Princeza Sisi je i danas ikona lepote. Ovde su sve njene tajne lepote, njene frizure, parfemi i proizvodi koje morate imati.

U svom novom debiju na malom ekranu, princeza Sisi se ponovo potvrđuje kao ikona lepote. Beloved (Voljena), njena priča očarava i tera nas da sanjamo uprkos prolaznosti vremena.

Izgled i lepota princeze Sisi

Pored njenog problematičnog odnosa sa Francom Jozefom od Austrije, njene teške uloge carice i blistavog (možda bolje rečeno zajedljivog, pre nego blistavog) dvorskog života, nesumnjivo je njen izgled ono što čini da srca njenih obožavalaca brže kucaju. Karakteristično, njena lepota izgleda vešto izgrađena da vas natera da se zaljubite u nju.

Elisabetta Amalia Eugenia od Wittelsbacha, naša voljena Sisi, imala je u stvari pravi kult lepote. U stvari, čini se da je većinu svog dana posvećivala fizičkoj aktivnosti – volela je duge (veoma duge, čak i po osam sati!) šetnje, gimnastiku i jahanje – često je bila na dijeti i stalno se posvećivala najrazličitijim tretmanima lepote.

Među njima, sećamo se priča o kupki u vrelom maslinovom ulju, ali i maskama sa sirovim mesom i pireom od jagoda. Čini se i da je dvorski farmaceut specijalno za nju pripremao hidratantnu kremu za telo na bazi bademovog ulja, ružine vodice, belog voska i kitove masti.

Kosa princeze Sisi

Da bi se okarakterisala lepota izgleda Sisi – mada ona nikada nije bila “princeza” već vojvotkinja i carica – nesumnjivo je odlučujuća njena duga kosa, za koju se kaže da leči – ili bolje rečeno, leči – na manijakalni način.

Tri sata dnevno bila je posvećena češljanju i oblikovanju svoje duge kose, koja se protezala do članaka. Kosa je zatim prana svakih 20 dana mešavinom konjaka i jaja. Operacija je trajala ceo dan, tokom koje Sisi nije želela da bude uznemiravana.

Kosu “princeze” je pažljivo stilizovala njena frizerka Fani Angerer, koja je oživela nezaboravan izgled frizure, koji je u to vreme izazivao senzaciju i postao ultimativni trend.

Krošnja s krunskim pletenicama osvetljena svetlucavim šnalama za kosu u obliku zvezde, kako je izgledala prilikom krinisanja u caricu, bila je frizura koja je postala obavezan trend tog vremena i na koju su se ugledale mnoge aristokratkinje tog vremena.

Sisi u bioskopu

Elisabetina slava postala je nezaustavljiva 1950-ih, objavljivanjem trilogije filmova posvećenih njoj. Igrala je glumica Romi Šnajder, Sissina priča je fikcionalizovana i romantizovana, predstavivši caricu – opet – kao ikonu.

Princeza Sisi, Sisi – Mlada carica i Sisi – Sudbina carice učinili su Elizabetu besmrtnim likom, koji se univerzalno pamti po svojoj klasi i eleganciji.

Frizure koje se vide u filmu pokazuju nam lepršavu kosu bogatu kovrdžama, dok je šminka prilično svedena, u skladu sa idealima i ukusima prave Sisi, koja notorno nije volela da nosi mnogo šminke.

Sisi TV serija 2022

Evo nas u sadašnjosti. Mediaset Infinity i Canale 5 su upravo objavili “Sissi”, nemačku seriju zasnovanu na istorijskim činjenicama koje su se zaista dogodile u životu Elizabete Austrougarske.

Mini serija, koja uključuje 6 epizoda – izgleda da je već potvrđena druga sezona – priča priču o Sissinoj adolescenciji i njenom braku sa carem Francom Josifom I.

Tumačeći Sisi nalazimo Dominik Devenport, u kojoj prepoznajemo gotovo preslikanu lepotu, sa toplom i svetlom šminkom u kombinaciji sa frizurama koje verno podsećaju na one iz devetnaestog veka kojima se šepurila carica.

Parfemi i kozmetika princeze Sissi

Kao što je već pomenuto, Sissi ima jedinstven stil koji se odupire bilo kom modnom trendu, čineći da ljudi sanjaju o njoj i njenoj lepoti generaciju za generacijom.

Trenutno je na zvaničnom sajtu Kunsthistorischen Museum Wien (ili u muzejskoj prodavnici, ako imate priliku da posetite muzej), ili u muzeju u Beču posvećenom njoj, moguće kupiti neke kozmetičke proizvode i dodatke inspirisane njenim sofisticiranim izgledom.

I ne samo to, jedan od najpoznatijih umetničkih (niche) parfemskih brendova na svetu i dalje proizvodi svoj miris srca, kreiran specijalno za nju.

Foto Creed

Parfem princeze Sissi

Kreiran posebno za Sissi, Creed Fantasia de Fleurs je parfem blistav poput čaše šampanjca. Među njegovim notama nalazimo ružu, jasmin, tuberozu i iris. Reformulisan 1983. godine, parfem je elegantan i aktuelniji nego ikad.

Creed nudi miris u klasičnoj bočici od 75 ml sa isparivačem i u luksuznom splash formatu od 250 ml, koji nosi ime carice. Čini se da je Sissi obožavala da ovaj parfem nosi na kosi, kako bi svoje frizure učinila još spektakularnijim.

Ističemo i da se među najomiljenijim mirisima princeze nesumnjivo našla ljubičica koju je koristila u destilatu kako bi se parfemisala i očistila i tonirala lice.