Konačno serija vredna bindžovanja!

Priča je bazirana na politički osetljivom ubistvu, koje prisiljava dva suprotstavljena detektiva, različitih moralniih načela i etničkog porekla, da zajedno stupe u bitku sa berlinskim podzemnim svetom, usput se suočavajući sa sopstvenom demonima.

Popriilično oprezno pristupila sam gledanju serije Dogs of Berlin jer dosadašnja nemačka produkcija nije baš pouzdan garant kvaliteta u žanru akcione, krimi drame, iako je trejler nagoveštavao solidnu akciju, ali već prva epizoda oduvala je svu moju skepsu i nepoverenje, zasnovano na predrasudama, ali i dosadašnjem iskustvu. Više nema dvojbe, Nemci su naučili da prave odlične serije.

Pročitajte i ovo: Kloi Bendžamin – Besmrtnici, najbolji američki roman godine

Zanimljivo je da glavnu ulogu u seriji Dogs of Berlin igra glumac Feliks Kramer, koji je igrao u, takođe, odličnoj nemačkoj seriji, Dark, snimljenoj skoro pre dve godine, inače, prvoj nemačkoj seriji u produkciji Netfliksa.

Pročitajte i ovo: Miljenko Jergović – Selidba

Atmosfera u seriji Dogs of Berlin je baš onakva kakvu grad Berlin nosi u sebi ili bar kakav je moj utisak – sve je sivo, memljivo, močvarno, jer inače Berlin leži na močvarnom tlu, vlažno, a sterilno. Tu underground učmalost razbija multietnička demografska struktura – podjednaka zastupljenost Nemaca i emigranata, sada već druge generacije Turaka i eks Jugovića, kako među negativcima, tako i pozitivcima.

Pročitajte i ovo: Gospođa Vilson, skandalozna drama o bigamiji

Akcija je brza i drži pažnju gledalaca. Drama duboka, jer likovi su vešto izbalansirani, svaki od njih ima svoju pozitivnu stranu, ali demone sa kojima se bori. Likovi su sjajno izgrađeni, kroz brze i kratke kadrove, odlične asocijacije, tako da već u prvoj epizodi gledaoci imaju kompletnu sliku o svakom od njih, kao da ste preleteli iz prve u petu epizodu, što vas od prvog trena vezuje za fotelju.

Pročitajte i ovo: Najbolji romantični, praznični filmovi svih vremena

Režiju potpisuje Kristijan Alvart, a u seriji, pored pomenutog Kramera, igraju Fari Jardim, Ana Marija Mihe, Katarina Šitler, Urs Rehn i drugi.

Sve u svemu, odlična serija, još bolja zabava. Preporučujemo vam da odvojite deset sati vremena da pogledate seriju Dogs of Berlin, rađenoj u produkciji Netflliksa.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.