Određene karakteristike su veoma tražene u romantičnoj vezi. I nisu nužno one na koje mislite.

Pročitajte i ovo: Karma i tajne ljubavi

Kada tražite romantičnu vezu, bilo da ona počinje putem aplikacije za sastanke ili u kafiću na terasi, brzo tražimo osobine koje nas privlače u osobi. Studija je takođe dokazala da su dva kvaliteta važnija od drugih i evo ih.

Veza: inteligencija i ljubaznost su kvalitete koje se prvo traže

U studiji objavljenoj u februaru u časopisu Archives of Sexual Behavior i čije je informacije preneo Psychologies Magazine, možemo otkriti da su dva kvaliteta mnogo traženija u vezi u paru.

Pročitajte i ovo: Možemo li da volimo dve osobe u isto vreme?

Stručnjaci su pozvali učesnike da osmisle svog idealnog partnera. Svako je imao priliku da ga oblikuje prema budžetu sastavljenom od bodova, da bude raspoređen između različitih osobina ličnosti. Tako su rezultati potvrdili da su inteligencija i ljubaznost bili među osnovnim kriterijumima u stvaranju idealnog partnera.

Najtraženije osobine karaktera u aplikaciji za upoznavanje

Među najtraženijim kvalitetima u aplikacijama za sastanke često se ističu inteligencija i humor. Osoba koja izgleda kulturno i inteligentno može izazvati divljenje i intelektualnu stimulaciju, dok humor može stvoriti trenutnu vezu i učiniti interakciju ugodnijom.

Pročitajte i ovo: Zašto biramo pogrešne partnere?

Pored toga, ljubaznost i empatija su takođe veoma cenjene osobine. Sposobnost da budemo obzirni i razumemo emocije jedni drugih pomaže u stvaranju harmonične veze i podrške. Isto tako, lojalnost i pouzdanost su tražene karakteristike, jer uspostavljaju osećaj poverenja i sigurnosti u paru.