Oduševljenje, smeh, suze i aplauzi za ekipu predstave Osama – Kasaba u Njujorku!

Sinoć je na sceni Danilo Bata Stojković Zvezdara teatra odigrana premijera predstave „Osama-Kasaba u NJujorku”. Ovacije i aplauzi ispratili su mladu glumačku ekipu koju čine: Andrija Kuzmanović, Jovan Jovanović, Iva Ilinčić, Branko Janković, Isidora Simijonović i Amar Ćorović.

Predstava je rađena prema romanu Vladimira Kecmanovića, u dramatizaciji Koste Peševskog i Darka Bajića, koji je i reditelj ovog komada.

Fotograf: Nikola Vukelić

Na konferenciji za medije povodom novog komada u Zvezdara teatru, reditelj Darko Bajić je istakao da će se u predstavi osetiti „ekpslozija izuzetno talentovanih  mladih glumaca sa puno energije, prepuno želje, koji znaju da naprave i stvore, ali vrlo precizno, svoje glumačke zadatke”:

– Zbog njihove hrabrosti je ova predstava dobila i dobiće jednu posebnu energiju. Ova predstava postaje jedno ostrvo slobode glumačkog i rediteljskog izraza i pokušaj svih nas da naprave predstavu u kojoj će svi govoriti ono što žele. Naš glavni glumac, pripovedač, pokušava da svojom emocijom ispriča priču svoje prošlosti, na momente smešno, na momente tako da, kako kaže Dušan Kovačević, „život potkazuje pozorište“ i prerasta u tragediju. Ali u ovoj predstavi nećete videti gubitnike, već borce koji se bore za svoj cilj, emociju, slobodan prostor u kom žive. Osećaćete težinu, ali i radost, kao i jednu vrstu spasenja. – dodao je Bajić.

Fotograf: Nikola Vukelić

Likove Pripovedača, Murata, Milice, Munira, Esme i Baja večeras ja premijerna publika ispratila aplauzima i ovacijama. U mladoj šestočlanoj ekipi, četvoro glumaca su studenti, koji su premijeru odigrali upravo na Dan studenata, 4. aprila. Sudeći po reakcijama publike studenti Jovan Jovanović, Iva Ilinčić, Isidora Simijonović i Amar Ćorović su pored dvojice starijih kolega, Andrije Kuzmanovića i Branka Jankovića, budućnost našeg pozorišta.