Razne su novogodišnje odluke – počeću da vežbam, hraniću se zdravo, štedeću, čitaću više, vodiću računa o svom mentalnom zdravlju, više vremena ću provoditi s dragim osobama…

Naša je svake godine ista: objavljivaćemo dirljive, važne, uzbudljive, provokativne i sjajne knjige. A upravo takva je Sezona berbe Magdalene Blažević.

„Blažević uspijeva u relativno malo riječi izgraditi dva unutrašnja svijeta, nekoliko života koji su se dogodili, mogli dogoditi, i propustili dogoditi. Ne boji se sentimentalnosti, koju samosvjesna književnost obično u širokom luku izbjegava ili se od nje žustrom ironijom štiti, no u Sezoni berbe ona slobodno struji, besramna, gotovo drska. Supostoje ljubav i smrt i seks i nasilje i život; voće i vlažna zemlja kao dio pejzaža na kojemu se može dogoditi strašni gubitak jednako lako kao i bolna naslada, ovisno o vremenskoj pukotini u koju upadnemo.“
— Ana Fazekaš, Kritika HDP

Blažević je spisateljica koja vas opija rečima, iz njenih rečenica pršte emocije, mirisi i boje, a svaki pasus je moćna i gotovo opipljiva slika. U Sezoni berbe piše o ljubavi, boli i željama, ne bežeći od sentimentalnosti i nesputanih erotskih prizora, i stvara roman iz kog izbija čežnja od koje boli celo telo.

SEZONA BERBE, Magdalena Blažević, BOOKA

Prvi deo romana pripoveda Una, fotografkinja koja posle ljubavne afere odlazi u roditeljsku kuću u napuštenom selu. Obraća se direktno svom ljubavniku, opisuje mu lutanja selom i obližnjim gradićem, priseća se zajedničkih strastvenih trenutaka i ne libi se da pokaže ranjivost u čežnji za njim. Potom nas Blažević vodi generaciju unazad, u život Unine majke Ide, koja se takođe obraća svom ljubavniku. Za razliku od Une, ona nije više zaljubljena, ali se drži za tragove predratne ljubavi kako bi se setila sebe kakva je bila pre užasa koji ne može da zaboravi.

„Baš kao i junak romana Nevidljivi gradovi Itala Calvina, junakinje novog romana Magdalene Blažević u carstvu bolesnom od vlastite prošlosti proučavaju tragove nekadašnje sreće, mjere njezin manjak, pa grabe mrak koji ih okružuje, oštreći vid na dalekim slabašnim svjetlima. A kad opet dođe sezona berbe, tko zna, možda iz rana izrastu najsočniji plodovi.“
— Gea Vlahović, Best Book

Sezona berbe je senzualan roman prepun fine erotike i snažnih emocija, koji bestidno i potpuno razotkriva najintimnije i najbolnije trenutke i fantazije. Poetično, nežno i puteno, novo delo Magdalene Blažević apsolutno će vas očarati.

Knjigu možete kupiti preko našeg sajta ili u našim knjižarama Bookastore (Cara Lazara 12, Cara Dušana 68 i Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd) po promotivnoj ceni od 792 dinara, kao i u boljim knjižarama širom Srbije.