Nova premijera na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta!

U petak, 23. decembra, sa početkom u 20 sati, na Sceni “Ljuba Tadić”, premijerno će biti izvedena predstava Hotel “Slobodan promet”, u režiji Borisa Liješevića.

Foto Aleksandar Angelovski
Foto Aleksandar Angelovski

O tome zašto Fejdov komad, Boris Liješević kaže da je to vrhunac pozorišta, i to onog suštinskog, sirovog, zaigranog pozorišta; pozorišta koje ne nastaje iz literature ili neke duhovnosti. To je pisac francuskog zlatnog doba, kao Sofoklo i Evripid što su pisci zlatnog doba helenske književnosti. Fejdo je najbolji reprezent svog vremena. To je pozorište, kao što su Čaplinovi filmovi, zapravo, pravi i suštinski film. Imamo akciju, zaplet, junaka koji upada u nevolje i pokušava da se izbavi, i to proizvodi jurnjavu dovedenu do savršenstva, i uvijek dolazi smijeh. Danas raditi Fejdoa može biti ravno pozorišnoj revoluciji.

Foto Aleksandar Angelovski
Foto Aleksandar Angelovski

U predstavi igraju Nikola Đuričko, Dragan Joovanović, Nataša Tapušković, Srđan Timarov, Anđelika Simić, Anđela Jovanović, Bojan Dimitrijević, Milica Gojković, Amar Ćorović, Miodrag Dragićević, Marija Klanac, Sanja Marković i Tea Đorđioska.

Fejdoov tekst preveo je Dragoslav Andrić, dramaturg je Miloš Krečković, scenograf Aleksandar Denić, a kostimograf Maja Mirković.