Sinoć je H&M predstavio svoju saradnju sa italijanskim modnim dizajnerom, Giambattistom Vallijem, na gala amfAR u Kanu, kolekcijom koja zasigurno zavređuje da se nađe na crvenom tepihu.

Najava saradnje Giambattiste Valli x H&M usledila je nakon nekoliko sati spekulisanja, pošto su korisnici Instagrama uočili da su obe marke promenile svoje profilne slike, na isti logo srca, ranije juče. Sa pet dizajnerskih modela, koje su nosile muze – Kendall Jenner, Chiara Ferragni, Bianca Brandolini, Chris Lee (Li Yuchun), HER i Ross Lynch – glamurozno godišnje veče amfAR bilo je savršena prilika za otkrivanje partnerstva švedskog konfekcijskog giganta sa dizajnerom visoke mode, Giambattistom Valli, majstorom penušavih haljina, sa ekstravagantnim šlepovima i izuzetnim koktel haljinama.

Za one manje upoznate sa Vallijevim raskošnim kreacijama, važno je da napomenemo da je Giambattista Valli, zapravo, rođeni Rimljanin, trenutno nastanjen u Parizu, gde je došao da ostvari svoje stvaralačke snove, u čemu je umnogome uspeo, imajući u vidu njegov dosadašnji rad u domenu modnog dizajna. Valli je pokrenuo svoj istoimeni brend 2005. godine, nakon što je prethodno radio za modnu kuću Fendi i kao kreativni direktor u modnoj kući Emaunel Ungaro. U julu 2011. predstavio je svoju prvu samostalnu kolekciju visoke mode, kojom je prihvaćen kao službeni član neverovatno ekskluzivne Chambre Syndicale de la Haute Couture.

Giambattista Valli x H&M modeli sa crvenog tepiha u Kanu, biće dostupni u 12 odabranih H&M radnji i na hm.com od subote 25. maja (prvi put da je saradnja pala gotovo odmah nakon objavljivanja), pre nego što puna kolekcija dođe u sve prodavnice i internet prodaju, 7. novembra 2019. Pripremite se za stampedo.

„H&M mi pruža priliku da svoju viziju stila i svoju proslavu lepote predstavim široj publici. Cilj je da podelim svoju ljubav prema lepoti i da budem u stanju da budem deo svih ”srećnih trenutaka”, da pomognemo u stvaranju ljubavnih priča širom sveta,” oduševljeno je izjavio Valli.

“Oduševljeni smo saradnjom sa Giambattistom Valli. On je neprikosnoveni majstor visoke mode, sa smislom za nezaboravnu siluetu,” dodala je Ann-Sofie Johansson, kreativna savetnica u kompaniji H&M. ”Mogućnost da donesemo modele sa njegovim potpisom našim kupcima je ostvarenje sna. Ne možemo da sačekamo da vidimo njihove reakcije na ovu predivnu kolekciju.”

Ideja o dizajneru visoke mode – poznatom po svojim intrigantnim i bogatim kreacijama – koji radi na konfekcijskoj kolekciji može da zvuči problematično, ali Vallijeva Ready-to-Wear kolekcija za jesen – zimu 2019/20 mogla bi da nam da neke naznake šta bismo mogli da očekujemo.

Uključujući predimenzionirane cvetne jakne, vazdušaste, sa karnerima, francuske seoske haljine, patchwork mini haljine i pune potpetice, najnoviji komadi odeće, prikazani na Paris Fashion Week-u u martu mesecu, bili su moderni, razigrani i na kraju, vrlo nosivi. Uz cenu od oko 100 – 399 funti, tkanine možda nisu baš toliko luksuzne, ali nadamo se da možemo da očekujemo ​​te prelepe siluete.

U bekstejdžu, na predstavljanju njegove kolekcije visoke mode, u januaru 2018. godine, Valli je rekao modnom kritičaru Voguea, Andersu Christanu Madsenu: “Najmlađi kupci visoke mode širom sveta, oni su moji!”

Visoka moda je možda neverovatno elitistički svet, u kome uživaju najbogatiji modni potrošači, ali obožavaoci Vallija su neki od najmlađih u ovoj kategoriji, a njegova saradnja sa H&M-om doprineće umnogome tome da zađe u znatno širu publiku. “Pucaj na veliko ili idi kući”, takođe je izjavio u januaru Valli. “Čak i ako je jeftino, mora da izgleda bogato. Na kraju dana, prodajemo san.” Sada i vi možete da kupite parče sna visoke mode.