Princ Hari našao posao u Kaliforniji, biće Chief Impact Officer kompanije BetterUp, start-up-a iz Silicijumske doline.

Imenovan je za Chief Impact Officera u firmi BetterUp, novoosnovanoj kompaniji iz Silicijumske doline, koja nudi personalizovanu podršku i usluge koje „poboljšavaju opšte blagostanje“, sa ciljem da klijentima omogući „poboljšanje ličnih i profesionalnih performansi“.

Princ Hari, u svojoj novoj ulozi daleko od kraljevske porodice, biće zadužen za davanje doprinosa i kreiranje strategije za odluke koje stoje iza proizvoda i za dobrotvorne priloge.

Pored toga, biće lice društva na javnim predavanjima o mentalnom zdravlju.

Kakav je to posao?

Ovaj posao princa Harija najnoviji je u nizu privatnih ugovora koje su vojvoda od Saseksa i njegova supruga Megan Markl osigurali otkako su prošle godine napustili kraljevsku porodicu – uključujući Netfliks i Spotify.

Na sajtu firme BetterUp možete pronaći biografiju princa Harrija u kojoj je opisan kao vojni veteran, humanitarac, ekolog i rani zagovornik očuvanja mentalnog zdravlja.

U vezi sa kompanijom, međutim, čitamo:

«Od 2013. godine smo pioniri razvijanja ličnosti kao celine. Verujemo da dobrobit i maksimalni radni učinak idu ruku pod ruku. I da kroz personalizovanu podršku i jačanje fizičke spremnosti mogu se poboljšati lični i profesionalni učinci».

«BetterUp Experience okuplja stručnjake svetske klase, stručnjake za tehnologiju veštačke inteligencije i nauke o ponašanju kako bi pružili velike promene poboljšanjem individualne otpornosti, prilagodljivosti i efikasnosti.

Rezultati? Pomaganje ljudima da žive smislenije i živahnije».

Zbog čega je princ Hari prihvatio ovu ponudu

Mentalno zdravlje je nešto oko čega je Hari oduvek bio strastven. U prošlosti je nekoliko puta govorio o svojim ličnim iskustvima i borbama, a sarađivao je sa dobrotvornim organizacijama koje podržavaju sve one koji pate od psiholoških tegoba.

Ali ono što je moglo nagovoriti princa Harija da se prihvati ovog posla, možda je bila nedavna depresija Megan Markl, vrlo slična onoj koju je Lejdi Di doživela.

Megan je, u stvari, tokom intervjua sa Oprom, otkrila da je imala samoubilačke misli tokom svog boravka u kraljevskoj porodici.

Objašnjavajući svoju odluku da prihvati posao, Hari je za Wall Street Journal rekao:

«Nameravam da pomognem da se utiče na život ljudi. Proaktivni trening nudi beskrajne mogućnosti za lični razvoj, veću svest i bolji svestrani život».