Po napetosti i uzbudljivosti, seriju COBRA već upoređuju sa prošlogodišnjom hit serijom Černobil, a kako kažu, fanovi serije Bodyguard će je obožavati.

Solarna oluja samo što nije zahvatila Veliku Britaniju. Dok se još uvek nagađa koje bi razmere prirodne katastrofe mogle da zadese zemlju, da li će samo uzdrmati vodokotliće ili vratiti zemlju u kameno doba, dolazi do potpunog haosa u funkcionisanju avio saobraćaja i totalnog nestanka električne energije na ostrvu, što ugrožava živote širom zemlje.
Kako stvari stoje, sve nas navodi na zaključak da su razmere nadilazeće katastrofe veće nego što bi to i najveći pesimista mogao da predvidi.

Pročitajte i ovo: Serija Hidden – briljantna krimi drama koja će vas zakucati za fotelju od prve epizode

Prva od šest epizoda nove akcione drame, rađene u produkciji britanskog kanala SKY Original, obećava sjajnu zabavu koja će nas zakucati pred TV ekrane. Obavezno uvrstite seriju COBRA na svoju listu TV serija koje ne smete da propustite ukoliko volite dobar serijski program, a koje vam preporučujemo da pogledate.

Pročitajte i ovo: Preporuka: Serija Deadwater Fell, mračni triler sa Dejvidom Tenantom (Broadchurch) u glavnoj ulozi

Kroz dobro građenu dramu dobijamo pogled na britansku vladu usred strašne krize. Vođen iskrenom voljom da spasi zemlju od korupcije i uništenja, COBRA (Cabinet Office Briefing Room Assembly), komitet sastavljen od vodećih britanskih stručnjaka i političara, tokom političke krize i nemira u Britaniji okuplja se kako bi pronašao način da ponovo upali svetla, boreći se da spasi zemlju od uništenja po svaku cenu. Uz masu nasilnih nemira na ulicama u pozadini, COBRA će morati da donosi teške odluke u hodu ako želi da zemlja opstane.

Pročitajte i ovo: Preporuka: Stigao je ”Novi papa”, nastavak serije Paola Sorentina ”Mladi papa”

Glavne uloge igraju Robert Carlyle, zvezda filma Trainspotting, Victoria Hamilton (Mansfield Park, The Crown), David Haig (The Thin Blue Line, Downton Abbey) i Richard Dormer (Beric Dondarrion u seriji Game of Thrones, Fortitude).

Pročitajte i ovo: Preporuka: The Outsider – pakleno jeziva triler serija rađena prema romanu Stivena Kinga

Seriju je režirao Hans Herbots, poznat po seriji Rellik, prema scenariju koji je radio Ben Richards.