DEVET FILMOVA MCF MEGA COM FILM-a U GLAVNOM TAKMIČARSKOM PROGRAMU OVOGODIŠNJEG KANA!

U distribuciji MCF MegaCom-a i film koji svečano otvara 77. Kanski festival, drama”DRUGI ČIN” (Second Act) reditelja Kventina Dupijea

Danas u podne objavljena je zvanična selekcija filmova 77. izdanja renomiranog Kanskog filmskog festivala koji će se ove godine održati od 14. do 25. maja, a film otvaranja kao što je već predhodno najavljeno biće „DRUGI ČIN“, reditelja Kventina Dupijea. 

U okviru Glavnog programa festivala našlo se i devet naslova domaće distributerska kuće filmova MCF MegaCom Film među kojima i naslov Jorgosa Lantimosa “SVA LICA DOBROTE” (Kinds of Kindness) u čijem najnovijem filmu i ovaj put neizostavno igra, dobitnica nagrade Oskar Ema Stoun.

Među ostalim naslovima koji će se takmičiti za glavnu nagradu, Zlatnu palmu su i filmovi “EMILIJA PEREZ” poznatog francuskog reditelja Žaka Odijara, kao i film Žila Leluša “LUDA LJUBAV” (Beating Hearts). Odijarov film u kojem glavne uloge tumače Zoe Saldana i Selena Gomez, donosi pred festivalsku publiku interesantnu priču o advokatici koja dobija ponudu da pomogne šefu kartela da se povuče i zauvek nestane, tako što će postati žena, o kojoj je oduvek sanjao.

U Glavnom takmičarskom programu festivala naći će se i film reditelja Kristofera Onorea “MOJ MARČELO” (Marcello Mio), čija je glavna tema poznata filmska porodica Mastrojani., a u trci za Zlatnu palmu je još jedan naslov jednog od najpoznatijih pionira horor filmova Dejvida Kronenberga “POKROV” (The Shrouds). Film donosi priču o izumu koji omogućava živima komunikaciju sa mrtvima.

“ROMANTIČNA GENERACIJA” (Caught By The Tides) kineskog reditelja Jia Zhang-Kea još jedna je film u programu festivala, a poslednji put 2018. godine reditelj se takmičio za glavnu nagradu sa filmom „Pepeo je najčistije belo.“

U trci za Zlatnu palmu selektovani su i filmovi VELIKO PUTOVANJE (Grand Tour), reditelja Miguel Gomeša , DEVOJKA SA IGLOM (The Girl With The Needle), Magnus fon Horna i  MOTEL SUDBINA (Motel Destino) reditelja Karim Anjoaza, inače miljenika Beogadske publike čiji su prethodni filmovi prikazani na Beogradskom FEST-u čiji je i sam bio gost na prethodnom izdanju.

U okviru Ponoćne selekcije (Midnight Screenings) biće prikazan još jedan film u distribuciji MCF-a “BALKONI” (The Balconettes) sa Noemie Merlan u glavnoj ulozi, koja je i rediteljka i scenaristkinja ovog filma.

U okviru selekcije Kanske premijere (Cannes Premiere) biće prikazan film iz marokanske kinematografije, reditelja Nabila Ajuča “SVI VOLE TEUDU” (Everybody Loves Touda), dok će se dokumentarni film „ERNEST KOL, IZGUBLJENO-NAĐENO“ (Ernest Cole, Lost And Found) o južnoafričkom fotografu naći u okviru Special Screenings programa.

U okviru poznate selekcije “Izvestan pogleda”, premijerno će biti prikazan i film Lantimosove partnerke i poznate rediteljke i glumice Arijane Labed “SEPTEMBAR GOVORI” (Septmeber Says).