Iako roman The Outsider iz 2018. godine nije svrstan među vrhunske romane Stivena Kinga, serija rađena prema istoimenom romanu, u HBO produkciji, svakako jeste, i to odmah po puštanju u etar prve dve epizode, sudeći prema ocenama kako gledalaca, tako i kritike.

Kada je Terry Maitland, cenjeni nastavnik i trener dečjeg bejzbol tima, porodični čovek i otac dve devojčice iz predgrađa, optužen za jezivo ubistvo dečaka, slučaj dobija detektiv Ralph Anderson. Ralph pokušava da shvati bizarni slučaj, kada nailazi na suprotstavljene i konfliktne tragove, tako da ono što je u prvi mah izgledalo vrlo jednostavno i očigledno, postaje vrlo zamršeno i nedokučivo.

Istražitelji su zbunjeni zbog neizrecivog zločina koji je počinjen. Boreći se za otkrivanje istine o misterioznom ubistvu dečaka iz Džordžijske šume, Ralph Anderson, iskusan i neumoljiv detektiv, koji se predano bavi slučajem, udružuje se sa ambicioznim istražiteljem, zajedno se boreći za otkrivanje istine, uprkos saznanju da je ubistvo povezano sa natprirodnim silama, što ih užasno zbunjuje, ali i dodatno izaziva.

Pročitajte i ovo: Serija Hidden – briljantna krimi drama koja će vas zakucati za fotelju od prve epizode

Glavne uloge igraju Yul Vazquez, Jason Bateman, Jeremy Bobb, Cynthia Erivo, John Gettier, John Gettier, Marc Menchaca, Ben Mendelsohn, Julianne Nicholson, Derek Cecil, Bill Camp, Summer Fontana.

Pročitajte i ovo: Filmska preporuka – Dobar lažov, Helen Mirren i Ian McKellen u glavnim ulogama

Jason Bateman producira, glumi i režira prve dve epizode, nakon što je upravo osvojio Emmy nagradu za režiju jedne epizode Netflix serije Ozark (sjajna serija, preporučujem da obavezno pogledate ako volite dobar triler!), i daje dušu celoj priči.

Pročitajte  ovo: Filmska preporuka – Vadi noževe – Danijel Krejg, Džejmi Li Kertis i Don Džonson u glavnim ulogama

Nad pričom se nadvija oreol istinske detektivske magije, sa sporogorećim južnjačkim slučajem ubistva, tako da je zagarantovano da će nas kamerom odvesti da zavirimo u prašnjave uglove u koje niko sem slepih miševa nije kročio.

Pročitajte i ovo: Seksualno obrazovanje – bezobrazno zabavna serija o seksualnom sazrevanju

U saradnji sa autorom romana, scenario je radio Ričard Prajs, poznat po sjajnim triler serijama, među kojima su najpoznatije The Night Of (obavezno pogledati!), The Deuce, The Wire, kao i po filmovima Boja novca, More ljubavi i dr.