Posle prvih najava početkom novembra, evo i prvih slika dela kolekcije Prada za Adidas.

Početkom novembra slika dve Adidas Original kutije unutar Pradine bele luksuzne kese ili bolje rečeno torbe za kupovinu bukvalno je zapalila srca, kao i Instagram feedove, modnih ovisnica širom sveta.

Danas su konačno otkriveni prvi snimci dugo očekivane kolekcije Prada za Adidas. Potpuno bela verzija patika Adidas Superstar 1969, koju je u Italiji proizvela kompanija Prada, biće dostupna u ograničenoj seriji od samo 700 pari.

Pročitajte i ovo: Podesite ton odevanja za novu sezonu obućom u neutralnim tonovima

Uniseks model, u napi, koji ima svoje posebne karakteristike, serijski reljefni broj sa spoljašnje strane, kao i logotip Prada na jeziku i sa strane. Pored kultne sportske marke patika koju vole sportisti i zvezde pop kulture, velika torba za kuglanje Prada (prva je objavljena 2000.), takođe, rigorozno u beloj koži, koja kombinuje kultnu siluetu italijanske modne kuće sa funkcionalnošću Adidas torbe za teretanu.

Pročitajte i ovo: Predstavljamo vam sve varijacije dezena koji se nose ove modne sezone

Oba modna komada, koja se prodaju zajedno u jednom setu, biće dostupna u odabranim prodavnicama Prada i Adidas i online 4. decembra, tačno na vreme za Božić (neka podignu ruku oni koji ih još nisu uključili u svoje liste želja).

Prada i Adidas, odnosno, lider u luksuznom sektoru mode i pionirski brend u sektoru sportske odeće, ujedinili su svoje snage, stilove i znanje u onome što već obećava da će biti “THE” najtraženija modna saradnja u sezoni.

Pročitajte i ovo: Najnoviji modeli džempera koji jedva čekaju da ih nosite

Vanvremenske ikone, osnovni modeli obe robne marke, revidirani su u minimalističkoj i uniseks verziji, prateći najnovije trendove uličnog stila.

Pročitajte i ovo: Lepe u ružičastom ove jeseni i zime

Ali tu se njihova saradnja sigurno ne završava: u narednom izdanju videćemo ih kao protagoniste novih patika za jedrenje by Luna Rossa koje će biti predstavljene 2020. godine. Tim Luna Rossa, osnovan 1997. godine i sa kojim Prada učestvuje u Kupu Amerike, nosiće objedinjenu uniformu: patike koje su ad hoc dizajnirale dve robne marke koje su najpoznatije iz sveta sporta, stila i tradicije jedrenja.

Dve kompanije su počele da istražuju svoje monumentalne arhive kako bi u najboljem slučaju „remiksovale“ sve kultne i stilske elemente koji su stvorili istoriju oba modna imena.

Pročitajte i ovo: Obrni igricu uskom suknjom koja nikad nije bila seksipilnija

Iz spoja Prade i Adidasa rađa se višestruka tehnička pozadina, zasnovana na kreativnoj upotrebi materijala i celovitom dizajnu. To je saradnja koja uspostavlja autentičnu fuziju između mode i sporta. Sportska tradicija i vizionarski pristup Adidasovom tehnološkom razvoju spajaju se sa iskustvom u kožnoj industriji i neuporedivom interpretacijom Pradinog luksuza i kvaliteta, sinonimom za svetski poznati Made in Italy.