Rut Vilson, glumica koju već dobro poznajemo, ponajviše iz hit serije The Affair, igra svoju baku u novoj, skandaloznoj, ipak, do grla zakopčanoj britanskoj trodelnoj drami, rađenoj u BBC produkciji, čije je emitovanje počelo u utorak, 27. novembra!

Ova priča o bračnoj prevari i špijunaži, u kojoj Rut Vilson igra svoju baku, tera nas na razmišljanje o tome koliko malo znamo jedno o drugom.

Što više identiteta čovek ima, to više razotkriva osobu koju prikriva, napisao je John Le Carre u svom romanu Tinker, Tailor, Soldier, Spy. Može li se isto reći i za supruge?

Ova trodelna drama je tužna priča o baki Rut Vilson, Alison (zanimljivo, kao što se zvao lik koji je Rut Vilson igrala u seriji The Affair!), koja je, nakon što je postala udovica 1960. godine, otkrila da je njen pokojni muž, Alek, špijun britanske obaveštajne službe MI6 i pisac špijunskih romana, imao drugu ženu i porodicu. Do kraja serije, ispostaviće se, ne samo drugu, već i treću i četvrtu. Da li se tu prebrojavanje supruga završava, ne zna se, jer MI6 ni 60 godina kasnije ne želi da otkrije njegov dosije.

Priča je inspirisana stvarnim događajima” je standardna napomena koja se pojavljuje na ekranu na početku BBC-jeve drame Gospođa Vilson. Kao što je to uobičajeno, tekst navodi gledaoce na verodostojnost priče, međutim, postavlja se pitanje u koje njene delove treba da poverujemo jer, kao što rekosmo, Alekov dosije ostaje začepaćen do daljnjeg, tako da se svi detalji iz života ovog vrlo intrigantnog lika, zapravo, ne znaju u potpunosti.

Za nas gledaoce, to i nije toliko bitno jer priča je vrlo intrigantna i zanimljiva, a produkcija odlična, što znači da imamo novu, odličnu, hit seriju, koja će nam ulepšati hladne, zimske noći.

Pored Rut Vilson, glavnu, mušku ulogu igra Iain Glen, koga pamtimo po ulozi Jorah Mormont, iz serije Igra prestola.

Najtoplije vam preporučujemo da pogledate Gospođu Vilson.