Šupak, seronja, kako god ga zvali, znate na šta mislimo, zar ne? E, pa tu vrstu muškaraca treba staviti na mesto koje im pripada.

Jer znaju da se zanesu. A to nikako ne može da izađe na dobro. Dakle, goruća tema za danas jeste kako izaći na kraj sa seronjom.

Evo osnovnih pravila kojih se morate pridržavati kako biste ih držali na odstojanju i iz odnosa sa njima izašli neoštećeni – bez gubitka mentalnog zdravlja.

Pročitajte i ovo: Zašto žene vole seronje? Evo odgovora!

Prečesto se muškarci s kojima se zabavljamo ne ponašaju pristojno, najblaže rečeno. Pokazuju znake u ponašanju zbog kojih treba da se zabrinete i čine da se osećate loše.

Pročitajte i ovo: Zašto se razočaramo u ljubav

Da li grešite u osećaju? Verovatno, ne. Verovatno ste samo suočeni sa seronjom.

Ovom prilikom želimo da vam ukažemo na zlatna pravila za upravljanjem i vraćanjem šupaka na njihovo mesto.

Zapitajte se šta vam se kod njega sviđa

Uvek bi trebalo da se pitate ovo pitanje, posebno ako izlazite sa savršenim seronjem i očito besnite zbog njega, odnosno, njegovog ponašanja prema vama.

Zapitajte se šta, zapravo, želite da postignete? Zašto vam se uopšte sviđa? Šta vam se sviđa kod njega?

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se u rane

Verovatno čak i samo postavljanjem ovih pitanja shvatićete da ste bili besni samo i samo zato što vas on ne ferma.

Zar ne razumete zašto se ponaša tako idiotski i ne obraća pažnju na vas kakvu vam drugi poklanjaju?

Odgovor je da je on idiot i da se zato i ponaša kao takav: ne treba da gubite vreme na to / njega.

Ne opravdavajte njegovo ponašanje

Nikada ne dopustite da vam fraze poput „ali situacija je bila ta koja ga je naterala da se tako ponaša“ ili čak najklasičnija „možda sam učinila nešto što je izazvalo takvo njegovo ponašanje“ izađu iz vaših usta.

TI NISI KRIVA za njegove postupke i njegovo ponašanje prema tebi, niti odgovorna za to! Odgovorna si samo za svoje ponašanje i postuke, ali ne i njegovu reakciju.

Pročitajte i ovo: Znaci koji ukazuju na to da ste u vezi sa psihopatom

Ne dajte mu olakšavajuće okolnosti besplatno.

Da li se ponašao kao savršeni idiot, da li se ponašao prema tebi onako kako se prema tebi ponašaju najgora bića koja pužu po zemlji? Pa, onda to zapamtite i ako morate da razgovarate s njim, učinite to da biste to preokrenuli u svoju korist i oterali gada iz svogživota jednom zauvek.

Poštujte i volite sebe, ako hoćete da vas drugi poštuju i vole.

Ne pridajte mu značaj

Ne zanemarujte njegovo ponašanje!

Pretvaranje da je to ništa jeste najgore što možete učiniti, znači da će se osećati ovlašćenim da se loše ponaša prema vama iznova i iznova i iznova.

Pročitajte i ovo: Zašto je ženama malo potrebno da se mnogo vežu?

U svakom slučaju, ako ništa ne kažete, znači da mu vi to dopuštate, pa je takvo vaše ponašanje za njega savršeno – on je poput deteta koje može da razbije sve igračke koje god poželi, uvek će mu mama kupiti još i još i još.

Verovatno ga je mama tako i odgojila, ali to je njen problem, ne vaš. Vi niste njegova mama, niti to treba da budete (bez obzira na to koliko on to želeo).

Pročitajte i ovo: Može li pravi partner da se sretne u pogrešno vreme?!

Ne pretvarajte se da on ništa loše nije uradio, nastavljajući da se ponašate obožavajuće i normalno, jer to nije dobro za vas i celokupan ženski rod.

Ako je seronja, recite mu to!

Da li se zagledao u neku od vaših prijateljica ili se udvara nekoj devojci na zabavi na koju je sa vama došao, a pre samo deset minuta ste se vaćarili i ljubili kao da sutra ne postoji?!

Da li vas je iskoristio i bacio, a onda se pravio da se između vas nikada ništa nije dogodilo?

Pročitajte i ovo: Zašto volimo one koji vole samo sebe?

Ok, nema scena, samo pređite na stvar. Recite mu mirno i tiho da je njegovo ponašanje apsolutno nedopustivo. Šta posle svega imaš da izgubiš?! Njega? Smatraj da je to najbolje što ti se desilo u tom slučaju!

Ne tražite njegovu pažnju, ne treba vam

Nedelja je uveče i sve vaše prijateljice su ušuškane sa svojim dragim i voljenim osobama, pijuckaju kafu i jedu kolače. Jedino vi morate da čamite kod kuće sami.

Bez obzira na to koliko se osećate usamljeno, molim vas, nemojte se predati iskušenju da pišete muškarcu koji se loše ponašao prema vama. Samo ćete se osećati gore, neće vam odgovoriti ili će vam odgovor poslati kao potpuni idiot, što i jeste.

Pročitajte i ovo: Zašto biramo pogrešne partnere?

Šta možete drugo da očekujete od njega ako ne ovo?

Udarajte se po prstima, gurajte ih u šteker ako treba, kupajte se, radite anticelulit masažu, šetajte kuče (niko vas neće voleti kao ono!), pišite svom rođaku, pošaljite selfije mami, kupite cipele na rasprodaji ili kupujte na internetu, samo nemojte njemu da pišete.

Ne odgovarajte mu!

Opet, trebalo bi da se zapitate koja je vaša svrha.

Ako je tip koga treba izbegavati jer se prema vama ponašao zaista loše, ne bi trebalo ni da vas zanima šta da mu odgovorite ili da li da to učinite ili ne, jer ne biste želeli da se čujete sa njim ili da ga vidite ili u svakom slučaju ne biste smeli. Sebe radi, ako i malo ljubavi prema sebi imate. A trebalo bi!

Pročitajte i ovo: Želite život iz bajke? Evo zašto ne uspevate da ga ostvarite!

Ako nemate, poradite na njoj. Opet, sebe radi.

Jednostavno, ne obraćajte pažnju na njega. Razlog? Nemojte uopšte o tome da razmišljate, učinite sebi uslugu i verujte mi, sigurno ćete sebi izgledati bolje kada se pogledate u ogledalo.

Pročitajte i ovo: Kojih se žena muškarci plaše? I zašto?

Ne pretvarajte se da je vaš odgovor na njegovu poruku tehnika koja će vam pomoći da mu se osvetite, jer je on taj koji ne brine ni malo o vama i on je taj koji vam može zalepiti vruć omlet posred lica, ne pitajući se da li je uopšte nešto pogrešno ili loše uradio.

Ne trudite se da budete fini

On ne zaslužuje vašu ironiju ili vašu pažnju, nemojte da budete simpatični i dragi samo da biste privukli njegovu pažnju ili dobili potvrdu, ne treba vam da razume vaše šale ili da mu budu smešne ili da vam kaže da vam ta haljina lepo stoji.

Pročitaj i ovo: Život i partnerski odnos na klackalici – Voli me, ne voli me – i koje tu srećan?!

OK? Jasno?

Učinite sebi uslugu, ako se loše ponašao prema vama, ignorišite ga i ne osećajte se krivom.

Klonite se njega

Učini uslugu sebi i svom samopoštovanju, kloni se takvih muškaraca, drži se dalje od njih što je više moguće.

Uvek se setite kako su se ponašali prema vama i nemojte da vas zavaraju oni koji kažu da ne treba suditi po izgledu ili da se ljudi menjaju i da se svi ponekad ponašaju kako ne bi želeli.

Pročitajte i ovo: Gazim 40-te, hvata me panika za detetom! Ali čemu panika?!

Nije istina, ako se neko loše odnosi prema vama, prekrižite ga džinovskim crvenim krstom i držite se što dalje od njega: učinite to osnovnim pravilom svog postojanja na ovoj planeti.