Pun Mesec u Ovnu 29. septembra 2023. godine, tačno u 11.57 časova, usko se poklapa sa izazovnim aspektom Venere u Lavu sa retrogradnim Uranom u Biku. Dakle, astrološko značenje punog Meseca septembra 2023. je rešavanje problema u vašem ljubavnom životu, sa finansijama ili slikom o sebi.

Pun Mesec u septembru 2023. pruža hrabrost i inspiraciju za donošenje kritičnih odluka i rešavanje problema. Pošto je ovo poslednja faza Meseca pre predstojećeg pomračenja Sunca 14. oktobra (Mlad Mesec u Vagi), pitanja koja treba rešiti možda su se razvila tokom poslednjih šest meseci.

Dakle, odvojite više vremena za donošenje odluka pre nego što preduzmete akciju.

Značenje punog Meseca

Sunce naspram Meseca dovodi vaš dom, porodicu i intimne odnose u oštriji fokus za naredne dve nedelje ove Mesečeve faze. Suprotstavljene sile kao što su posao naspram kuće, ili ono što vam treba nasuprot onome što želite, stvaraju unutrašnju napetost i spoljne pritiske. To može dovesti do sukoba i kriza koje crpe vašu energiju.

Lunarni kvaliteti emocija i nagona dostižu svoj vrhunac u vreme punog Meseca. Zato iskoristite svoju povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da biste prevazišli sve izazove u vezi. Podsvesna svest omogućava nepristrasan i uravnotežen pogled na vaše lične odnose. Jasno ćete videti bilo kakvu dinamiku odnosa ili negativna osećanja koja izazivaju nesklad.

Image by kjpargeter on Freepik

Horoskop punog Meseca u Ovnu, septembar 2023.

Pun Mesec u petak, 29. septembra 2023. godine, je na 06°00′ Ovna. U tom trenutku, Mesec ne pravi nikakve aspekte sa drugim planetama. Nema ni velikih fiksnih zvezda blizu punog Meseca.

Ovo ostavlja Venera u kvadratu Urana kao značajan astrološki uticaj na pun Mesec u Ovnu, septembra 2023. To je zato što ima najmanji orbis od glavnih aspekata, koji se dešava oko sedam sati nakon punog Meseca.

Krizni mehanizam

Trougao u tri boje koji povezuje Veneru, Mars i Uran naziva se obrazac aspekta Velikog trougla učenja. To je stalni krizni mehanizam koji uslovljava rast i otvara velike mogućnosti za učenje i razvoj. Postoje tri faze kriznog mehanizma:

crvena → zelena → plava

kvadrat → inkonjunkcija → sekstil

sukob → težnja ka rešenju → harmonizacija

Sukob

Venera u kvadratu Urana pokreće proces. Tačka sukoba je mesto gde se crveni i plavi aspekti dodiruju (Venera). Određeni problem sa Venerom može izazvati osećaj neadekvatnosti i stvoriti napetost, sukob ili krizu. Venera sekstil Marsovo mirno, uravnoteženo stanje koje traži zadovoljstvo je poremećeno ili iritirano. Problem je nastao i mora se rešiti. Stari oblik više nije održiv. Mora se doneti neka odluka ili učiniti napor.

Ovaj problem može biti uzrokovan povećanom potrebom za slobodom ili uzbuđenjem, neočekivanim događajem, finansijskim stresom, iznenadnom privlačnošću ili promenom vaših naklonosti i lojalnosti. To bi moglo da testira vaše strpljenje sa partnerom ili stabilnost vaše veze.

Ako se osećate ugušeno, zatvoreno ili vam je dosadno, ili je vaš partner zahtevan ili konzervativan, mogli biste da se razbesnite, imate tajnu aferu ili iznenada prekinete vezu.

Možda će vas privući uzbudljivi ili ekscentrični ljudi i oni koji izgledaju rizično ili iz su drugačijeg kulturnog ili etničkog porekla. Zabava, provod ili novine mogu biti dovoljne ako ste smeli i rizikovanju skloni.

Težnja ka rešenju

Mars u inkonjunkciji sa Uranom je sledeći korak u kriznom mehanizmu punog Meseca u septembru 2023. godine, gde se problem u početku rešava. Daje vam hrabrost, inicijativu i inspiraciju da eksperimentišete, tražite i težite rešenju. Potrebna je proaktivna promena, ali čak i shvatanje toga može vas učiniti nesigurnim, nesigurnim i neodlučnim.

Neočekivani sastanci, neobični razgovori ili onlajn interakcije mogu doneti nove informacije ili iskustva koja će vam pomoći u donošenju odluka. Pojačana mašta i intuicija vam takođe mogu pomoći da se rešite jednog cilja. Greške su moguće ako uravnotežite smelost, uzbuđeno iščekivanje, impulsivnost i nestrpljenje.

Dakle, odvojite više vremena za donošenje odluka pre nego što preduzmete akciju.

Harmonizacija

Venera sekstil Mars je završna faza. Kreativno rešavanje problema i novostečena otkrića dovode do željenog stanja harmonije koje ispunjava zahtev početnog problema. Savršena mešavina seksualnosti i naklonosti odgovara zabavljanju ili rešavanju problema u vezi. Podstiče pravu ljubav zasnovanu na intenzivnoj uzajamnoj privlačnosti i hemiji.

Ova uravnotežena, ali živahna energija daje vam samopouzdanje za druženje i dobro raspoloženje da uživate u njemu. Idealan je za samopromociju, traženje usluga, jurenje strastvenih želja, razvijanje kreativnih talenata i pokretanje projekta za kućne ljubimce.

sukob → težnja ka rešenju → harmonizacija

Dakle, čini se da je ovaj proces završen. Ali samo dok se ne pojavi novi problem i dok se krizni mehanizam punog Meseca iz septembra 2023. ponovo ne pokrene.

Ova razvojna spirala ima za cilj da dobije drugu tačku gledišta sa svakom potpunom tranzicijom. Svaki prolazak kroz tri faze i svaka kriza sadrži mogućnost pronalaženja rešenja koja ranije nisu postojala, odnosno probijanja novih terena.

Da li će to biti uspešno zavisi od vašeg stava prema kriznom procesu. Ako iznutra prepoznajete mogućnosti, onda je razvoj verovatan. Proces razvoja će biti blokiran ako krize tretirate kao puke poremećaje.

Boginja Meseca

Asteroid Juno u konjunkciji sa Venerom naglašava temu ljubavi punog Meseca septembra 2023. Juno je prvobitno bila boginja Meseca. Stari rimski kalendar je bio lunarni i svaki mesec je počinjao sa mladim Mesecom. Ceremonije u Junoinu čast održavale su se svakog prvog dana u mesecu.

Iz ciklusa mladog Meseca od 28 dana dolazi Junoina povezanost sa ženskim reproduktivnim ciklusom. Juno je lunarna boginja koja nadgleda žene u reproduktivnom dobu od puberteta do porođaja i braka. Juno takođe vlada srodnim dušama, istinskom ljubavlju i posvećenošću.

Na dubljem nivou, Demetra Džordž sugeriše da asteroid Juno simbolizuje mističnu zajednicu, ili stanje duhovne svesti koje možete dostići kada prevaziđete svoj ego. Prevazilaženje odvojenosti kroz sjedinjenje i postajanje jedno sa univerzumom.

„Juno simbolizuje čežnju za potpunom mističnom zajednicom koja je emocionalno, seksualno i psihološki ispunjena… U horoskopu, Juno predstavlja emocionalne i psihološke potrebe koje nas motivišu da tražimo bračnu zajednicu”.

Značenje punog Meseca septembra 2023.

Najznačajniji astrološki uticaj na pun Mesec u septembru 2023. dolazi od Venere, planete ljubavi, novca, mira, kreativnosti, slike o sebi i vrednosti. Venera u kvadratu Urana je najznačajniji aspekt osim Sunca nasuprot Mesecu. Venera se poravnava sa asteroidom Juno, a Venera je tačka sukoba u obrascu aspekta Velikog trougla učenja.

Zvezda koja je najbliže punom Mesecu 29. septembra ima srećnu planetarnu prirodu Jupiter-Venera. Ali ovu malu zvezdu astrolozi uglavnom ne koriste.

Dakle, ovo je izazovan pun Mesec. Može da izazove probleme u ljubavnim odnosima, finansijama i diplomatiji zbog iznenadnih promena, neočekivanih događaja, neizvesnosti, nestabilnosti ili pobune.

Srećom, krizni mehanizam obrasca aspekta pomaže vam da suzite svoje ciljeve, donesete odluku, rešite problem i vratite harmoniju. Venera–Juno sekstil Mars čini ovaj pun Mesec u Ovnu 2023. savršenim za pronalaženje srodne duše i rešavanje problematičnog braka.

Astrološki, pun Mesec je pod uticajem prethodnog mladog Meseca. Septembarski mlad Mesec je bio odličan za pozitivne promene, implementaciju novih ideja i iskorištavanje uzbudljivih prilika.

Kraj ciklusa pomračenja

Uticaj punog Meseca 29. septembra traje dve nedelje do pomračenja Sunca 14. oktobra. Ovo je poslednja mesečeva faza trenutne faze pomračenja, koja je počela pomračenjem Sunca 20. aprila i pomračenjem Meseca 5. maja.

Pomračenje Sunca u aprilu 2023. donelo je rizik od borbi za vlast i kriza. Ali takođe inspiracija i duhovna svest da se oslobodite svoje potrebe da imate kontrolu i fokusirate se na postizanje svojih ciljeva. Pomračenje Meseca u maju 2023. godine istaklo je razlike i probleme u odnosima koji izazivaju anksioznost, gadost i bol.

Ukratko, pun Mesec u Ovnu 29. septembra 2023. predstavlja kulminaciju događaja ili pitanja koja su se razvijala u poslednjih šest meseci. Ističe dugoročni problem u vezi sa Venerom koji mora biti rešen u naredne dve nedelje pre pomračenja Sunca 14. oktobra. Koristite strpljenje i fleksibilnost dok definišete svoj najvažniji cilj, donesete kritičnu odluku, a zatim preduzmete akciju.

Sledeća Mesečeva faza: Pomračenje Sunca 14. oktobra 2023.