Nakon autobiografije Mire Furlan Voli me više od svega na svijetu, zadovoljstvo nam je da vam predstavimo Totalnu rasprodaju, izabrane kolumne koje je proslavljena glumica pisala početkom milenijuma za Feral tribjun.
Prelamajući ono što vidi, kako u Americi tako i na ovim prostorima, kroz lični objektiv, Furlan jasno sagledava rasulo u današnjem svetu, bilo da je u pitanju politika ili kultura, Holivud ili Balkan. Svesna da nepripadanje, zapitanost i otvorenost predstavljaju suptilnu pobunu protiv poretka, ona u duhovitim i britkim komentarima dozvoljava sebi i da ne razume i da se zgražava, pa i da otvoreno osuđuje razne pojave.
TOTALNA RASPRODAJA, Mira Furlan, BOOKA

Knjigu možda najbolje opisuju reči same Mire Furlan iz 2010. godine: „Danas i ideje postoje samo ako se mogu rasprodati, i ništa više nema vrednost ukoliko nije na prodaju. Ja ne volim takav svet, u njemu nisam odrasla i on je za mene nov i u njemu se ne snalazim.“

Strastvena, principijelna i prkosna, Mira Furlan je u svojim kolumnama preispitivala stvarnost oko sebe, potvrđujući spisateljski dar kojim je emocije prenosila podjednako moćno kao što je to činila i u glumi. Totalna rasprodaja je pronicljivo, ironično i moćno svedočanstvo o našem svetu, aktuelno i danas, gotovo dve decenije kasnije.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 990 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.