Nakon što pobegne iz nasilne veze, mlada majka pronalazi posao čistačice dok se bori da zaštiti svoje dete i izgradi mu bolju budućnost.

Serija je inspirisana autobiografijom čistačice Stephanie Land (Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive).

Težak rad, niska plata i majčina volja da preživi, Maid priča priču o Aleks (Margaret Kueli), majci koja, nakon uzastopnih emocionalno – psiholoških nasilnih napada svog partnera, odlučuje da pobegne sa svojom ćerkom i preživi sama.

Posle boravka u rehabilitacionom centru, Aleks pronalazi posao dežurne sobarice / čistačice. Uprkos ponavljanim nesrećama koje bi svakog čoveka navele da poklekne, Aleks u svojoj ćerki, u primeru koji želi da bude za nju i u životu koji želi da joj pruži, pronalazi snagu da nastavi dalje.

Maid je bolna priča, koja dobro govori šta za mnoge žene znači hrabrost, ekonomska i emocionalna nezavisnost, ali i sloboda koja proizilazi iz toga što jeste dovoljno dobra.

Priča prati samohranu majku koja jedva sastavlja kraj s krajem dok se bori sa nemaštinom, beskućništvom i birokratijom. Ispričana prvenstveno iz ugla glavne junakinje, Maid je duboko emotivno, živo, grubo, sirovo i inspirativno istraživanje siromaštva u Americi.

Uz Margaret Qualley, glavne uloge igraju Andie MacDowell, Rylea Nevaeh Whittet (devojčica) i Nick Robinson.

Serija je rađena u Netflix produkciji.