Prva pozorišna predstava Putujućeg pozorišta „Vesela tipčurina“, pod nazivom, Tvrdoglavo slonče, biće premijerno izvedena na sceni UK Parobrod, u subotu, 10. novembra, u 17 sati.

Ovo je priča o nesigurnosti, identitetu, suočavanju sa neprihvatanjem, procesu odrastanja, prihvatanju sebe i drugih.

Nikola Rakočević, Iva Ćirić, Nemanja Jkić, Slobodan Đuričić, foto Tamara Tasić

Autori priče, koja je nastala po motivima istoimene afričke narodne priče za decu, su Nemanja Jokić i Nikola Rakočević.

Uz pomoć kofera za čuvanje i pričanje priča,njih dvojica će na sceni, glumačkim sredstvima ali i različitim sredstvima kao što su dvodimenzionalne lutke, par točkova, šrafova i raznih mehanizama, publici ispričati priču o tvrdoglavom slončetu koje želi da bude neko drugi. Pričajući priču kroz likove životnja, Nemanja i Nikola koriste drvo, metal, različite teksture, boje… sve to uz zvuke džungle.

foto Tamara Tasić

Nikola Rakočević, Jelena Rakočević i Nemanja Jokić 2017. godine su osnovali putujuće pozorište „Vesela tipčurina“ sa idejom da se pozorišne predstave igraju u prostorima koji su dostupni svima zainteresovanim za scensku umetnost.

Želja je da trupa jednog dana bude putujuća institicija koja će promovisati pozorišnu umetnost i kulturu uopšte. Ovo pozorište, koje počinje svoj život predstavama za najmlađe i želi da osvaja nove prostore i novu publiku,  bavi se aktuelnim problemima dece: odrastanjem, identitetom, suočavanjem sa uspehom i nespehom, strahovima.

Ideja je da se mladoj publici približi sam proces stvaranja jedne pozorišne predstave i koje će se baviti problemima prevashodno dece.