Suvišni kilogrami mnogo lakše odlaze ukoliko se osim drugačijeg režima ishrane žene odluče čak i za minimalni program vežbi, ali u društvu prijateljice, tvrde stručnjaci.

Žene koje po ko zna koji put pokušavaju da se otarase tih nekoliko suvišnih kilograma trebalo bi da razmisle o tome koje fizičke aktivnosti im najviše odgovaraju, jer bez obzira na to koliko beznačajno delovale, prema rečima stručnjaka, i najblaže vežbe ili šetnja, ali isključivo sa drugaricom i, naravno, uz korigovanu ishranu daju rezultate.

Statistički ppodaci pokazali su da pripadnice lepšeg pola u proseku izgube više od 5 kilograma kada programu koji podrazumeva fizičku aktivnost i poseban režim ishrane pristupe u društvu prijateljice.

Pročitajte i ovo: Kako da vaše noge izgledaju blistavo i zategnuto za sezonu letnjeg razgolićivanja

Čak 20 odsto žena koje odluče da same vežbaju i drže dijetu ne izgube ni jedan jedini kilogram.

Food photo created by freepik - www.freepik.com
Food photo created by freepik – www.freepik.com

Rezultati istraživanja u kojem je učestvovalo 3.000 žena otkrili su da čak 61 odsto ispitanica ne mogu da se privole da vežbaju same.

Isti broj žena izjavilo je da čak uživa u trčanju ili plivanju sa prijateljicom, kao i da se u društvu više trude.

Pročitajte i ovo: Najbolje vežbe za zatezanje tela

Zajednički napori na putu ka boljem izgledu i zdravlju dodatno nas mogu zbližiti sa prijateljicom, a oko 50 odsto ispitanica mišljenja je da je vežbanje sa bliskom osobom produbilo i poboljšalo odnos.

Food photo created by marymarkevich - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Stručnjaci se slažu da je izuzetno teško naći vreme, energiju i volju za vežbanjem kada to moramo da radimo sami.

Na kraju dugog, napornog radnog dana bilo bi lako samo uroniti u fotelju i nekoliko sati se relaksirati, a ne ići na trčanje ili na bazen.

Pročitajte i ovo: Trodnevna dijeta za lifting lica i eliminaciju toksina iz kože

Međutim, ukoliko je tu prijateljica koja želi da bude mršavija i u formi, motivacija prestaje da bude prepreka. Odjednom vežbanje nije samo naporan način da se postigne željena figura koji podrazumeva litre prolivenog znoja, već je tu i partija ćaskanja, nekoliko tračeva i zabava sa prijateljicom.

Sedam od deset devojaka izjavilo je da im fizičke aktivnosti lakše padaju kada su sa prijateljicom, ali je više od 50 odsto priznalo da za vreme vežbi razgovara sve vreme.

Ipak, istraživanje je otkrilo i drugu stranu zajedničkog gubljenja kilograma – umesto boljeg, iskrenijeg odnosa rezultat može biti vrsta modnog takmičenja.

Pročitajte i ovo: Šta je keto dijeta i kako funkcioniše

Oko trećine ispitanih žena uvek kupuje novu garderobu u kojoj će vežbati ukoliko će to raditi u društvu prjateljice. Isti broj devojaka biće našminkano tokom rekreacije.

Naučnici ističu daje to normalno i smatraju da žene ne bi bile žene kada ne bi vodile računa o izgledu kada znaju da će vežbati pred prijateljicom.

Pročitajte i ovo: Loše strane keto dijete

Pripadnice lepšeg pola vole da izgledaju dobro uvek, bez obzira na to da li se nalaze u teretani, na poslu ili kafiću i nema razloga da malo fitnesa ne uklopimo sa mrvicom glamura.

Nikad se ne zna na koga možemo naići.