Ovo je, pre svega, neverovatna glumačka postava, što odmah znači – serija vredna gledanja!

“Gospođa Amerika” je priča o pokretu za ratifikaciju amandmana na jednaka prava (ERA) i neočekivanoj uzvratnoj kampanji koju je vodila konzervativna žena po imenu Phyllis Schlafly (Cate Blanchett), zvana “ljubimica neme većine”.

Kroz oči žena koje su se borile za jednaka prava žena, feministkinja drugog talasa – Gloria Steinem, Betty Friedan, Shirley Chisholm, Bella Abzug i Jill Ruckelshaus – i Schlafly, serija istražuje kako je jedno od najtežih ratišta u kulturnim ratovima ‘ 70-ih pomoglo da se stvori moralna većina i zauvek promeni politički krajolik.

Pročitajte i ovo: Preporuka: Serija LITTLE FIRES EVERYWHERE sa Kerry Washington i Reese Whiterspoon u glavnim ulogama

Serija Gospođa Amerika pred kamerama i iza njih ima pravi All Star tim.

Uz Cate Blanchett, u seriji, između ostalih, igraju Rose Byrne, Sarah Paulson, Elizabeth Banks, Melanie Lynskey, John Slattery, James Marsden i Roberta Colindrez.

Pročitajte i ovo: Serija ”Moja briljantna prijateljica” (sezona 2) vraća se kako bi vam slomila srce

A kada se pored navedenih glumica, u petoj epizodi serije pojavi i Bobby Cannavale, u maloj epizodnoj ulozi, jasno će vam biti da se nije štedelo.

Autor serije i većim delom pisac scenarija je Dhavi Waller, producent i scenarista serije Mad Men, a sa njim su na seriji radili Anna Bowden i Ryan Fleck (Kapetan Marvel).

Pročitajte ovo: Serija BAGHDAD CENTRAL, uzbudljivi triler koji preispituje prisustvo zapadnih sila u Iraku

Prve tri epizode puštene su u etar na HULU platformi 15. aprila 2020. godine, nakog čega će se emitovati jedna epizoda nedeljno. Serija ima devet epizoda i rađena je u FOX produkciji.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.