U Bitef teatru su u toku probe za predstavu ADRESA SVEMIR-NEKOLIKO PORUKA, u režiji Anje Suše, koja se posle skoro deset godina vraća u Bitef teatar.

Imajući u vidu istoriju njenog rada u ovom teatru, ali i selektorski rad koji je deset godina obavljala u okviru Bitef festivala, nema drugog mesta na kome bi bilo logičnije da beogradska pubika gleda njenu predstavu.

Premijera  je planirana 25. decembra na sceni Bitef teatra.

Adresa svemir foto Nenad Šugić

U predstavi igraju Mladen Andrejević, Milutin Dapčević, Danijel Sič, Aleksandar Vučković, Nikola Malbaša, Jelena Ililć i Milica Sužnević.

O ovom projektu, rediteljka kaže:

”Adresa Svemir nije moj prvi susret sa čudesnim i prostranim univerzumom Wolframa Lotza. Pre nekoliko godina sam imala tu sreću da režiram njegov tekst Urnebesna tama u Gradskom pozorištu u Helsingborgu u Švedskoj.

Posle prve replike koja se nalazi u uvodu teksta (Adresa Svemir – nekoliko poruka): “Drkadžije, nalazimo se u eksploziji!” – bilo mi je jasno da ću ga jednog dana, čim se ukaže prilika, sgurno režirati. Nisam se previše opterećivala razmišljanjima o tome kada i gde će to biti, mada sam, potajno, priželjkivala da to, ipak, bude u Beogradu.”

Adresa svemir foto Nenad Šugić