Premijera filma “Le Man ’66: Slavna 24 sata” u sredu, 13. novembra – Karte u prodaji!

Šta se to dogodilo ’66 godine na čuvenoj automobilskoj trci izdržljivosti u Le Manu kada je, u iscrpljujućoj višečasovnoj “borbi Titana” Ferarijev tim nakon mnogo godina pobeđivanja, skinut sa trona?!

Istinita priča 20th Century Fox-a “Le Man ’66: Slavna 24 sata” o istrajnom dvojcu Šelbi-Majls koji je sam kreirao vozilo spremno da se takmiči na čuvenoj trci u Francuskoj premijerno će biti prikazana u bioskopima širom Srbije u sredu, 13. novembra.
Karte za film se već sada mogu pronaći na blagajnama bioskopa.

Kristijan Bejl i Met Dejmon oživeli su na platnu neverovatnu biografsku avanturu o 24 časovnoj automobilskoj trci u Le Manu u kom je iscrpljujuća vožnja poređena s borbom za život i smrt na mnogo načina – brutalna, opasna i veoma rizična za same vozače.

Pročitajte i ovo: Serija o kojoj svi pričaju – sjajna RTS-ova serija GRUPA obeležava ovu jesen

Film prikazuje kulminaciju sukoba koji je tih šezdesetih godina besneo u kancelarijama Enca Ferarija i Henrija Forda. Obračun, iz kog je samo jedna strana mogla izaći kao pobednik.

Matt Damon in Twentieth Century FoxŐs FORD V. FERRARI.

Kristijan Bejl je bio veliki bajker. Godinama je voleo moto-trke dok nije ozbiljno povredio ruku i obećao svojoj porodici da se više neće baviti time. Kada je saznao da će u filmu”Le Man ’66: Slavna 24 sata” tokom snimanja zaista voziti trkačke automobile, rado je prihvatio ulogu.

Pročitajte i ovo: Serija Dogs Of Berlin

Ken Majls (Kristijan Bejl) bio je automehaničar inženjerskih veština koji je, od strane profesionalnog vozača Kerola Šelbija (Met Dejmon) nagovoren da za Ford zajedno kreiraju automobil koji bi bio verodostojan protivnik i stao na crtu Ferarijevom timu u Le Manu 1966. godine.

Christian Bale in Twentieth Century FoxŐs FORD V. FERRARI.

Postoji sloboda igranja stvarnih likova, oni imaju svoju ekscentričnost, svoj glas, sve ti je upravo tu. Imaš slobodu da iskoristiš sve to. Možete da pogledate video ili da dovedete čoveka na set i razgovarate sa njim.

Pročitajte i ovo: Patrick Melrose – briljantna saga o odrastanju kroz bolnu traumu

Osećam se mnogo slobodnije kada igram stvarnu osobu zato što znam da to nije moj lični ego,” rekao je Kristijan Bejl o svojoj ulozi.

Christian Bale in Twentieth Century FoxŐs FORD V. FERRARI.

Rediteljska palica prepuštena je Džejmsu Mangoldu, nominovanom za nagradu Oskar za film “Logan”, koji o najnovijem ostvarenju kaže “Danas imamo kompjutere u automobilima i sa većom tačnošću znamo šta će uraditi. Vozači su tada morali da ulete u auto za koji nisu imali pojma koliko će izdržati. Bilo je potrebno napraviti auto koji ćete voziti i da potom čekate da li će eksploditrati.

Pročitajte i ovo: Seksualno obrazovanje – bezobrazno zabavna serija o seksualnom sazrevanju

Osim Meta Dejmon (Matt Damon) i Kristijana Bejla (Christian Bale) u ostalim ulogama našli su se i Džon Berntal (Jon Bernthal), Džoš Lukas (Josh Lucas), Katrina Balf (Caitriona Balfe) i drugi.