Bakarna boja je ozbiljno potcenjena kao opcija u farbanju kose.

Mnogi je bez razmišljanja svrstavaju u crvenu, ne shvatajući da postoji toliko inovativnih nijansi bakarne boje koje mogu na fantastičan način da osveže kompletan izgled žene i doprinesu njenom jedinstvenom i originalnom izgledu.

Beautiful copper creative color?Done by stylist Angela!

A post shared by OFF 7TH HAIRSALON (@off7thsalon) on

Zanimljivo je da samo dva posto ljudi na celoj planeti ima prirodno bakarnu boju kose i to su srećnici koji jednostavno ne mogu da osede već im se nijansa vremenom samo posvetljuje u ružičasto plavu nijansu, koja je i dalje jedna od najpopularnijih nijansi u bojenju kose, takozvana, rose gold.

Kada su dobro urađene, bakarne nijanse kose mogu da budu tople i bogate u svojoj bujnoj raskošnosti boje. Takođe, dobar stručnjak može nijansu da prilagodi svim bojama tena, od vrlo svetlih do tamnih za naše klimatske prilike. Boja očiju, takođe, igra važnu ulogu u odabiru prave bakarne nijanse. Šta god da radite, nemojte da se plašite da odete u krajnost i opredelite se za drastičnu promenu jer efekat može da bude zaista fantastičan. U svakom slučaju, bakarna boja najbolje pristaje ženama sa roze podtonom kože.

Istina je da se bakarna boja kose razlikuje od ostalih i zahteva da joj se posvetite u vidu vođenja posebne brige i održavanja željene nijanse. Bakarna boja kose lako i brzo bledi, to je neizbežno, ali to može da se odloži vođenjem računa o boji kosi dobrim preparatima i tehnikom odražavanja. Naročito je bitno da vodite računa o boji kose zbog izrastka koji može da bude drastičan u smislu razlike u boji prirodne i farbane kose. Dakle, zahteva posvećenost i ažurnost.

Da biste održali željenu nijansu kose tokom dužeg perioda ne preporučuje se da ostajete dugo na Suncu bez adekvatne zaštite, u vidu šešira i korišćenja proizvoda sa zaštitnim faktorom, koji će zaštiti kosu od posvetljivanja.

Takođe, nije preporučljivo ni da se dugo kupate u slanoj vodi, to jest, moru.

Ako često perete kosu i više puta nanosite šampon tokom pranja, povećava se mogućnost da vam boja ranije izbledi. Možete da razmotrite mogućnost da koristite šampon za suvo pranje kose ponekad. Mada, ima šampona za kosu specijalno namenjenih za bakarne nijanse koji imaju sastojke u sebi koji doprinose da se boja duže održi. U svakom slučaju, boju je potrebno redovno osvežavati u frizerskom salonu, pod budnim okom stručnjaka.

Što se tiče šminakanja, treba da imate u vidu da što je nijansa bakarne boje kose izraženija i jača, to bi šminka trebalo da bude neupadljivija i prirodnija. Isto važi i za odevanje.

Nude, bež, prirodne nijanse odlično idu uz bakarnu boju kose. Slobodno možete da naglasite oči izvlačenjem jačeg ajlajnera. Mačje oči dobro pristaju bakarnim cicama. Bogato naneta crna maskara je sasvim u redu uz neutralne boje senke, koje mogu da budu mat ili sjajne, u zavisnosti od prilike. Za smokey eye efekat, zadržite se na čokoladnim tonovima. Izbegavajte korišćenje bronzera i narandžastih tonova na licu i usnama.

Multidimensional copper creative color!?Done by stylist Angela!

A post shared by OFF 7TH HAIRSALON (@off7thsalon) on

Multidimensional copper creative color done by stylist Angela!

A post shared by OFF 7TH HAIRSALON (@off7thsalon) on

https://www.instagram.com/p/BEg5GoRtMMH/?taken-by=lorietherrien

Gorgeous creative color done by stylist Becky!

A post shared by OFF 7TH HAIRSALON (@off7thsalon) on

Creative color done by stylist Kristi!???

A post shared by OFF 7TH HAIRSALON (@off7thsalon) on

Gorgeous creative color done by stylist Lisa!

A post shared by OFF 7TH HAIRSALON (@off7thsalon) on