Pun Mesec u Lavu 16. februara 2022. čini napeti aspekt prema Plutonu. Dakle, duhovno značenje astrologije punog Meseca februara 2022. odnosi se na razumevanje vaših najdubljih strahova, briga i tajni.

Na pun Mesec u februaru 2022. još snažnije utiče tačno poravnanje Venere i Marsa. Ovo pojačava vaše strastvene želje i čini ljubavne veze glavnom temom ovog punog Meseca. Međutim, neke otrovne fiksne zvezde sugerišu da bi nemoralne ili nepromišljene aktivnosti mogle da ugroze cenjenu vezu.

Važna napomena: Kao i uvek, pre nego što tumačenje i prognozu uzmete zdravo za gotovo, proverite da li dati aspekt ili tranzit aspektuju vaše natalne planete i u koju kuću natalnog horoskopa padaju jer jedino tako mogu da imaju uticaj na dešavanja u vašem životu.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Pun Mesec u sredu, 16. februara 2022, na 27°59′ Lava čini samo jedan planetarni aspekt. Ali izazovni kvinkonks (inkonjunkcija – 150 stepeni) prema Plutonu nije jedini važan uticaj na pun Mesec. Venera u konjukciji sa Marsom (0°0′58″) ima snažan uticaj jer je tačno samo 2½ sata pre punog Meseca.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Takođe, postoje četiri imenovane fiksne zvezde unutar orbisa punog Meseca 16. februara.

Značenje punog Meseca

Sunce nasuprot Mesecu dovodi vaš dom, porodicu i intimne odnose u oštriji fokus u naredne dve nedelje ove mesečeve faze.

Suprotstavljene sile kao što su posao naspram kuće, ili ono što vam treba u odnosu na ono što želite, stvaraju unutrašnju tenziju i spoljne pritiske. To može dovesti do sukoba i kriza koje crpe vašu energiju.

Pročitajte i ovo: VENERA I MARS U KONJUNKCIJI U JARCU od 13. februara do 07. marta 2022. – VREME ODLUKA

Lunarni kvaliteti emocija i instinkta dostižu svoj vrhunac u vreme punog Meseca. Zato iskoristite svoju povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da biste prevazišli sve izazove u vezi.

Podsvesna svest omogućava nepristrasan i uravnotežen pogled na vaše lične odnose. Jasno ćete videti bilo kakvu dinamiku odnosa ili negativna osećanja koja izazivaju nesklad.

Tajne punog Meseca

Pun Mesec u inkonjunkciji sa Plutonom (orbis 0°33′) pojačava vaše emocije i čini ih težim za kontrolu. Strahovi, brige i tajne koje su duboko zakopane u vašoj podsvesti mogu se poigrati sa vašim umom i učiniti da se osećate loše u vezi sa sobom.

Takva intenzivna osećanja mogu eskalirati do prekretnice koja rezultira emocionalnim izlivom, promenom raspoloženja, čudnim ponašanjem, krizom ili dramom u vezi.

Pročitajte i ovo: Spoj Marsa i Venere – Strast bez pokrića – Šta se skriva iza?

Deljenje svojih kompleksnih osećanja sa voljenom osobom od poverenja ili terapeutom pomoći će da se izbegnu takva emocionalno bolna iskustva. Takođe će vam pomoći da bolje razumete sebe i dinamiku odnosa. Možda ćete otkriti porodičnu tajnu koja vam takođe pomaže da shvatite svoja osećanja i reakcije.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA MARS – Intenzivna strastvenost

Bez svesne svesti i razumevanja svojih intenzivnih emocija, možete iskusiti krivicu, ljubomoru, posesivnost ili konflikt. Možda vas privuče politički aktivizam, ekstremna uverenja ili ideologije. Ali ovo treba izbegavati osim ako niste spremni za kritiku.

Pročitajte i ovo: Ljubavne i seksualne potrebe VODOLIJE

Ovo je dobar pun Mesec za otkrivanje tajni, rešavanje misterija, istraživanje tabu oblasti seksualnosti i bolje razumevanje okultnih i ezoteričnih tema poput astrologije.

Strast punog Meseca

Venera u konjunkciji sa Marsom (0°01′) nije samo moćan uticaj zbog svoje tačnosti. Planete ljubavi i seksa ostaju u orbisu od jednog stepena od 11. februara do 12. marta.

To je zato što je Venera stacionirno direktna 29. januara i kreće se sličnom brzinom kao i Mars, što je znatno sporije nego inače.

Pročitajte i ovo: Tajne zavođenja i osvajanja VODOLIJE

Ova strastvena veza povećava vašu želju za intimnim odnosima. Vođeni intenzivnom potrebom za seksualnim zadovoljstvom, možete postati veoma direktni u potrazi za partnerom za seksom.

Ali ovaj primarni nagon za reprodukcijom nije toliko sirov i agresivan da bi se drugi osećali neprijatno.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA VENERA – Oličenje ljubavi, mira i lepote

Vaša nežnija i senzualnija strana dominira, povećavajući vaše šanse da pronađete romansu. Ovo upotpunjuje vašu sirovu strast i seksipil i čini vas veoma privlačnim. Povećana harizma i popularnost čine druženje prijatnijim i uzbudljivijim.

Sažetak pun Meseca februara 2022.

Postoje četiri glavna uticaja na pun Mesec februara 2022. Prvo, Sunce nasuprot Mesecu stavlja naglasak na vaš dom, porodicu i intimne odnose.

Pročitajte i ovo: Najuzbudljiviji aspekt godine: JUPITER SEKSTIL URAN 17. februar 2022. – Uzbudljive promene i neočekivani dobici 

Drugo, Mesec u inkonjunkciji sa Plutonom pojačava vaše emocije i čini ih težim za kontrolu. Razotkriva vaše najdublje strahove, brige i tajne. Možda ćete osetiti krivicu, ljubomoru, posesivnost, emocionalne izlive, promene raspoloženja, čudno ponašanje ili krizu u vezi.

Pročitajte i ovo: Najmoćniji aspekt godine: JUPITER SEKSTIL PLUTON 3. maj 2022. – Uspeh kroz pozitivne promene 

Treće, Venera u konjukciji sa Marsom je sledeći najmoćniji uticaj posle samog punog Meseca. To vas čini strastvenijim i znatno pojačava vaš seksualni nagon. Dakle, ljubavne veze su glavna tema ovog punog Meseca. Konačno, fiksne zvezde ukazuju na strast, požudu, nepromišljenost, nemoral i toksičnost.

Pročitajte i ovo: Najvažniji aspekt 2022: JUPITER KONJUNKCIJA NEPTUN, 12. april 2022. – Ogroman potencijal za rast, sreću i uspeh (ali i ispiranje mozga i širenje dezinformacija)

Kombinacija svih ovih faktora ukazuje na mogućnost trovanja ljubavne veze zbog tajni, posebno seksualne i nemoralne prirode. Iako bi ovo mogao da bude dobar pun Mesec za pronalaženje voljnog partnera za istraživanje vaših tabu seksualnih fantazija, ovo nije najbolji pun Mesec za čuvanje tajne afere.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiče na vaš horoskopski znak i podznak (VAGA – RIBE)

Pun Mesec 16. februara traje dve nedelje do mladog Meseca 2. marta.

Sledeća faza Meseca: Mlad Mesec 2. marta 2022. u 18:34 časova.