Zašto varanje nikada nije dobra ideja? Jer bi vam to na kraju uništilo život (kao i rizikovalo vašu vezu). Ovom prilikom, objašnjavamo kako i zašto!

Ide li vaša veza naopako, osećate li se zarobljeno u nečem većem od vas? Nedostaje li vam pažnja partnera i mislite li da imate puno pravo da je potražite negde drugde?

Da li volite svog partnera, ali ste se zatekli u tajnoj priči i mislite da možete upravljati time, a da nikoga ne povredite? Čak ni sebe?

Zajedno ste već dugi niz godina i prvi put posle dugo vremena neko je ponovo učinio da vaše srce brže zakuca, ali on nije vaš partner?

Pročitajte i ovo: Doviđenja prošlosti, dobar dan živote

Kakva god bila vaša situacija, varanje nikada nije dobra ideja – ne samo zato što bi to vašu vezu ugrozilo, već i zato što bi vam dodatno zakomplikovalo život.

Objašnjavamo zašto.

Nikad se ne radi samo o tebi

Izdaja na kraju pokreće lančanu reakciju koje povređuju sve oko vas, bez obzira na to da li uspevate da je sačuvate u tajnosti ili ne, ona i dalje stvara udaljavanje, tišinu, nesporazume.

U najboljem slučaju, naštetiće vama i osobi koja je umešana u preljubu, ali ako ispliva na površinu, požar će poput alergije zahvatiti ljude oko vas (koji vas vole).

Pročitajte i ovo: Ljubav na prvi pogled – da li je stvarna ili samo varka?

Naročito ako su vas pokrivali lažući za vas – ali čak i ako su, naprotiv, osećali da su obavezni da upozore vašeg partnera na konto toga što su prijatelji s njim.

Svi će zauzeti svoj stav i verovatno će na kraju zauzeti stranu protiv vas – da li ste zaista spremni da se suočite s tim?

Vaš partner uvek primeti kada nešto nedostaje

U to nemojte nikada da sumnjate nijednog trenutka, bez obzira na to pominje li on to ili prećutkuje u nadi da će problem sam od sebe nestati.

Možete poricati do smrti, ne propuštati ništa, uništiti sve vaše tragove, ali naposletku će oni koji su dugo s vama imati osećaj da se nešto promenilo i sami će se promeniti zauzvrat.

Pročitajte i ovo: Kako da završimo nezavršemo u bivšoj ljubavi i otvorimo vrata novom odnosu

Postaće sumnjičavi, shvatiće da im nešto u vezi s vama beži, izgubićete njegovo poverenje i on će početi da misli da je paranoičan svaki put kada negirate nešto i prebacite odgovornost na njega.

Zar nije bolje priznati da je vaša priča gotova ili se suočiti sa problemima, umesto da nekoga koga volite tako izluđujete?

Komplikovanije je nego što mislite

Održavanje dve veze istovremeno u početku može izgledati vrlo uzbudljivo, strah od otkrivanja, privlačnost zabranjenog voća, adrenalin šiba kroz vaše biće, imate osećaj da ste se probudili ili još jači – da ste (ponovo) živi, sve stvari koje će vas u početku neraskidivo vezati sa ljubavnikom, ali onda će doći laži, mnogo laži… i zarobljenost čekanjem.

Pročitajte i ovo: Ljubavni trougao sa prijateljem ili prijateljicom

One laži koje ćete biti primorani da govorite svom partneru, ali i one koje ćete morati da govorite svom ljubavniku, jer u nekom trenutku ni vi nećete želeti da ga izgubite, i one koje ćete sebi govoriti da ne biste izašli iz ovog začaranog kruga. Sve ove laži postaće nepodnošljivo breme za nošenje na ramenima.

Moraćete da se suočite sa osećajem krivice

Kad se uveče vratite kući, otići ćete na spavanje sa svojim partnerom i moraćete da se pretvarate da je sve normalno.

Pročitajte i ovo: Kada brak ne treba spašavati

Čak i oni koji kažu da ne pate od osećaja krivice, na kraju neće moći dobro da spavaju ili će morati češće da se podaju partneru, jer se osećaju kao dezerter.

Sve su to nesvesni mehanizmi, ali to što ćete se osećati negativcem u paru sigurno vas neće usrećiti, a prekid veze / braka ne postaje automatski lakši, već upravo suprotno.

Dođe vreme kada drugi želi više

To je neminovno i neizbežno.

Ako ste u paralelnoj vezi, a vaš ljubavnik nije, uvek dođe vreme kada želi još.

Šta hoće? Tebe.

Pročitajte i ovo: Zašto je prvi brak uspešniji od drugog

Možda niste spremni da odlučite da napustite partnera, a možda i ne želite.

Jednoga, međutim, morate da budete svesni, a to je da je odbačena osoba sposobna za bilo šta i spremna na sve – mogla bi reći istinu vašem partneru ili se osvetiti na neki drugi način. Ukratko, ništa dobro.

Tajne veze ne funkcionišu u stvarnom životu

Uzbuđenje zabranjenog voća sve čini lakšim, sve privlačnijim, a onda u svakodnevnom životu postaje sve teže učiniti da stvari funkcionišu.

 

Pročitajte i ovo: Kako prevazići preljubu

Takođe, neko vas može ludo privući iz određenih razloga, ali bi kao supružnik za vas mogao da bude najpogrešnija osoba na svetu.

Rezultat? U jednom trenutku, sumnje više neće prestajati da vas muče i nikada nećete moći da budete sigurni u odluke koje donosite, na kraju se nikada nećete osećati lucidno ili moći da kontrolišete sebe.

Da li vredi toga?

Na kraju ćete se mnogo češće svađati

Ako je ranije bilo nesporazuma u ​​vašoj vezi, sada će se nesporazumi pomnožiti do n-tog stepena.

Ako na početku preljuba donese malo euforije i čini se kao da vas oslobađa tereta, posle nekog vremena čini vas još netolerantnijom osobom, ne možete više ništa da podnesete i osećate se kao da imate pravo da popunite prazninu u vašoj vezi time što ćete potražiti utehu sa strane.

Pročitajte i ovo: Vuk dlaku menja, ali ćud nikada!

Jer niko ne može da uđe kroz zatvorena vrata i ako za njega tu nema mesta, to je svima jasno.

Nažalost, nesporazumi u vezama postoje, ali sa njima se morate suočiti kao zreli ljudi, a ne poput nojeva s glavama u pesku.

Izgubićete poverenje – sami u sebe i drugih ljudi u vas

Da li je zaista vredno pokrenuti celu ovu malu dramu da biste mogli da priznate da vaša veza ima problema?

Pročitajte i ovo: Da li da kažem prijateljici da je muž vara?!

Tačno je da ništa nije samo crno-belo, posebno u domenu ljudskih odnosa i preljube, već u ljubavi uvek treba da se trudite da budete čisti sami sa sobom, i to ne iz moralizma ili zato da ne biste povredili druge, već da biste odbranili sebe, svoje samopouzdanje i vrstu osobe kakva želite da budete u životu.