Čuveni detektiv Julien Baptiste (Tchéky Karyo), sa suprugom na odmoru u Amsterdamu, pomaže u istrazi svojoj bivšoj devojci, sada šefu policije u Amsterdamu.

Baptist (Batist, franc.), šestodelna spin-off serija nastala od sjajnog trilera The Missing, u kojoj Tchéky Karyo nastavlja da igra glavnu ulogu detektiva Juliena Baptistea, sada biva uvučen u veliku zaveru trgovine belim robljem, koja je progutala nećaku Engleza (Tom Hollander) i preti da ugrozi bezbednost Baptistovove žene, Celie (Anastasia Hille).

Lepo je ponovo videti sjajnog detektiva Baptista ili na francuskom – Batista! Oporavivši se od operacije na mozgu, on je tehnički zdrav, ali kako nas stalno podseća, ”nisam više čovek kakav sam ranije bio”, naime, nije više tako brz i oštrouman kao pre. Što je problem, jer mlada žena koja je nestala je zavisnica od droge, baš kao što je nekad bila i njegova kći. Oseća ličnu povezanost sa slučajem, osećaj krivice, grižu savesti, stoga, spreman je da poskakuje sve do gorkog kraja.

Pročitajte i ovo: Seksualno obrazovanje – bezobrazno zabavna serija o seksualnom sazrevanju

Sve se sve dešava u prelepom Amsterdamu, postojbini četvrti crvenih fenjera i nepreglednih polja lala, zavodljivom svetu razvrata i legalizovane marihuane, stoga i ne čudi što je priča o trgovini devojkama, koje bivaju uvučene u prostituciju, protiv svoje volje, baš tu smeštena.

Pročitajte i ovo: Serija Dogs Of Berlin

Pored toga što je ovo još jedan sjajan triler, sa brzom radnjom i neslućenim obrtima, serija ima i edukativnu notu, navodeći kako je lako da devojčice, devojke, žene upadnu u zamku trgovine ljudima, iz koje gotovo da nema povratka – sediš u kafiću, priđe ti privlačan muškarac, pozove te na piće, sedneš u njegov auto i povratka više nema.

Pročitajte i ovo: Patrick Melrose – briljantna saga o odrastanju kroz bolnu traumu

Nova drama Harryja i Jacka Williamsa, rađena u BBC produkciji, obećava dobru zabavu za nas gledaoce, a Tchéky Karyo, kao detektiv Baptist, je maestralan.

Pročitajte i ovo: Gomora – serija o najozloglašenijoj napuljskoj mafiji

Sjajna gluma, napet triler, odlična produkcija, ukratko, serija vredna bindžovanja. Uživajte u gledanju!

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.