Nova televizijska serija „Jutro će promeniti sve“, po mnogo čemu se razlikuje od domaćih igranih serija viđenih u poslednje vreme.

Publika će imati priliku da prati sudbine mladih ljudi i njihove suštinske životne problem. Priča izbegava „klišee“ koje nosi bavljenje generacijskim temama, i odlikuje se specifičnom emotivnošću i sofisticiranim humorom. Serija „Jutro će promeniti sve“ emitovaće se od 8. oktobra – ponedeljkom, utorkom, sredom i četvrtkom, od 22:00 sata, na RTS 1.

U prvoj epizodi nestrpljivo očekivane domaće serije “Jutro će promeniti sve”, gledaoci se upoznaju sa glavnim likovima i njihovom trenutnom situacijom.

Glavni likovi su mladi ljudi, koji su prešli tridesetu, završili sa školovanjem, nisu oformili porodicu, nemaju stalne poslove i još uvek tragaju za sobom i “svojim mestom” u svetu.

U raskoraku između rane mladosti koja im izmiče, i odraslog doba, naši likovi pokušavaju da redefinišu svoje prijateljske i emotivne odnose i shvate “kuda dalje”.

Kroz borbu sa životnim izazovima jedne generacije, serija pokušava i da dočara duh Beograda danas: govori o onima koji žive u njemu, onima koji iz njega odlaze, ali i onima koji mu se ponovo vraćaju.

Tokom 40 epizoda, serija prati život četvoro tridesetogodišnjaka kroz period od godinu dana. Kada se Filip, “dečko koji obećava”, stipendista prestižnog američkog univerziteta, vrati u Beograd, ispostaviće se da njegova naizgled kratka poseta, traje mnogo duže nego što je planirano. Filipov povratak okupiće njegove dugogodišnje prijatelje, Ljubu, Anđelu i Aleksandru.

Veći deo muzičke podloge čini autorska muzika domaćih bendova čime se evocira atmosfera i duh vremena. Za snimanje serije angažovano je više od 200 glumaca, i korišćeno oko 300 lokacija na teritoriji Beograda.

Prema rečima Mirjane lazić, urednice serije, serija se bavi jednom generacijom, ali, srećom, ne na uzak i površan način. Tema je mnogo šira. Tu su drugarstvo i ljubav u opštem smislu, a pre svega nostalgija zbog mladosti koja se iskrada. Ovo su motivi koji se tiču svakog pojedinca, bez obzira na godine života. Svi znaju da prepoznaju drugarstvo i pozitivan „patos” vezan uz njega, kao i ljubav, a naročito nostalgiju, kao je sastavni deo ljudskog bića, već i zato što smo svi jednom bili deca… Zanimljivo je i korišćenje literarnih iskustava da je „antijunak” zapravo uvek privlačniji od „junaka”. Počev od Filipa koji startuje kao upravo osvešćeni totalni „luzer”, preko Ljube, Saše, pa i Anđele kako radnja odmiče, mi imamo posla sa simpatičnim antijunacima, likovima koji razbijaju uvrežene šeme o „uspehu” po svaku cenu i banalnostima koju takvi prosedei nose. Nasuprot tome, imamo individuaciju pojedinca i jedan blagi, svakom prepoznatljiv sentiment međuljudskog prožimanja.

Kreatori serije su Goran Stanković i Vladimir Tagić, koji su, uz Milicu Todorović, i režirali seriju. Scenaristi serije su Maja Pelević, Dimitrije Kokanov, Milan Marković Matis, Boris Grgurović i Filip Vujošević.

U seriji igraju Nikola Rakočević, Jovana Stojiljković, Andrija Kuzmanović, Isidora Simijonović, Anita Mančić, Nebojša Dugalić, Milan Marić, Miona Marković, Miodrag Dragičević, Milica Stefanović, Marko Janketić, Hana Beštić, Miodrag Krstović i mnogi drugi.

Inače, “Jutro će promeniti sve” prva je dramska serija na ovim prostorima koja je pre svoje televizijske, imala premijeru prve epizode na YouTube kanalu. Pogledajte prvu epizodu u nastavku.