Predstavljamo vam sve što treba da znate o trećoj sezoni serije Kruna (The Crown), rađenoj u produkciji Netflixa, a koja je upravo u nedelju, 17. novembra, puštena u etar.

Da li ste i vi od onih pravih obožavalaca porodice Vindzor i čitave kraljevske drame koja se vrti oko britanske kraljevske porodice, koji jedva čekaju da odgledaju treću sezonu TV serije Kruna (The Crown)?

Prvobitni plan producenata serije The Crown bio je da snime ukupno 60 epizoda u šest sezona serije. Što znači 10 epizoda po sezoni, kako je bilo do sada, a koliko ima i u trećoj sezoni.

Pročitajte i ovo: Serija o kojoj svi pričaju – sjajna RTS-ova serija GRUPA obeležava ovu jesen

Za treću sezonu glumačka ekipa je potpuno promenjena u odnosu na prve dve, a isti kasting ostaje i za narednu, četvrtu sezonu. Svi glavni likovi su promenjeni, uključujući i kraljicu Elizabetu, koju sada igra proslavljena britanska glumica, Oskarovka, Olivia Colman.

Pročitajte i ovo: Skandinavski triler Pustoš, švedskog autora Arne Dala

Olivia Colman, koja je ulogu kraljice Elizabete II preuzela u trećoj sezoni od Claire Foy, igrala je raniju kraljicu, kraljicu Anne, u filmu The Favorite (2018), sa Emmom Stone i Rachel Weisz, za koju je nagrađena Oskarom 2019.

Pročitajte i ovo: Najbolji praznični filmovi svih vremena

Claire Foi je ulogu odigrala fantastično u prve dve sezone, ali kako sada stvari stoje, Colman pokazuje da je više nego dorasla ulozi. Zapravo, sjajna je u istoj. U ulozi princa Filipa, odigranoj sa velikom harizmom u prve dve serije od strane Meta Smita, sada se pojavljuje Tobias Menzies, koga možda poznajete kao Edmura Tulija iz serije Game of Thrones.

Pročitajte i ovo: Seksualno obrazovanje – bezobrazno zabavna serija o seksualnom sazrevanju

TV serija „Kruna“ ostala je verna praćenju najvažnijih istorijskih događaja, verovatno prema izboru same kraljevske porodice i britanskog suverena, kraljice Elizabete II, tako da u trećoj sezoni pratimo događaje iz perioda od 1964. do 1977. godine.

Ako ste se ikada pitali da li kraljica Elizabeta gleda seriju Kruna, odgovor je potvrdan. Da, britanska kraljica gleda seriju i kako kažu, ubraja se među super VIP fanove serije.

Pročitajte i ovo: Patrick Melrose – briljantna saga o odrastanju kroz bolnu traumu

Prema pisanju Daily Expressa, kraljica je počela da gleda TV seriju o njoj po savetu svog mlađeg sina, princa Edvarda i njegove supruge Sophie, grofice od Esseksa.

“Uobičajeno je da njih dvoje vikendom odlaze u dvorac Vindzor, gde večeraju sa kraljicom Elizabetom i zajedno gledaju film ili nešto slično na TV-u. A budući da imaju Netflix nalog, ponudili su joj da gleda Krunu sa njima.” “Srećom, veoma joj se dopala serija”, nastavlja izvor, “iako joj se čini da su neki događaji preterano dramatizovani.”

Pročitajte i ovo: Serija Dogs Of Berlin

Budući da se serija zasniva na stvarnim događajima i na istinitoj istoriji vladavine kraljice Elizabete, kreator serije, Peter Morgan, takođe se suočio sa izazovnim, trnovitim bolje rečeno, temama i ispričao nam kontroverzne priče o kraljevskoj porodici, poput implicitnih izveštaja o princu Filipu i nesrećne ljubavne priče princeze Margaret sa razvedenim Peterom Townsendom u drugoj sezoni serije.

Pročitajte i ovo: Gospođa Vilson, skandalozna drama o bigamiji

Inače, serija je jedna od najskupljih televizijskih serija ikada napravljenih. Planirani budžet za svaku epizodu iznosio je pet miliona funti, a obezbeđen je unapred za dve sezone, s namerom još četiri, pre nego što je prva epizoda uopšte bila snimljena, ili bilo koja epizoda emitovana.

Serija Kruna je drugi najskuplji Netflixov projekat, čija je planirana vrednost otprilike sto miliona funti, odmah iza projekta Get Down (2016), a koji je koštao oko sto dvadeset miliona funti.

Pročitajte i ovo: Gomora – serija o najozloglašenijoj napuljskoj mafiji

Treća sezona serije Kruna (The Crown) objavljena na Netflix platformi u celosti u nedelju 17. novembra, spremna za bindžovanje na radost mnogobrojne publike.