Bacite sve iz ruke i bacite se odmah na bindžovanje serije Sex Education (Seksualno vaspitanje), nove Netflix hit serije, izazovno hrabre i bezobrazno zabavne, kako za tinejdžere, tako i za njihove roditelje.

Usput, postoji osnovanja sumnja da može doći do otpuštanja strahova i razbijanja stigmi o seksualnom obrazovanju mladih, što je podjednako nelagodna tema u svakoj porodici, kako za decu, tako i za roditelje. Ova serija može da vam umnogome pomogne, da vas zbliži sa decom i da nakon zajedničkog gledanja mnogo opuštenije počnete da pričate o delikatnim temama od životne važnosti.

Naime, socijalno neprilagođeni srednjoškolac Otis možda nema puno iskustva u seksualnom domenu, ali može se reći dobija dobre smernice na datu temu na nivou kolateralne štete ili dobiti, zavisi od toga iz kog ugla se gleda, živeći sa majkom Džin (Gilian Anderson), koja je seksualna terapeutkinja.

Budući da je okružen priručnicima, video zapisima i zamorno otvorenim razgovorima o seksu, Otis je nevoljno postao stručnjak na tu temu. Kada njegovi drugovi u školi saznaju o njegovom porodičnom stanju i načinu života, Otis odlučuje da iskoristi svoje znanje koje je stekao živeći sa majkom – seks terapeutkinjom, kako bi poboljšao svoj status u školi, pa se udružuje sa pametnom, ali lošom devojkom Mejv, tako što zajedno osnivaju tajno savetovalište za seksualnu terapiju, kako bi se bavio problemima svojih školskih drugova. Mejv ugovara poslove, Otis savetuje. Ali kroz analizu tinejdžerske seksualnosti, Otis shvata da će i njemu samom možda biti potrebna terapija.

TV serija o tinejdžerima čiji su hormoni uzburkani, pod nazivom Seksualno vaspitanje je vrlo zanimljiva i zabavna. Drama se otvara scenom u kojoj dvoje tinejdžera imaju neobuzdan, a opet, nezadovoljavajući seks – i priča dalje teče.

Gilian Anderson glumi Džin Milburn, britansku, samohranu majku i seks terapeutkinju, čiji avanturistički pristup seksualnosti ne prija njenom pomalo čudnom 16-godišnjem sinu Otisu (Asa Butterfield).

Serija rađena u Netflix produkciji već je postala veliki hit – u prvih mesec dana emitovanja, serija je na putu da je gledaju u 40 miliona domaćinstava.

Gillian Anderson je većinu svoje karijere provela zbunjujući naša očekivanja. Nakon što je maestralno skovala lik jedne od najupečatljivijih akcijskih junakinja televizije i nadahnula generaciju mladih žena, kao specijalna agentkinja X-Files Dana Scully, Anderson se usredsredila na pozorište. Njeni likovi kretali su se prema tamnijem kraju emocionalnog spektra, bilo da se radi o Hanibalovom psihijatru u Hannibalu, ili detektivki, po imenu Stella Gibson, u dramskoj – triler seriji The Fall.

Trenutno aktuelna uloga u nepristojnoj, britanskoj Netflix komediji Seksualno vaspitanje je nešto sasvim, ali divno drugačije – upravo zbog toga joj se, kako i sama kaže za Vanity Fair, svidelo.

“Uvek sam ranije igrala tako ozbiljne likove”, rekla je Anderson, “Nikada do sada nisam imala takvo glumačko iskustvo u kojem je potrebno bilo samo da se opustim i dopustim da sve samo od sebe iz mene izađe, tako da mi je bilo veliko zadovoljstvo da igram ovu ulogu.”

Preporučujemo, obavezno pogledajte ovu originalnu i vrlo zabavnu seriju! Vredi utrošenog vremena.