Pun Mesec 19. decembra je srećna, optimistična i velikodušna mesečeva faza jer je u trigonu sa Jupiterom. To podržava i zvezda Betelgeze koja dodaje veliku moć, čast i bogatstvo.

Međutim, pun Mesec koji pravi napet aspekt sa konjunkcijom Venere i Plutona može izazvati napetost u odnosima i finansijski stres. Ovo je komplikovano vreme zato što Venera krreće retrogradno šest sati nakon punog Meseca. A te izazove dodatno otežava zvezda Polaris koja izaziva bolest, nevolje, gubitak bogatstva i sramotu.

Međutim, Jupiter i Betelgeze su jači uticaji. Oni mogu umanjiti izazove koje postavljaju Venera, Pluton i Polaris. Oni takođe povećavaju šansu da se manifestuje najbolje od konjunkcije Venera-Pluton, a to je intenzivna ljubav i ekstremno bogatstvo. A ako vaš ljubavni život ili finansije pate, Jupiter i Betelgeze mogu vam pomoći da sprečite krizu i uspostavite ravnotežu.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA U JARCU od 19.12.2021. do 29.01.2022. – Sudbinski susreti i ljubavne krize

A sad detaljnije o ovoj srećnoj lunaciji, kakvu davno nismo imali!

Pun Mesec u Blizancima 19. decembra 2021. je veoma srećan zbog harmoničnog aspekta sa Jupiterom. Dakle, duhovno značenje punog Meseca decembra 2021. je iskorišćavanje mogućnosti za materijalni i duhovni rast.

Pun Mesec u Blizancima, sa Suncem i Mesecom zagrljenim velikodušnom Jupiterovom toplotom, koji je još nekoliko dana u Vodoliji!

Sledi topla, ekspanzivna faza, idealna za voljenje, razmišljanje o praznicima. Idealno je vreme da se vratimo uspomenama i vremenu koje smo volimo (ili i dalje volimo) i da se osmehnemo životu na načine koji nam prijaju.

Biće to dragocena faza posebno za vas koji ste prošli kroz težak period, kako psihički tako i fizički, jer će vas ohrabriti da nađete snagu da reagujete i stanete na noge u vama, u vašoj duši, u vašem srcu, u mišićima i u svakoj ćeliji vašeg tela.

Panaceja za rekonvalescente! Obratite pažnju samo ako imate tendenciju da dobijete na težini: u prazničnom smo periodu, početak dijete bi bio sasvim kontraproduktivan, ali barem izbegavajte prejedanje ili rizikujete da dobijete nekoliko kilograma viška.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu, ledena kraljica koja drži sve konce u svojim rukama

Međutim, pun Mesec u decembru 2021. takođe pravi napet aspekt sa moćnom konjunkcijom Venere i Plutona. Ovo može naglasiti neravnotežu moći u ljubavnim odnosima i takođe uzrokovati finansijski stres. Srećom, Jupiter ima jači uticaj i može vam pomoći da rešite takve probleme i nađete sreću i zadovoljstvo, posebno u ljubavi i finansijama.

Pročitajte i ovo: Uticaj Meseca i njegovih aspekata na spavanje

Pun Mesec 19. decembra na 27°28′ Blizanaca (u 05.37’h – vreme za Beograd) pravi planetarne aspekte sa Venerom, Jupiterom i Plutonom. Najjači od ovih aspekata je divan trigon sa Jupiterom, najsrećniji od svih planetarnih aspekata i najsrećnija planeta. Dakle, ovo je definitivno srećan pun Mesec.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Napeti aspekti inkonjunkcije sa Venerom i Plutonom nisu tako jaki, ali su i dalje važni iz dva razloga. Prvo, Venera i Pluton su u konjunkciji. Drugo, Venera je nepomična i okreće se retorgradno samo šest sati nakon punog Meseca.

Jupiter za sreću

Pun Mesec u trigonu sa Jupiterom donosi optimizam, sreću, blagostanje i zadovoljstvo. Biće prilike za materijalni i duhovni rast kako biste bili zdraviji, bogatiji i mudriji.

Ovo je dobar pun Mesec za pravna pitanja, ulaganje, pokretanje ili razvoj biznisa i odnose sa javnošću.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu u srcu nosi sve tragične ljubavi iz prošlosti

Biće lakše podeliti svoja osećanja sa drugima. Odnosi i druženje će imati koristi od veće otvorenosti i iskrenosti. Uzajamno poštovanje i razumevanje mogu dovesti do veoma uspešnih intimnih odnosa i poslovnih partnerstava.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Zarazna dobra volja i velikodušnost čine ovo dobrim punim Mesecom za pridruživanje grupama, donacije u dobrotvorne svrhe i podsticanje vrednih ciljeva.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Takođe je dobro za traženje usluga i privlačenje podrške. Možete proširiti svoje horizonte kroz visoko obrazovanje, putovanja na daljinu i duhovnost.

Venera za ljubav

Pun Mesec u inkonjunkciji, aspektu od 150°, sa Venerom povećava vašu potrebu za ljubavlju i privrženošću. Međutim, napetost u odnosima je moguća, posebno ako postoji neravnoteža koja uključuje emocionalnu podršku i ljubav; količina primljene ljubavi nije ista kao i količina date.

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Plutonom, fatalna privlačnost

Takvi odnosi u vezi mogu biti problem koji se ponavlja sa stalnim nagomilavanjem, a zatim oslobađanjem napetosti. Čak i ako ste slobodni, i dalje možete iskusiti unutrašnju neravnotežu koja uključuje ljubav prema sebi i ono što osećate prema sebi.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, dok nas smrt ne rastavi

Pun Mesec u inkonjukciji sa Plutonom može povećati moć i kontrolisati neravnoteže u intimnim odnosima. Posesivnost, osećanje krivice, ljubomora, tajne ili zlostavljanje mogu eskalirati stvari do tačke preokreta.

Pročitajte i ovo: Na šta treba obratiti pažnju kod nepovoljnih aspekata Venere i Plutona

Takav odnos mora evoluirati kroz savetovanje ili podelu moći, ili se mora okončati. Intenzivne emocije, strah i anksioznost takođe mogu izmaći kontroli i dovesti do destruktivnog i nekontrolisanog ponašanja. Deljenje osećanja sa prijateljem, savetovanje ili duhovne prakse pomoći će da se izbegne kriza.

Pročitajte i ovo: Kako bi vaša Venera volela da se provede u novogodišnjoj noći

Venera u konjunkciji sa Plutonom dramatično povećava vašu potrebu za ljubavlju i privrženošću. Želite da doživite intimno povezivanje na dubljem, intenzivnijem nivou.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA U JARCU – Na ljubavnom planu očekuje nas vrlo buran period do marta 2022.

Magnetna privlačnost spaja ljude na podsvesnom nivou. Trenutna privlačnost ili zaljubljenost mogu dovesti do nove romanse. Ali povećana moć privlačnosti može dovesti do zloupotrebe moći. Manipulacija ili zlostavljanje mogu dovesti do krize u vezi.

Pročitajte i ovo: Pluton po kućama u natalnom horoskopu

Pored toga, moraju se izbegavati kompulsivna potrošnja i biti na oprezu zbog moguće finansijske prevare.

Retrogradna Venera je generalno sudbinski i ponekad izazovan period u vašem ljubavnom životu. Poteškoće u davanju i primanju ljubavi i naklonosti mogu dovesti do problema u vezi. Ili bi sudbinski susret mogao dovesti do nove karmičke veze.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA PLUTON – uzavrela strastvena priroda

Konjukcija sa Plutonom nosi rizik od krize u odnosima ili finansijske krize. Ključ rasta i sreće uz ljubav i novac je da mudro koristite svoju moć.