Beogradska premijera predstave “Sigurna muška kuća”, Narodnog pozorišta Priština, sa sedištem u Gračanici, održaće se u subotu, 20. januara, sa početkom u 20 sati, u Ustanovi kulture “Vuk Stefanović Karadžić”.

Predstava je rađena po tekstu Aleksandra Jugovića, u režiji Ivana Denića. U predstavi igraju Nada Blam i Boris Milivojević.

Kostime za predstavu radila je Sara Bradić, scenografiju Boris Deheljan, dok je muziku radio Oliver Mandić.

Sigurna muška kuća je komedija naravi, duodrama koja postavlja pitanje zbog čega postajemo nesrećni. Žena i muž, oslobođeni tradicionalnih stega, razilaze se zbog žudnje za boljim životom i uživaju u slobodama koje zastupa novovremeni svet. Međutim, njihova nesnađenost u novim okolnostima čini ih karikaturama koje u odore novonastalih pravila oblače najbanalnije razloge bračnog nerazumevanja. Na kraju izvode zaključak da je ono što žele duboko u njima, a ne u želji za idealnim kojoj su bespotrebno robovali.

”Ovom režijom se borim protiv predrasuda. Ne mora se svakodnevno pijančenje nazvati alkoholizmom, kao što i brak u komadu „Sigurna muška kuća“ nije, a svi bi rekli suprotno, isključivo iz interesa. Ako je mana veoma izražena, zašto da je ne pretvorimo u vrlinu?!”, izjavio je reditelj Ivan Denić.