biste prevazišli sve izazove u vezi. Podsvesna svest omogućava nepristrasan i uravnotežen pogled na vaše lične odnose. Jasno ćete videti bilo kakvu dinamiku odnosa ili negativna osećanja koja izazivaju nesklad.

Ukratko…

Pun Mesec 9. oktobra nasuprot Venere može stvoriti napetost u odnosima jer razlike između partnera postaju sve očiglednije i problematičnije. A Sunce nasuprot Mesecu već stvara unutrašnju napetost i spoljne pritiske koji utiču na intimne odnose.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Ali Sunce nasuprot Mesecu takođe donosi emocionalnu snagu i intuiciju da pomogne u prevazilaženju izazova u vezi. Tome pomaže pun Mesec u oktobru 2022, sekstil Saturn, koji donosi emocionalnu zrelost, samodisciplinu i strpljenje.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Konačno, fiksna zvezda Alpheratz osigurava da se problemi sa vezama i samopoštovanjem mogu prevazići. Podstiče ljubav, harmoniju i prijateljstvo.

Astrološki, pun Mesec je pod uticajem prethodnog mladog Meseca. Mlad Mesec 25. septembra podstiče duhovni rast. Konkretno, pronalaženjem sreće i zadovoljstva u sebi, bez oslanjanja na nekoga ili nešto drugo.

Pročitajte i ovo: Ovi horoskopski znaci su najsrećniji ovog oktobra 

Uticaj punog Meseca 9. oktobra traje dve nedelje do pomračenja Sunca, 25. oktobra. Ova faza opadajućeg meseca je dobra za oslobađanje i otpuštanje, odmaranje, lečenje, regeneraciju, kontemplaciju, meditaciju, uklanjanje nereda, berbu, orezivanje i šišanje.

Sledeća Mesečeva faza: Pomračenje Sunca (mlad Mesec u Škorpiji) 25. oktobra 2022. tačno u 12.48 časova.