U produkciji Nacionalne fondacije za igru, zahvaljujući podršci Ministarstva kulture Republike Srbije, Grada Beograda i UK „Vuk Karadžič“, realizovana je predstava „Stranac“, po motivima istoimenog Kamijevog dela, u koreografiji mladog umetnika, Miloša Isailovića.

Dramaturg predstave je Ivana Ivković, autor originalne muzike Draško Adžić, balet majstor Marija Janković, a igraju Dejan Kolarov, Nika Lilek, Jure Masten, Tamara Pjević, Takač Laček, Anja Morder Dorfer i Jana Milenković.

the-stranger2Premijerna izvođenja su 1. i 2. decembra 2016., na sceni UK “Vuk Karadžić”u Beogradu. Prodaja ulaznica počinje u ponedeljak, 7.11., na blagajni UK “Vuk Karadžić”i u Nacionalnoj fondaciji za igru. Cena ulaznice je 700,00 rsd.

the-stranger5“Predstava je nastala iz mog ličnog iskustva, odnosno sećanja iz detinjstva. Ideja mi je da publiku koja će gledati predstavu zamolim da pokušaju da pronađu odgovore na sadašnja i buduća pitanja i nedoumice, preispitujući svoje detinjstvo. Duboko verujem da svi problemi, baš kao i sve ono što nas čini zrelim i odgovornim ljudima, jedu plod našeg odrastanja i vaspitanja. U zgradi u kojoj sam živeo i odrastao u Loznici, baš na mom spratu, bila je porodica iza čijih vrata se nikad ništa nije čulo, ni buka, ni svađa, ni povišen ton…čak se ni pas nije čuo. I kada bi izašli iz svog stana, bili su nekako isti, blago nasmejani i harmonični. Nasuprot tome, iza vrata  mog stana, često se prolamao glasan smeh, muzika, ali i svađe, rasprave, jer je cela moja porodica, uključujući i mene, vrlo temperamentna. Negde, između ta dva stana, i te dve različite životne energije, dešavalo se moje odrastanje.

the-stranger4Ovo je priča bliska svima koji su kao mali zamuckivali pred problemima, koji su se tražili, koji su bežali u svoje čoškove i prekrivali glavu jastucima dok traje svađa. Ovo je priča o nesreći, ali ne onoj koju prati zvuk sirena – priča o spoticanju i samoći, izazovu i iznenađenju, drugarima iz djetinjstva i prvim ljubavima, razočaranjima i žurkama – priča našeg odrastanja.” Miloš Isailović, koreograf

the-stranger1

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.