U zavisnosti od toga koje vam je godišnje doba omiljeno, možda ćete biti uzbuđeni što je stigla jesen i svežiji dani i noći.

Lepo je u stan uneti boje jeseni, naročito u dnevnu sobu, gde obično provodimo radosne porodične trenutke i dosta vremena. Osećaj topline uvek je dobrodošao.

Mnogo je malih trikova koje možete uneti u svoj dom da biste se osećali prijatno, a saveti dizajnerke enterijera Vanese Arbutnot su uvek dobrodošli.

Ambijent doma prepoznaje se po mirisu

Korisno je pronaći miris koji ne odgovara samo sezoni, već i dekoru vaše sobe. Koristite bogate i tople mirise koji kombinuju bergamot, tamjan i jantar.

Prijatni mirisi različitih sušenih biljaka daju miris vazduhu u domu.

Prostirke na podu daju prostoru novi izgled

S jeseni temperatura pada i obično prostor deluje hladnije. Dodavanje velike vunene prostirke može vašoj dnevnoj sobi dati dodatnu toplinu.

Prostirke na podu u toplim bojama daju posebnu atmosferu domu.

Postavite tepih odmah ispod prednjih nogu sofe i ispod stolića.

Osvetljenje za raspoloženje

Kraj leta znači početak kraćih dana i mračnijih popodneva. Ovo je odlična prilika da započnete rad na unutrašnjem osvetljenju kako biste pronašli savršen ambijent.

Ako imate kamin, neka on bude primarni izvor svetlosti za hladne večeri. Tu su i stone lampe sa slabim osvetljenjem, tople LED sijalice za dodavanje dodatne topline, a što je više žutog svetla, osećaćete se prijatnije.

Osvetljenje prostoru daju drugu dimenziju.Ukrasni jastuci u raznim bojama

Udobna soba nije kompletna bez dodatnih jastuka. Ako imate kožnu ili jarko obojenu sofu, odlučite se za neutralne ili kontrastne tamne nijanse kako biste tonirali dnevnu sobu i prilagodili je vremenu.

Ne samo da vam pomažu da se zagrejete, već i deluju privlačno. Narandži, crveni i karamel sjajni su tonovi za ovo doba godine, transformisaće vašu sofu i zaista celu sobu.

Motivi šume u dnevnoj sobi

Motivi nadahnuti prirodom popularni su tokom jeseni. To mogu biti slike zečeva, jelena, sova.

Takođe, foto tapet sa motivima jeseni i životinja može da oplemeni dom.

Zavese

Promena sezone je sjajna prilika da sebi nabavite novi par zavesa. Kada napolju padne mrak i kiša, navlačenje zavesa može vašu dnevnu sobu učiniti toplijom i prijatnijom.

Zavese prostoru daju toplinu, a imaju i svoju namenu.

Za jesen i zimu su neophodne prelepe platnene zavese sa izolacionom presvlakom. Odaberite tople boje poput crvene i narandžaste kako biste stvorili prijatan ambijent.