Pun Mesec, 28. januara, u kvadratu sa Marsom i nasuprot Jupitera donosi strast, entuzijazam i hrabrost, ali tendenciju ka besu, nepromišljenosti i prekomernom samopouzdanju.

Borbeni duh i hrabrost pojačani su fiksnom zvezdom Asellus Australis, ali isto tako i agresijom, nepromišljenošću i nasiljem.

Postoji opasnost od impulsivnih radnji koje dovode do povređenih osećanja, sramote, nezgoda i povreda.

Značenje punog Meseca

Inače, pun Mesec, to jest, kada je Sunce u opoziciji sa Mesecom, dovodi u fokus vaš dom, porodicu, intimne veze i bliske odnose tokom naredne dve nedelje ove faze meseca.

Suprotne sile, kao što su posao – kuća ili ono što vam je potrebno, u odnosu na ono što želite, stvaraju unutrašnju napetost i spoljašnje pritiske.

To može dovesti do sukoba i kriza koje iscrpe vašu energiju.

Emotivna previranja dostižu svoj vrhunac tokom punog Meseca. Zato iskoristite svoju povećanu emocionalnu snagu i intuiciju za prevazilaženje bilo kakvih izazova u vezi.

Podsvesna svesnost omogućava nepristrasan i uravnotežen pogled na vaše lične odnose.

Jasno ćete videti dinamiku odnosa ili negativna osećanja koja uzrokuju narušavanje harmonije.

Drugi uticaji punog Meseca januara 2021. stvaraju intenzivnu potrebu za druženjem, pomešanu sa snažnim seksualnim nagonima i nedostatkom opreza.

Ovo povećava rizik od infekcija virusom Covid-19, kao i od polno prenosivih bolesti i komplikacija izazvanih ljubavnim trouglovima.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Lava, u natalu i tranzitu

Ali postoji mogućnost da se iskonska energija Marsa iskoristi koristeći samokontrolu, strpljenje, odgovornost i jaču intuiciju, jaču od uobičajene.

Moguća su velika dostignuća i uspesi.

Može započeti duboka nova ljubavna veza ili možete uživati u dubljoj ljubavi sa partnerom.

Ovo je posebno dobra mesečeva faza za prepoznavanje prepreka na putu i ​​za oslobađanje od stvari koje su loše za vas ili vam više nisu potrebne.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Efekti punog Meseca od 28. januara traju dve nedelje, do 11. februara. Njegov uticaj se kombinuje sa uticajem mladog Meseca 13. januara.

Pročitajte i ovo: MLAD MESEC U JARCU 13. januara 2021. – Evolucija duše kroz suočavanje sa velikim izazovima

Zajedno sa Plutonom, pokrenuo je rast i evoluciju duše kao odgovor na krizu. Ovo je donelo napetost i frustraciju zbog duboko ukorenjenog problema kojem će trebati vremena i napora da se prilagodi.

Pun Mesec u Lavu, u četvrtak, 28. januara 2021. godine, u kvadratu je sa Marsom i nasuprot Jupitera. Dakle, duhovno značenje punog Meseca januara 2021. odnosi se na upravljanje besom i upotrebu samokontrole kako biste iskoristili svoju inicijativu i entuzijazam.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Pun Mesec u januaru 2021. pridružuje se agresivnoj zvezdi nalik Marsu. To čini samo ispitivanje kvadratnih i opozicionih planetarnih aspekata koji se ponašaju poput Marsa. A Jupiter pojačava izazovnu prirodu Marsa. Stoga je veoma važno koristiti strpljenje, odgovornost i samokontrolu kako biste izbegli bes i impulsivnost koji nanose štetu sebi i drugima.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Pun Mesec 28. Januara, na 09°05′ Lava testira samo, takozvane, crvene planetarne aspekte, kvadrate i opozicije. Osim što je izazovan i napet pun Mesec, nedostatak skladnih (plavih) aspekata znači da će biti izuzetno teško opustiti se.

Pročitajte i ovo: Mars u Biku – grabi, juriša i osvaja polako

Crveni aspekti po svom uticaju podsećaju na Mars. Oni podstiču akciju, naprezanje i postizanje ciljeva. Mars je takođe vrh T-kvadratnog aspekta koji uključuje ovajpun Mesec. Sva energija uskladištena u opozicijama prenosi se duž kvadrata ispuštenih kroz Mars.

Mesec je, takođe, u konjunkciji sa fiksnom zvezdom koja deluje poput Marsa, dajući hrabrost, agresiju, prkos i nasilje.

Aspekti punog Meseca

Mars u kvadratu sa punim Mesecom (orbis 1°45′) daje vam nezasitu potrebu da ispunite svoje strasne želje. Ali dinamičnost i borbeni duh mogu se učiniti kratkotrajnim. Podsvesni nagon za impulsivnim delovanjem donosi opasnost od preuzimanja rizika. Potrebna je dodatna pažnja da se ne biste povredili ili naneli štetu.

Pročitajte i ovo: Šta da radite kada u natalnom horoskopu imate planete koje se nalaze u znaku u kojem se ne osećaju dobro

Međutim, zadržavanje besa nije pametno. Pokušajte kontrolisano da oslobodite svoja zagrejana osećanja. Izbegavajte da budete previše odbrambeni ili zlobni kada drugi dele njihova povređena osećanja. Ali to nije lako, pa je za očekivati određeni stepen emocionalne nelagodnosti, posebno u intimnim vezama.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Hrabrost je potrebna da biste se suočili sa onim što vam zadaje bol ili se osećate ugroženo. Grozničavi napadi, nesreće, nasilje, posekotine ili opekotine bili bi znaci da se ne nosite sa svojim emocionalnim nevoljama.

Pročitajte i ovo: JUPITER U VODOLIJI (19.12.2020. – 29.12.2021.) za svaki znak i podznak

Pun Mesec nasuprot Jupitera (0°12′) može da učini da se osećate srećno, opušteno, društveno i velikodušno. Ali to takođe može doneti prekomerno samopouzdanje, nedostatak samokontrole i nemoral. Kvadrat prema Marsu znači da će ovi manje poželjni efekti prevladati.

Ako budete spremniji da podelite svoja osećanja i manje budete čuvani u vezi sa privatnošću, to može dovesti do javne sramote i skandala. Velikodušnost i ljubaznost mogu se smatrati slabošću i mogu da budu iskorišćeni, zloubotrebljeni.

Moguća je emocionalna nelagodnost, loša slika o sebi, propitivanje verovanja, ljubomora i opsesivno, preterano ili zavisno ponašanje.

Pročitajte i ovo: Saturn i brak

Marsov kvadrat Jupitera (1°33′) daje entuzijazam, hrabrost i inicijativu za pokretanje novih projekata i preuzimanje rizika potrebnih za postizanje velikog uspeha. Ovo je vrlo seksualna i privlačna energija, iako malo gruba ili netaktična. Takođe vas može učiniti previše samopouzdanim, impulsivnim i nepromišljenim.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT JUPITER, pažljivo birajte svoje bitke

Izbegavajte da se ponašate prenagljeno, ne uzimajući u obzir posledice svojih smelih postupaka. Pažljivo birajte svoje bitke, budite promišljeni i koristite strategiju. Preuzimanje previše rizika može dovesti do nesreća i povreda, a previše otvorenosti može dovesti do javne sramote. Treba naći ravnotežu između opreza i hrabrosti.

Venera u konjunkciji sa Plutonom (0°09′) dramatično povećava vašu potrebu za ljubavlju i naklonošću. Daje intenzivnu želju za doživljavanjem emotivnog zabavljanja na dubljem nivou.

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Plutonom, fatalna privlačnost

Magnetska privlačnost daje moć jakog privlačenja između prijatelja i ljubavnika. Ali ova moć se takođe može zloupotrebiti manipulisanjem, sakrivanjem krivice ili drugim subverzivnim taktikama.

Trenutna privlačnost i zaljubljenost mogu dovesti do intenzivnih seksualnih iskustava i karmičkih odnosa. Ali takođe su mogući posesivnost, opsesije, provokacije i ljubomora.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, dok nas smrt ne rastavi

Ako ste u braku, afera u ovom trenutku imala bi ozbiljne posledice. Takođe, može postojati tendencija pada uruke negativnim ili opasnim tipovima ljudi, poput kriminalaca i korisnika teških droga.

Saturnov kvadrat Urana (1°55′) ima dugoročni uticaj koji će biti egzaktan 17. februara. Može da donese promene koje ne želite.

Takođe, otežava unošenje promena koje želite. Vaše lične slobode i prava mogu biti ograničene. Ovo može biti vrlo frustrirajuće vreme porasta napetosti i naglih, neočekivanih promena.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Ali ako ostanete otvorenog uma, strpljivi i fleksibilni, izazovi se mogu pretvoriti u mogućnosti da se oslobodite negativnih, restriktivnih i ograničavajućih stvari u svom životu.

Najbolje je ne forsirati promene koje želite, već se prilagoditi promenljivim uslovima. Najbolje je promišljen, metodičan, strpljiv i korak po korak pristup.