Nakon odigrane uloge Patrika Melrouza, glumac Benedikt Kamberbač izjavio je da bi sada bez problema mogao i da se penzioniše, s obzirom na to da je već igrao Hamleta, što je bila druga od njegovih životnih želja.

Eto, takva je serija Patrik Melrouz! Jednom rečju – sjajna! Odlična psihološka drama, kakvu skoro nismo imali prilike da vidimo na malim ekranima i briljantno odigrana uloga glumca Benedikta Kamberbača.

Benedikt Kamberbač igra aristokratskog zavisnika plejboja Patrika Melrouza, u petodelnoj seriji produkcijske kuće Showtime, zasnovanoj na seriji poluautobiografskih romana, pod istim nazivom Patrick Melrose, koju je napisao Edvard St Obin. TV projekat, napisan od strane autora filma One Day, Dejvida Nikolsa, prati Melrouzovo detinjstvo, alkoholizam, zavisnost od heroina, oporavak, brak i roditeljstvo.

Zanimljivo je da je još davno Kamberbač izjavio da kada bi mogao da bira koju bi dramsku ulogu igrao, to bi bila ova uloga, čoveka koji je pretrpeo psihičko i seksualno zlostavljanje od strane oca i majke koja je to dopuštala.

Istovremeno, Kamberbač je pisca St Obina nazvao najboljim proznim stilistom današnjeg vremena, posebno ističući njegov “izrazit komični skalpel”.

Radnja drame dešava se na jugu Francuske 1960-ih godina, u Njujorku, osamdesetih i Velikoj Britaniji, u ranim 2000-im. Svaka epizoda dramatizira jedan roman St Obina. Hugo Viving igra Melrouzovog oca, Dženifer Džejson Li njegovu majku, Ana Madelei suprugu, Alison Viliams ljubavnicu, a Blit Daner njegovu bogatu tetku s Park Avenije.

“Kakvo sjajno platno sa kojim se može igrati!”, izjavio je Kamberbač kada je dobio ulogu, “Jedino se nadam da ću opravdati ukazano poverenje!”

Kamberbač je svakako opravdao poreverenje, čak i mnogo više od toga! Sjajna serija, nemojte je propustiti!