Prva pozorišna predstava Putujućeg pozorišta „Vesela tipčurina“, pod nazivom, Tvrdoglavo slonče, biće premijerno izvedena na sceni UK Parobrod, u subotu, 10. novembra, u 17 sati.

Ovo je priča o nesigurnosti, identitetu, suočavanju sa neprihvatanjem, procesu odrastanja, prihvatanju sebe i drugih.

Nikola Rakočević, Iva Ćirić, Nemanja Jkić, Slobodan Đuričić, foto Tamara Tasić

Autori priče, koja je nastala po motivima istoimene afričke narodne priče za decu, su Nemanja Jokić i Nikola Rakočević.

Uz pomoć kofera za čuvanje i pričanje priča,njih dvojica će na sceni, glumačkim sredstvima ali i različitim sredstvima kao što su dvodimenzionalne lutke, par točkova, šrafova i raznih mehanizama, publici ispričati priču o tvrdoglavom slončetu koje želi da bude neko drugi. Pričajući priču kroz likove životnja, Nemanja i Nikola koriste drvo, metal, različite teksture, boje… sve to uz zvuke džungle.

foto Tamara Tasić

Nikola Rakočević, Jelena Rakočević i Nemanja Jokić 2017. godine su osnovali putujuće pozorište „Vesela tipčurina“ sa idejom da se pozorišne predstave igraju u prostorima koji su dostupni svima zainteresovanim za scensku umetnost.

Želja je da trupa jednog dana bude putujuća institicija koja će promovisati pozorišnu umetnost i kulturu uopšte. Ovo pozorište, koje počinje svoj život predstavama za najmlađe i želi da osvaja nove prostore i novu publiku,  bavi se aktuelnim problemima dece: odrastanjem, identitetom, suočavanjem sa uspehom i nespehom, strahovima.

Ideja je da se mladoj publici približi sam proces stvaranja jedne pozorišne predstave i koje će se baviti problemima prevashodno dece.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.