Između novih tradicija za stvaranje i starih situacija za prilagođavanje, evo kako da se uhvatite u koštac sa prvom zajedničkoj prazničnoj sezoni kako biste je učinili nezaboravnom.

Prvi zajednički praznici mogu da izazovu stres i trvenja u paru iz razloga koji nema nikakve veze sa partnerskim odnosima.

U stvari, Nova godina i Božić se često prikazuju kao magični period, vreme bezuslovne radosti i savršenog sklada. Ali ova idealizovana slika može da zavara i stvori nerealna očekivanja, posebno za parove koji se spremaju da provedu svoj prvi Božić i Novu godinu zajedno.

Pročitajte i ovo: Odlazite li od onih koji nisu ono što vam je potrebno?

U stvarnosti, sezona praznika može biti složena i stresna, sa bezbroj zahteva i očekivanja porodice, prijatelja i društva.

U ovom kontekstu, prvi Božić i Nova godina para može postati poligon za pregovaranje, upravljanje očekivanjima i održavanje ravnoteže između želje za stvaranjem posebnih trenutaka i potrebe za očuvanjem mentalnog zdravlja i dobrobiti veze.

Pročitajte i ovo: Imaju li žene previsoka očekivanja od svojih partnera?

Hajde da pogledamo kako parovi mogu zajedno da prežive svoj prvi Božić i Novu godinu, pronalazeći načine da uživaju u sezoni bez da budu preopterećeni spoljnim zahtevima, visokim očekivanjima i složenom porodičnom dinamikom.

Pet saveta za vaš prvi zajednički Božić i Novu godinu

Film Holiday

Saopštite svoja očekivanja

Pre svega, pričajte o svojim očekivanjima za praznike. Svako od vas sa sobom nosi tradiciju i uspomene na svoju prošlost. Deljenje ovih misli može vam pomoći da razumete šta je najvažnije za svakog od vas i da pronađete ravnotežu između različitih iskustava i načina na koji doživljavate Božić i Novu godinu.

Pročitajte i ovo: U bračnom krevetu sa bebom

Stvorite novu tradiciju kao par

Uzmite najbolje od svojih individualnih tradicija i spojite ih u novu. To može biti zajedničko ukrašavanje jelke, kuvanje posebne večere ili gledanje vašeg omiljenog romantičnog filma. Važno je da je to nešto što vas predstavlja i zbog čega se oboje osećate dobro.

 Pročitajte i ovo: On se njoj jako dopada, ali bez svega onoga što uz njega ide

Upravljajte porodičnim pritiscima

Suočavanje sa očekivanjima vaše porodice može biti teško. Ne zaboravite da se nikada ne suprotstavljate porodici svog partnera kritikama i osudama! Važno je da uspostavite jasne granice i zajedno odlučite kako da podelite svoje vreme i zapamtite da je neophodno poštovati potrebe vas oboje.

Pročitajte i ovo: Zašto je ženama malo potrebno da se mnogo vežu?

Budite fleksibilni

Vaš prvi zajednički Božić i Nova godina možda neće proći baš onako kako ste planirali. Budite otvoreni da promenite svoje planove i prilagodite se okolnostima. To može biti uticaj koji poremeti planove, može biti tetka iz kanade koja dolazi kao iznenađenje za praznike, može se dogoditi da trenutke koje ste odlučili da provedete zajedno preokrenu rođaci ili neočekivani događaji. Zapamtite da fleksibilnost može pretvoriti neočekivani događaj u priliku!

Pročitajte i ovo: Vodič za žene zbunjene muškarčevim ponašanjem

Zapamtite značenje Božića

Osim poklona i tradicije, zapamtite da je Božić vreme za proslavu ljubavi i veze. Usredsredite se na jačanje vaše veze i zahvalnost na međusobnom prisustvu u vašem životu.

Pročitajte i ovo: Ima li ljubavi posle prevare?

Prvi zajednički Božić je uzbudljiv i značajan trenutak. Stvaranjem novih tradicija i pristupanjem praznicima s ljubavlju, komunikacijom i uzajamnim poštovanjem, možete izgraditi osnovu za još mnogo srećnih i zajedničkih Božića.