Nova premijera na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta!

U petak, 23. decembra, sa početkom u 20 sati, na Sceni “Ljuba Tadić”, premijerno će biti izvedena predstava Hotel “Slobodan promet”, u režiji Borisa Liješevića.

Foto Aleksandar Angelovski
Foto Aleksandar Angelovski

O tome zašto Fejdov komad, Boris Liješević kaže da je to vrhunac pozorišta, i to onog suštinskog, sirovog, zaigranog pozorišta; pozorišta koje ne nastaje iz literature ili neke duhovnosti. To je pisac francuskog zlatnog doba, kao Sofoklo i Evripid što su pisci zlatnog doba helenske književnosti. Fejdo je najbolji reprezent svog vremena. To je pozorište, kao što su Čaplinovi filmovi, zapravo, pravi i suštinski film. Imamo akciju, zaplet, junaka koji upada u nevolje i pokušava da se izbavi, i to proizvodi jurnjavu dovedenu do savršenstva, i uvijek dolazi smijeh. Danas raditi Fejdoa može biti ravno pozorišnoj revoluciji.

Foto Aleksandar Angelovski
Foto Aleksandar Angelovski

U predstavi igraju Nikola Đuričko, Dragan Joovanović, Nataša Tapušković, Srđan Timarov, Anđelika Simić, Anđela Jovanović, Bojan Dimitrijević, Milica Gojković, Amar Ćorović, Miodrag Dragićević, Marija Klanac, Sanja Marković i Tea Đorđioska.

Fejdoov tekst preveo je Dragoslav Andrić, dramaturg je Miloš Krečković, scenograf Aleksandar Denić, a kostimograf Maja Mirković.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.