Pun Mesec u Devici 24. februara 2024. je nasuprot Merkuru i Saturnu. Dakle, astrološki uticaj februarskog punog Meseca februara znači ozbiljno razmišljanje i naporan razgovor o teškim pitanjima.

Poravnanje Meseca nasuprot Suncu, Merkuru i Saturnu u februarskom punom Mesecu može izazvati tugu, zabrinutost, strah, napetost u odnosima i polarizirajuće svađe. Ali kako se Sunce, Merkur i Saturn 28. februara približavaju u skoro savršenom poravnanju, optimističnije, konstruktivnije i duhovno razmišljanje može se manifestovati kao idealni ishodi.

Pun Mesec u subotu, 24. februara, je na 05°23′ Device. Najznačajniji aspekti su Mesec u Devici nasuprot Suncu, Merkuru i Saturnu u Ribama.

Aspekti punog Meseca

Mesec naspram Merkura otežava razumevanje vaših osećanja i njihovo deljenje. Konfuzija, emocionalna pristrasnost ili polarizacija mogu izazvati neraspoloženje, anksioznost, iritaciju i nesuglasice. U jednom trenutku možete postati preterano analitični, a u sledećem preterano emotivni. Dakle, potrebna je dodatna pažnja sa pregovorima, kritičnim odlukama i osetljivim temama za diskusiju.

Mesec nasuprot Saturnu izaziva loše raspoloženje, tugu, strah, brigu i tvrdoglavost. Emocionalna hladnoća ili odvojenost mogu dovesti do problema u vezi, izolacije i usamljenosti. Mogli biste se osećati opterećeno ili krivim zbog svojih obaveza prema intimnom partneru ili članu porodice. Pokušajte da ostanete svesni ovog depresivnog uticaja kako se negativna perspektiva ne bi manifestovala kao razočaranje ili gubitak.

Poravnanje od 28. februara

Poravnanje punog Meseca Sunca, Merkura i Saturna obuhvata sedam stepeni. Njegov uticaj na pun Mesec dramatično eskalira kako se jaz sužava na 0°13′ na svom vrhuncu 28. februara.

# 28. februar, 03:42 – 09°14’ Ribe – Sunce u konjukciji sa Merkurom

# 28. februar, 10:07 – 09°44’ Ribe – Merkur u konjukciji sa Saturnom

# 28. februar, 16:28 – 09°48’ Ribe – Sunce u konjukciji sa Saturnom

Ovo poravnanje Sunca, Merkura i Saturna traje od 24. februara do 3. marta. Donosi ozbiljno razmišljanje i komunikaciju o izazovnim pitanjima. Oni mogu uključivati dugoročne ciljeve, stabilnost, dužnost, odgovornost, granice, autoritet ili karijeru. Možda će biti potrebno doneti važne odluke.

Ovo karmičko usklađivanje obično donosi svađe, rasprave, teškoće, gubitak, kašnjenje, ograničenja, krivicu i bolne lekcije. Međutim, sekstil prema Jupiteru smanjuje rizik od negativnih ishoda. To donosi pozitivniji pogled i sreću.

Ovo sada pozitivno poravnanje sugeriše ostvarene ambicije i značajna dostignuća. Uspeh dolazi kroz naporan rad, dobro rasuđivanje, dugoročno planiranje, zdrav razum, samodisciplinu, strpljenje, saradnju, pregovore, izdržljivost, praktičnost i posvećenost.

Image by kjpargeter on Freepik

Značenje punog Meseca februara 2024.

Pun Mesec 24. februara nasuprot Merkuru i Saturnu može izazvati pesimističnu perspektivu, napetost u odnosima i polarizirajuće svađe o ozbiljnim pitanjima. Ali kako se usklađivanje Sunca, Merkura i Saturna zaoštrava, emocionalni napor bi trebalo da se smanji i da ga zameni optimističniji i kooperativniji pristup.

Pisali ssmo pre dve nedelje da bi mladi Mesec 9. februara mogao doneti iznenađujući mirovni sporazum za okončanje rata. Pun Mesec 24. februara to čini verovatnijim zbog ozbiljne debate, konstruktivnih pregovora i važnih odluka.

Stabilne fiksne zvezde pokrenute punim Mesecom daju više nade za uspešno rešavanje sukoba. Imaju srećan i duhovni uticaj koji donosi intuiciju i psihičke sposobnosti.

Konkretno, poravnanje Sunca, Merkura i Saturna od 28. februara sa fiksnom zvezdom Skat donosi potencijal za „neobične događaje“ i masovnu svest koji manifestuju opipljive, pozitivne ishode. Više ljudi na svetu želi ili se moli za mir nego za rat. Možda bi bilo dovoljno da se utiče na njihove izabrane predstavnike da održe težak razgovor kako bi zaustavili ubijanje nevinih.

Mesečeve faze

Uticaj punog Meseca 24. februara traje dve nedelje do mladog Meseca 10. marta. Astrološki, pun Mesec je pod uticajem prethodnog mladog Meseca. Mlad Mesec u kvadratu Urana 9. februara ukazuje na iznenadnu promenu i neizvesnost koja zahteva otvoren i fleksibilan pogled. Može doneti sukobe i krize. Međutim, dobro postavljena Venera omogućava saradnju i diplomatiju da daju šansu miru.

Sledeća faza Meseca: Mlad Mesec 10. marta 2024. tačno u 10.00 časova.