Da li je vaša vagina depresivna?

Razmislite dobro o tome šta sve vaša draga vagina, ili kako joj već tepate, radi za vas. Ovaj vrlo osetljivi deo vašeg tela priuštava vam na tone zadovoljstava tokom seksa, sama se svakodnevno čisti i spremna je da se jednog dana proširi do veličine lubenice, ako odlučite da rodite dete.

Imajući u vidu sve ove neverovatne stvari, ne mislite li da je krajnje vreme da je rešite muka na koje je stavljate i priuštite joj svu ljubav, pažnju i nežnost na ovom svetu.

Pročitajte i ovo: Istine i zablude o raku dojke

rose-1124770_1280Vozite bicikl bez uloška?

Jesu li vam usnice ikada utrnule ili vas, čak, zabolele tokom vožnje bicikla? To vaša vagina protestuje naglas i buni se jer sedenje na sedištu bicikla pritiska nerve i krvne sudove u vašim preponama, što, tokom vremena, može da dovede do smanjenja genitalnog osećaja.

Pročitajte i ovo: Kako doći do Tantričkog seksa i zašto nam je on potreban

Istraživanja pokazuju da žene koje voze bicikle, čak i stacionarne, u teretanama, sa volanom nižim od sedišta, doživljavaju najveću neprijatnost.

cycling-840975_1280Ne skidate znojavu opremu nakon vežbanja?

Ako ostajete duže vremena od predviđenog u mokrom, znojavom vešu i helankama, bakterije se razmnožavaju kao lude, zahvaljujući znojanju koje vaši delovi tela ispod struka proizvode. Znate, vaš vaginalni prostor je opremljen znojnim žlezdama, takođe!

Pročitajte i ovo: Vaginizam – disfunkcija u ženskom seksualnom funkcionisanju

Ako se desi da bakterije uđu u vaš vaginalni kanal, mogu da poremete ravnotežu mikroba, koji tamo normalno žive i uzrokuju infekciju. Skinite i promenite znojavu, smrdljivu opremu što pre nakon izlaska iz sale za vežbanje i još brže se okupajte, da biste predupredili moguću pojavu infekcija.

tennis-player-1246768_1280Polivate svoju vaginu šlagom ili čokoladnim sirupom?

Ako je vaša ultimativna seksualna fantazija da se prelijete šlagom ili čokoladnim sirupom i poslužite svog dragog istim sa vašeg nagog tela, vodite računa da lepljivu, slatku tekućinu držite podalje od zone prepona.

Pročitajte i ovo: I muškarci imaju G tačku! Uzmite stvari u svoje ruke!

Zato što ako šećer uspe da prodre u vašu vaginu, može da se poremeti vaš pH nivo, što može da dovede do gljivične ili neke druge vrste infekcija.

chocolate-covered-cherries-617670_1280Perete vašu intimnu zonu sapunom?

Čak i sapuni specijalno rađeni i predviđeni za upotrebu u vaginalnoj zoni mogu da budu previše iritantni za vašu vaginu. Jednostavno, izbegavajte, ili još bolje, nemojte da koristite sapune za pranje intimne regije. Voda je sasvim dovoljna.

Pročitajte i ovo: Šta sve može da krene naopako pri seksualnom odnosu u troje

Vagina sama sebe sasvim dovoljno dobro ume da očisti. Sapun koristite samo u široj vaginalnoj regiji, odakle sapunica ne može da prodre u vašu vaginu.

soap-589824_1280Stavljate voće ili povrće u vašu vaginu?

Redovno podstičemo žene da povećaju unos biljne hrane. Ali eksperimentisanje sa grožđem, šargarepom ili bilo kojim drugim svežim voćem ili povrćem u domenu seksualnih igara nismo imali na umu.

Pročitajte i ovo: Klinička stanja koja uzrokuju neplodnost i seksualnu disfunkciju

Čak i organska vrsta voća i povrća može da sadrži bakterije koje mogu da poremete vašu vaginu i dovedu do stvaranja infekcija.

grapes-690230_1280Tetoviranje vaginalne zone

Privlači vas ideja da istetovirate svoju vaginu? Pre nego što se upustite u ovaj visoko rizični poduhvat, razmotrite dobro kako bi to moglo da utiče na vaše ženske delove.

Pročitajte i ovo: Šta bi muškarci trebalo da znaju o seksu tokom menstruacije

Tetoviranje bilo kog dela tela može da dovede do pojave crvenila i upala kože, dok je vaša vaginalna zona najosetljiviji deo vašeg tela, tako da zamislite do kakvih sve komplikacija tu može da dođe. Tetoviranjem intimne zone, praktično, tražite đavola. U prevodu, u najblažoj varijanti – osip, crvenilo i svrab.

Pročitajte i ovo: Kako sprečiti i lečiti rak grlića materice

Čak i privremena tetovaža može da izazove komplikacije i iste efekte, kao trajna. Tako da radije tetovirajte članak, ruku ili leđa, umesto vaginalne zone.

tattoo-artist-556036_1920Koristite bebi ulje za lubrikaciju?

Dakle, spremni ste za valjanje u senu i da biste ubrzali stvari, dohvatili ste bebi ulje ili neki drugi, sličan želatinasti proizvod, recimo, Vazelin, koje vam je prvo bilo pri ruci i utrljali ga u vašu vaginu. Samo da znate – vaša vagina neće da bude srećna.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – upotrebite usta – tehnika ”Gospođa usisivač”

Maziva na bazi ulja su gušća i nije ih baš tako lako oprati, tako da mogu da se zaglave u vašem vaginalnom kanalu i eventualno zarobe bakterije sa sobom, što dovodi do infekcija. Držite se silikonskih ili lubrikanata na bazi vode. Lako ih je oprati, a to navlači osmeh na lice vaše vagine.