Pun Mesec u Jarcu 22. juna 2024. je u kvadratu sa Neptunom. Dakle, astrološki, junski pun Mesec odnosi se na zbunjenost, prevaru, nesigurnost i razočaranje. Druge teme uključuju viktimizaciju, žrtvu i patnju.

Pun Mesec iz juna 2024. je takođe aspektovan sa Plutonom, što dodaje strah, ekstremizam i krize. Složen obrazac koji stvaraju planete povezane sa punim Mesecom izaziva nesigurnost i provokaciju. Konačno, grupa zvezdanih jata i maglina dodaju hrabrost i ambiciju, ali pesimizam, strah i slutnju.

Pun Mesec u subotu, 22. juna 2024. godine, ranom zorom, tačno u 03.07 časova, je na 01°07′ Jarca. Izazovni aspekt Neptuna je najznačajniji astrološki uticaj na ovaj pun Mesec. Pluton je takođe aspektovan, i to stvara četvorostranu konfiguraciju koja se zove obrazac koji se zove provokativni aspekt. Pun Mesec 22. juna je takođe usklađen sa grupom zvezdanih jata i maglina sa generalno negativnim uticajem.

Sunce naspram Meseca dovodi vaš dom, porodicu i intimne odnose u oštriji fokus za naredne dve nedelje ove mesečeve faze. Suprotstavljene sile, kao što su posao naspram kuće ili ono što vam treba nasuprot onoga što želite, stvaraju unutrašnju tenziju i spoljne pritiske. To može dovesti do sukoba i kriza koje crpe vašu energiju.

Mesečevi kvaliteti emocija i instikata dostižu vrhunac sa punim Mesecom juna 2024. Dakle, iskoristite svoju povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da prevaziđete sve izazove u vezi. Podsvesna svest omogućava iskren i uravnotežen pogled na vaše odnose. Videćete bilo kakvu dinamiku odnosa ili negativna osećanja koja izazivaju nesklad.

Varljivi Neptun

Neptun u kvadratu punog Meseca može da iskrivi vašu percepciju stvarnosti i vašu intuiciju. Može izazvati konfuziju, fantazije, nesigurnost i razočaranje. Možete postati osetljiviji i lako povređeni i ranjiviji na preteranu idealizaciju i iskorištavanje. Hipohondrija je moguća, ali postoji rizik od infekcije, alergija, trovanja i bolesti.

Ovaj aspekt je povezan sa lažima, prevarom, prevarom, skandalima, špijuniranjem, sumnjom i paranojom. Međutim, zabava i kreativni rad su idealni načini da se bezbedno pobegne od stvarnosti. Druge teme uključuju viktimizaciju, žrtvu i patnju. Ne skrivajte svoje saosećanje i empatiju; podelite ih otvoreno.

Ekstremni Pluton

Sunce u inkonjunkciji sa Plutonom može da pojača stres i strahove i eskalira tenzije do nivoa koji se oseća kao mini kriza, sukob ili pretnja. Događaj ili osoba mogu pokrenuti ovu prekretnu tačku tako što će vam oduzeti moć. Može doći do manipulacije, zloupotrebe moći i ekstremnog, opsesivnog ili kompulzivnog destruktivnog ponašanja.

Ovo je evolutivni proces sa karmičkim uzrocima i implikacijama. Potreban je kompromis, jer nema ni da ni ne odgovora, već samo sive zone. Pozitivan odgovor bi bio sublimiranje vašeg ega i otpuštanje, poverenje u višu silu. Možete poboljšati svoj život i pozitivno uticati na nekoga ili mnoge druge.

Neptun sekstil Pluton pozitivno astrološki utiče na pun Meseca juna 2024. To daje pionirski duh, čineći vas neustrašivim da osporite prihvaćeni način razmišljanja i rada. Možete dekonstruisati bilo koji sistem, verovanje ili proceduru, ukloniti političke, verske, kulturne i rodne predrasude, a zatim ga rekonstruisati u naprednijem i nepatvorenom stanju. Opsesije su moguće, ali vaši viši misaoni procesi traže red u haosu i jednostavnost u složenosti.

Možete dotaknuti masovnu podsvest i proceniti preovlađujuće misli čovečanstva. Vaš doprinos masovnoj svesti transformiše način na koji komuniciramo i živimo jedni s drugima kroz političku, versku i kulturnu obnovu. Stari sistemi i verovanja zasnovana na imperiji i superiornosti se raspadaju. Na njihovom mestu, vi maštate, ili zamišljate, humanitarniji pristup i zajedničku odgovornost za dobrobit svih i svega, kolektivni san.

Provokacija

Obrazac provokativnog aspekta je četvorougao formiran od gore pomenutih aspekata punog Meseca. To izaziva nervozu i nemir i daje sklonost da se prekine pitanjem, da se nagađa, prezire zadovoljstvo i da se uvek nađe nešto što nije u redu.

Provokacija je jednostran izazov. Ova cifra daje mogućnost prepoznavanja bolnih tačaka drugih ljudi. To čini da neki ljudi provociraju druge da dominiraju nad njima ili da sebe učine nezamenljivim. Unutrašnja nesigurnost (Sunce inkonjunkcija Pluton) može vas učiniti nametljivim i manipulativnim, verujući da je „napad najbolji oblik odbrane“.

S druge strane, „za“ znači biti za nešto. Obrazac provokativnog aspekta vam omogućava da se potvrdite u korist određene stvari protiv postojećeg otpora. To daje hrabrost da se iznesu stvari koje bi ostale skrivene.

Ovaj obrazac takođe može da izazove vaše misli kako biste nešto postigli. Pomaže vam da se fokusirate na određeni zadatak uz ekskluzivnu koncentraciju, ali u isto vreme ne zaboravite da preispitate svoje neznanje i s vremena na vreme skinete žmigavce.

Ukratko…

Pun Mesec 22. juna ima izazovan uticaj zbog oštrog aspekta Neptuna. Glavne teme su konfuzija, nesigurnost i obmana. Međutim, astrologija ove mesečeve faze nije tako jednostavna. Pluton dodaje strahove, pretnje, sukobe i krize, dok obrazac aspekta dodaje nervozu, nemir i provokaciju.

Ipak, više složenosti dolazi od zvezdanih jata i maglina. Spikulum daje hrabrost i ambiciju, ali izaziva pesimističnu perspektivu i pojačava Plutonove strahove, opsesije i ekstreme. Kombinovani efekti ukazuju na pretnje i provokacije kroz ekstremizam, manipulaciju, podrivanje, subverziju, prevaru i propagandu. Postoji mala šansa da kolektivna hrabrost i saosećanje mogu da spreče krize žrtve i patnje.

Uticaj punog Meseca 22. juna traje dve nedelje do mladog Meseca 6. jula. Astrološki, pun Mesec je pod uticajem prethodnog mladog Meseca. Mlad Mesec 6. juna poravnat je sa Venerom kako bi podstakao ljubav i harmoniju. Međutim, to je bio i kvadrat Saturna, što znači da su za postizanje mira potrebni naporan rad, odlučnost i strpljenje.