Premijera predstave Alisa u zemlji strahova Eve Mahkovic u režiji Aleksandra Popovskog biće održana u četvrtak, 03. februara, u 20.00 na Sceni „Ljuba Tadić“.

U predstavi igraju Milena Radulović, Nebojša Ljubišić, Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Milan Marić, Jovana Belović, Iva Stefanović, Tamara Šustić i Denis Murić.

Scenografiju potpisuju Numen/For use i Vanja Magić, kostimograf je Mia Popovska, kompozitor Marjan Nećak a za scenski govor je bila zadužena Ljiljana Mrkić Popović.

Alisa u zemlji strahova foto Nebojša Babić

”Godinama sam fasciniran pričom o Alisi. Svoj metod rada u pozorištu, na predstavama, upoređujem sa Alisinim padom kroz rupu. Nazvao sam ga Slobodan pad, inspirisan njenom hrabrošću da, dok pada, razmišlja o stvarima i svetu koji vidi oko sebe. Ne paniči, ne plaši se, već komunicira. Na taj način nekako vidim sebe dok padam kroz materijal drame koju radim.

Alisa u zemlji strahova foto Nebojša Babić

Posle svega što nam se dešavalo u poslednjih godinu i po dana, reč strah, koja je i inače bila prisutna u našim životima, postala je dominantna. Strah od neuspeha, strah od nedostaka vremena, ljubavi, slobode, strah od promena, od politike, bolesti, neizvesnosti, strah da nećemo znati kako i kuda… I onda stojimo tako ukopani u mestu i strahujemo.

Alisa je ta koja se ne boji, koja pita, otkriva, istražuje”, rekao je Aleksandar Popovski o predstavi.